Vardagsrummet

Nu är det bestämt. Nu ska vårt vardagsrum få sig ett lite ansiktslyft. Närmare bestämt ska vi ge oss på att byta ut den förskräckliga strukturtapeten på väggarna och byta ut det fula valvet i dörröppningen. Det gäller att passa på nu när jag inte jobbar så mycket. Har redan försökt riva loss lite tapet, och mina misstankar om evighetsgöra verkar stämma. Har läst på lite på nätet, och det verkar inte vara ett jätteroligt projekt vi har framför oss. Men nog om det, sen när vi väl är klara så ska det bli kul att få börja om lite från början med möbleringen. Det lär inte bli så många nya inköp, men det är iaf kul att titta på fina saker, som i Mio-katalogen bilderna ovan kommer ifrån. Den fina väggklockan och taklampan i mitten skulle jag inte tacka nej till.

Garlic & Shots

 
Igår efter jobbet åkte vi in till syrran för lite sent födelsedagsfirande och restaurangkäk på Garlic & Shots. Jag åt en alldeles förträffligt god fisk- och skaldjursgryta med saffransaioli och vitlöksbröd. Allt på menyn innehöll vitlök på ett eller annat sätt, t.o.m efterrätterna. Hade gärna provat vitlöksglassen men var på tok för mätt efter fiskgrytan.

Mer Karpathos

 

Karpathos

 
Just ja, jag har hunnit vara hemma i 4 dagar och resan till Karpathos är nästan bortglömd. Sitter och kollar igenom alla bilder och drömmer mig tillbaka till värmen... och t.o.m vinden. Det blåste något enormt till och från, första kvällarna var som att befinna sig i en hårfön. Men mot slutet av veckan blev det lite begagligare temperatur om kvällarna. Dagarna bestod mest av sol, bad, god mat och lite snorkling i det kristallklara vattnet. En dag hade vi en hyrbil och körde runt nästan hela ön på alla slingriga kringelkrokel-vägar. Ibland så högt upp i bergen (ibland utan vägräcken) att jag blev ordentligt höjdrädd, och då är jag inte ens höjdrädd i vanliga fall.
 

120903

 
Gårdagen spenderades ute i svampskogen med Jonas och mamma. Vi stötte på en grupp, som vi tror var, lajvare, klättrade på berg, plaskade i vattenpölar, käkade blåbär och lingon och kikade på en massa, för mig, okända svampar. Jag har nog aldrig sett så många olika svampar som vi såg igår men vi vågade bara plocka kantarellerna ovan och en slags sopp-svamp men de åkte i soporna hemma i alla fall.
 

RSS 2.0