Söderköping

Igår for vi iväg till Söderköping för att käka den årliga glassen på Smultronstället. Vi tog även en sväng (omväg?) förbi Vingåker och kollade in Factory Outlet och Iittala Outlet. För en gång skull handlade jag ingenting. Mycket ovanligt, speciellt när det gäller Iittala...

 

Glassen var supergod men jag orkade inte äta upp hela. Den hade säkert slunkit ned utan problem om det hade varit solsken och varmt. Vilket det nu inte var just denna dag. Trots detta var det konstant kö.

 




100713

Jaha... denna värme alltså. Läste på Aftonbladet 7 tips för en god sömn trots hetta. Bland annat skulle man stoppa lakanen i kylen/frysen. Tyckte vi lät som en god idé, så Jonas proppade ned påslakanen i en påse och la in i kylen. Hoppas man bara inte blir köldskadad när det är dags att sova.

Nu spelar det visst ingen roll längre att sovrummet ligger på skuggsidan (som vi tidigare varit så nöjda med). Imorse hade vi 28-29 grader när jag vaknade och luften stod helt still. Inte alls speciellt mysigt. En fläkt skulle inte sitta helt fel. Men det är väl bara att stå ut, snart kommer väl den typiska svenska sommaren tillbaka, typ 18 grader och regn... Och då kommer man ju verkligen längta tillbaka till detta.

Gnäll och gnäll... typiskt svenskt.

På tal om gnäll. Tappade en tung spånskiva på tårna på jobbet idag. Fy bybblan vad ont det gjorde. Och gör fortfarande. En ipren tog iaf bort det jobbiga dunkandet.

Skansen

Igår blev det ett efterlängtat besök på skansen. Vi tittade på björnungar som hade brottningsmatch och sälar som simmade uppochned, vi käkade glass, fotade poserande lemurer, gick flera mil och svettades bort i värmen.




RSS 2.0