Nu ska här bakas minnsann!

Japp, nu är ingredienserna inhandlade så imorn blir det bak. Smarrigt. Kollade inte så noga i skåpen vad vi hade när jag skrev inköpslistan... antar att jag inte gjort det vid tidigare bak heller, för nu har vi hela tre påsar bikarbonat. Väldigt onödigt.

Bild från www.alltommat.se

 

Just ja, idag handlade vi även en herrbetjänt på Åhléns. En sorts brädkonstruktion, eller vad man ska kalla det. Den kommer nog hursomhelst bli väldigt användbar. Inte helt ovanligt med högar av kläder på golvet. Nu ska de väck!


Converse All Star Light Hi Black Monochrome


Köpa eller inte köpa? Det är frågan. Den stora frågan minnsann. Men 699 spänn tyckte jag kändes lite väl saftigt, faktiskt väldigt länge sedan jag la ned så mycker pengar på ett par skor (eller om jag överhuvudtaget ens gjort det...). Kanske när lönen kommer då. Ska fundera vidare. Nån som vill köpa dem till mig kanske? Någon? Inte?

Kakoooor

Har utvecklat ett beroende av kakor. Känner mig galet sugen på kakor hela tiden. Undra om man skulle ta och baka... men då kommer jag ju bara äta ännu mer kakor. Tror inte mitt samvete skulle uppskatta det.

Chocolat chip cookies... mmm...

Får ta en ordentlig funderare på det här med bakningen.

Sjuka moln

 

Slängde ett öga ut genom köksfönstret tidigare idag och fick se jättemärkliga moln. Man såg hur det öste ned regn längre bort och var påväg hitåt. Sen gick gick jag och satte mig i vardagsrummet och tänkte inte mer på det. Inte långt därefter hade molnen kommit hit och tagit över hela himlen. Svårt att få på bild, men det såg nästan spöklikt ut. På bara en dryg halvtimme hade det gått från dagsljus till något som såg ut att vara sen kväll. Galet, tycker jag.


Nu är det jul...

... Eller snart iaf. Eller om 3 månader. Kanske inte är så snart egentligen. Men jag slängde iväg en jättebeställning av julgrejer i helgen, hade lite julkänslor av någon anledning. Beställde från Jotex, de har mycket fint tycker jag. Beställde bland annat julgardiner till vardagsrummet och sovrummet, julgransmatta, 2 st rätt fula påslakansset med julmotiv (att de kosta under 100-lappen tillsammans gjorde att jag inte kunde låta bli), julpapper, stearinljus i juliga färger och så blev det säkert mera, som jag inte minns.

Sen fattas bara granen. Måste hitta en fin plastgran. Här ska det inte dras in en massa barr och kryp inte. Nä, plast ska det vara. Höhö. Dock är det ganska ovanligt med fina plastgranar. Hmm, vi får se hur det går. Kanske iaf bara 2 månader kvar tills granköp? Eller..? När börjar såna säljas? När vi var på Rusta i helgen hade de kört igång med hela julspektaklet med julgranskulor och grejer. Liite för tidigt, det tycker även jag.

 

Bilder från www.jotex.se

 

Har beställt de röda veporna till höger, dock enfärgade istället för de med stjärnor. Kändes som att det skulle bli för mycket annars. Men julgransmattan fick det bli med en stjärna på. Det kändes mer okej.


Norrköping/Norrkan/Peking 18-20/9

 

Bilder från vår tripp till Norrköping förrförra helgen. Så trevligt så :)

 

(Jag var lat och svepte ihop något som ska föreställa ett kollage i Picasa. Därför det är lite sisådär med bilderna, lite konsting vinkel eller att halva bilden fattas)


DHW


Yeeeeey!! Såg nyss reklam på femman att Desperate Housewives kör igång igen den 6 oktober. Dessutom kommer de visa det senaste avsnittet från i våras ifall man glömt bort. Det har jag. Litegrann. Minns att det var väldigt väldigt spännande iaf.


Äntligen!! Sen väntar jag även med spänning även på Lost.

 

Plugga var det ja.. Hornhinna dit och tårfilm dit. Det är vad jag håller på med.


090928

Jahaa.. vad har hänt sedan sist?

Jobbade en heldag i fredags. Kände mig inte på hugget men dagen gick rätt fort och smidigt. Skönt med lite extra pengar. En full dag ger ju ändå lite mera än 3 timmar en lördag. Vilket jag kommer jobba några helger framöver. Då bokrean hade dragit igång kom jag även hem med en bok. 1 smet 100 muffins. Har suttit och bläddrat igenom den flera flera gånger och även hunnit baka; krispiga jordnötssmörsmuffins fick det bli. Goda var de, dock en aning torra.

På lördagen blev det en heldag Jonas&Alexandra-mys. Vi började i Arninge och slutade i Kista. Passade även på att gå på bio, då vi hade biljetter. Bion började 16.40 och när den var slut var det fortfarande fullt med folk i centrumet. Blir helt förundrad över att Kista Galleria har öppet till 21 VARJE dag. Det är helt otroligt ovanligt och galet. Men helt fantastiskt för oss som handlar. Handlade förövrigt litegranna. Bland annat två lila plagg. Supermärkligt, men jag blev supernöjd. Allt jag handlar i klädväg annars är antingen svart, grått, vitt eller... svart, sa jag det?

Det var alltså denna vi såg. Tydligen är den barntillåten, men jag tycker synd om föräldrarna som går och ser den med sina barn då den innehåller allt möjligt sånt som gör att det borde vara 15årsgräns. Eller åtminstone 11. Det är vad jag tycker iaf. Men bra var den!

 

Sen igår så vet jag inte hur det kom sig, men jag hade världens energi och fixade och donade med det mesta. Äntligen har vi blivit av med den hemska hyllan som stått och stört mig i vardagsrummet. Den har nu fått en mycket bättre plats uppe på vinden. Sen är balkongen röjd inför hösten/vintern. Lakan och handdukar har blivit bytta. Jag har även bytt gardiner i köket. Sen vi flyttade in har vi haft samma vitmönstrade gardiner och det var dags för en förändring kände jag. Och förändring blev det, kan man säga. Nu hänger där istället mörka mönstrade vepor. Najs! Det jag egentligen ville säga var att jag knappt hade en lugn stund igår. Det är något som märks idag. Sjukt trött.


Rätt behagligt med en rätt kort dag idag. Men nu är det dags att plugga.

Hej hopp!

Sushi-lushi-kushi-pushi-mushi

Sugen på sushi. Längesen jag åt det nu. Alldeles för längesen. Då man har en sambo som hellre skulle stoppa i sig daggmask än sushi så är det inte helt enkelt. Kanske skulle bestämma en middagsdejt med morsan igen... världens bästa göra-egen-sushi-team :)


Låt mig va!!!

Precis vid denna tid förra onsdagen hade jag svår huvudvärk vilket gjorde att jag stannade hemma från skolan på torsdagen. Vad är det som är åter på besök denna onsdagkväll om inte samma huvudvärk??? Skitapa, tycker jag.

Hmm.. Just ja. Grey's Anatomy börjar ikväll igen. Iaf något som förhöjer denna kväll. Dubbelavsnitt dessutom :)

Redan onsdag?

Så alltså redan torsdag imorgon. Härligt. Dock måste jag plugga till terminologin imorn, vilket inte är lika härligt. Vet heller inte riktigt vad jag ska plugga på, så... men jag har åtminstone läst alla sidor i tjockaste boken som vi ska ha läst tills imorn. Att den är på engelska och ganska svår att fårstå vad det är man just läst, känns inte lika viktigt. Jag har ju iaf läst det jag ska läsa.

Idag hade vi Scandinavian Frames på besök i skolan. En trevlig göteborgska som var intressant att lyssna på. Dessutom fick vi välja varsitt par bågar ur deras kollektion. Helt gratis!! Tyckte jag var mycket generöst. Riktigt svårt att välja ett par, men valde tillslut ett par bågar vid namn Ginger. Tydligen döpt efter Ginger Roberts, tyckte jag hon sa. Jag blev så nöjd så. :)

Urk

Idag blev det en ganska lång dag i skolan. Det blev presentation av våra egendesignade bågar och sen har vi lärt (eller nånstans på väg att...) oss mäta styrkor på glas i en vertometer. Att mäta sfäriska glas var relativt enkelt. Men när vi sedan skulle mäta toriska glas (för astigmatism), säger jag bara blääää... fattar ingenting, och sen när jag trodde jag fått någon kläm på det visade det sig inte alls vara så. De är massa minus och plus och den som har mest minus, mest plus, grader hit och dit, vrida runt, räkna ut och bla bla bla. Kändes inte logiskt någonstans. Inga regler utan bara "såhär är det", eller såhär "gör vi i Sverige, men inte Europa". Suck suck. Känner mig allmänt slut.

Det var bara det jag ville säga.

Kivi x 10

Efter en supertrevlig helg i Norrköping med lekar, vin och god mat, fick jag med mig 6 st kivilyktor (varav 4 från Cervera och 2 från Iittala Outlet i Nyköping) hem till min lilla samlig. Har nu ställt upp alla i ett fint led på hyllan ovanför tvn och känner mig så ruggigt nöjd. Det är kanonfint! Skall tända allihopa alldeles strax och njuta.

Det blev för övrigt mycket fint från Outleten. Najs!

När vi var cirka 10 min från hemmet så upptäcker Jonas att han glömt kvar sin jacka med båda våra hemnycklar. Helt galet typiskt. Vi och nycklar funkar inte ihop. Som tur var kunde det lösa sig väldigt smidigt, precis som de andra gångerna. Men tänk den gången det inte kan lösa sig smidigt. Eller lösa sig alls för den delen. Hoppas den dagen inte kommer.

Nu blir det några avsnitt True Blood.

090917

Wiieee.. datorn har kommit. Sitter och trixar och fixar med den just nu. Kommer säkert ta ett tag att vänja sig vid detta lilla tagentbort där knapparna inte sitter där de ska. Men den är skitliten och behändig. Kommer säkert råka tappa bort den titt som tätt. Eller det får jag hoppas att jag verkligen inte gör.

Idag har varit en dålig dag. Började med jobbig huvudvärk redan igår kväll, vilket gjorde att jag hade problem att sova, vilket gjorde att huvudvärken var minst lika jobbig imorse, vilket gjorde att jag stannade hemma från skolan. Hade inte orkat många timmar. Första sjuka dagen från skolan, känns sådär. Annars är det väldigt sällan jag stannar hemma från jobb, skola eller vad det nu kan vara. Det lär dröja innan det händer igen.

Men nu mår jag bättre. Förutom att det vinglar lite när jag reser mig. Stackars kroppen är väl så trött efter en massa ont och sängliggande. Jonas kom hem med en chokladkaka. Efter halva den känns det bättre. Även om jag mådde lite illa precis efteråt, men... Inte nog med det, jag fick även en nyckelring/mobilmojäng i form av Barbafiguren Barbaflink. En blå fin grej jag satt fast i mobilen. Bara en sån sak gör en ju piggare och gladare.

"Barbaflink (Barbibul), en blå kille, intresse för naturvetenskap" (källa: wikipedia)


Monster på vinden?

Ligger lite halft däckad i sängen med huvudvärk och nån slags frossa/svettanfall. Har brett ut alla min skolpapper runt omkring mig och på höger sida ligger även ett bananskal. Känns fräscht. Har tagit upp pluggpapprena för att sen lägga ifrån mig dem och samma om och om igen. Orkar inte nöta in alla dessa ord. Det går inte. Inte med denna huvudvärk som stör. Jaja.

Det jag egentligen ville komma till... under de timmar jag legat här i min ensamhet så har det bökats runt en massa på vinden (väldigt väldigt ovanligt). Visst, klockan sju kanske inte är så konstigt. Någon som slutat jobba och ska lasta upp grejer i förrådet, okej. Men fortfarande... tio i tio? Kom igen? Det är ju så att man börjar fundera. Vad är det egentligen som håller på däruppe? Hmm.. en tanke jag egentligen inte vill tänka på. Inte när jag är ensam hemma. Inte när det är mörkt i hela lägenheten. Nä. Vi lämnar detta.

Var alldeles nyss tvungen att böka mig upp för att leta rätt på min datorsladd. Batteriet var bara sekunder ifrån att dö. Batteriet på den här datorn blir bara sämre och sämre känns det som. Eller inte sämre kanske, men det håller inte så himla länge. Eller så är det jag som inte märker när tiden rinner förbi. Kanske att den klarar två timmar? Hur som helst, ska bli ruggigt skönt med en dator med en batteritid på ca. 8 timmar. Najs. Blir lite mycket tjat om denna sablans dator kanske.

Samsung nc10 - La fleur edition

Kolla, Kolla, KOLLA!! Vilken fin, finaste jag nånsin sett. Det var alltså denna som inte går att hitta i Sverige. Skit, tycker jag. Men som sagt... jag kommer nog bli nöjd med min blåa. Kollade på hemsidan och datorn har under dagen fått ett kollinr, så håller tummarna att den dyker upp imorn. Känner mig som ett barn inför julafton. Vad löjligt.

 


Ny dator på G!

Har precis lagt min beställning på en alldeles ny dator, en liten netbook för att vara korrekt. Känns bra. Att få slösa lite pengar. Nejdå, men tror det kommer kännas fint med en liten smidig modell på 1 kg till och från skolan t.ex. Att den dessutom är i färgen blå är ett stort plus. Och inte svart, grå, vit eller vad det nu kan var för färg. Hittade min modell i en s.k La fleur-edition, svart, lila och blommig. Den var väldigt fin och väldigt jag. Självklart finns den inte att få tag på i Sverige, men jag nöjer mig lika bra med min mörkblåa. Måste se till att hitta ett matchande tjusigt fodral sen bara.

Nu vill jag att datorn ska komma med en gång ju. Jobbigt att vänta. Men den borde dyka upp på torsdag eller åtminstone fredag. Sen ska jag bara försöka göra mig av med min andra skrutt...


R.I.P Patrick Swayze

Bästaste filmen, finaste avslutningen...


Värsta film/svull-helgen

Denna helg har sprungit förbi utan att egentligen gjort något. Bara massa film och chips och godis och läsk och ja, listan kan göras lång. Jobbade iofs i lördags. Så lite nytta har blivit gjort. Likaså lite undanröjning här hemma. Saker har fått en ny plats uppe på vinden istället för att stå och skräpa i lägenheten. Efter en sådan röjning känner man sig alltid lite extra nöjd med sig själv.

Hur som helst. Film har vi sett. Män som hatar kvinnor, Fanboys och The haunting in Connecticut, för att vara exakt. Den första var riktigt bra men riktigt vidrig till och från, den andra... mja, somnade ju efter en kvart. Den var tydligen inte så bra, har jag fått höra efteråt. Och den sista... oj uj. Den var nästan för läskig för min smak. Fast den var riktigt bra, tycker jag. Men usch. Ska inte se skräckfilmer. Tur ändå att vi såg den på morgonen.

Igår kväll invigde vi, på tal om något helt annat, terassvärmaren ute på balkan. Inlindad i filtar med tända ljus satt vi och mös till regnets smattrande. Härligt.


Audacity of Huge

Simian Mobile Disco - Audacity of Huge

 

Har väl egentligen bara hört en låt av dem tidigare. Låten som varit alarmsignalen på min mobil i flera år, med andra ord. Detta för att påminna mig själv om att lyssna mer på dem.


Fredag

Sitter framför tvn, har satt igång början på Sex and the city-boxen och tycker synd om mig själv. Halsen börjar bli krasslig och jag känner mig helt slut. Tröstar mig med en Tupla.

Mandeldesign

Beställde mig ett par brallor från Mandeldesign i tisdagskväll. Så idag när jag var hem på lunchen låg paketet nedknölat i brevinkastet. Mycket snabb leverans. På deras sida står det att om man lägger beställningen innan 15.00 så ska paketet komma dagen därpå. Inte illa, måste jag säga. Inte nog med det... i paketet fick jag även med tre rollo-godisar OCH en tygpåse från Object. Väldans festligt och trevligt tycker jag! :)

Dock lite farligt när det är sådär enkelt att beställa... ganska troligt att det kommer hända igen.

Jaja, jag blev nöjd med mina braxor. Eller jeansleggings för att vara korrekt. Dock var de nästan på gränsen till för små, men håller tummarna för att de töjer sig. De borde de väl göra?




Zenya Green Tea

Drack slutligen upp min flarre grönt te med granatäpple igår kväll. Flaskan jag lagrat i kylen sen Thailandsresan okt-nov förra året. Det var verkligen dags då den faktiskt gick ut den femte. Fast smaken var precis som den skulle. Hur god som helst. Varför.. Varför kan vi inte ha denna i Sverige? Drack väl minst en om dagen under 3 veckors tid när vi var därborta. Fanns hur många olika märken och smaker som helst. Snälla Sverige - börja importera!

 


NollNioNollNioNollNio

090909 idag. Intressant tycker jag. Som den siffernörd jag är. Tänk när kl slår 09.09 också. Då blir det 09.09 090909. Kul att va den bebis som föds då. Jag ska pricka in min bebis 121212 kl 12.12. Men det är ju snart... hjälp. Men det är det senaste för att få ett kul datum. 2013 är det försent. Kan ju inte gärna bli 131313.

Sablans korgar

Bild från www.jysk.se

Var en jättesnabbis till Jysk för en stund sen, de har erbjudande på korgar som jag kommit på att vi måste ha i hallen. Bladet från Jysk kom igår, men det var nästan soprent på hyllorna. Dock hörde jag hur de som arbetar där pratade om att de kommit påfyllning. Jag hade dock inte tid och vänta där som en hök. Kanske att jag åker förbi där senare idag. Måste ha. Verkar som att alla måste ha korgar så fort de är billiga. Suck.


Top model 12

Har helt missat att Top Model har börjat igen. Men på en SÖNDAG? Klockan sju? Va?! Jaja, måste ställa nåt alarm eller nåt tills nu på söndag. Vill inte missa. Ska inte missa. Får inte missa.




Måndag

Hade lite sovmorgon idag. Dock blev jag väckt lite tidigare än vad jag hade velat. Jobbet ringde och behövde hjälp. Så ska jobba stängning ikväll. Känner mig astrött redan nu, så får se hur det slutar. Är hemma just nu för lite lunch, men ska strax trampa tillbaka och fortsätta föreläsningen om astigmatism, om jag inte minns fel. Spännande. På förmiddagen gick vi igenom olika sorters glas och dess behandlingar och olika tillverkare. På onsdag flyger det hit en karl från Hoya som skall berätta om deras företag. Skoj, tycker jag.

090906



Satt och byggde ihop en garderob/linneskåp på IKEA:s hemsida igår. Skulle verkligen behöva nåt sådant här och förvara alla lakan, handdukar, gardiner osv i. Vår klädkammare är under all kritik. Blä. Hyllor klädda i 30 år gammal papp och äcklig plastmatta på golvet. Skulle vilja riva ut hela skiten och börja från början. Men känns som ett jätteprojekt. Men drömma kan man ju.

Mami

Hoho. Bara för vi ser så lustiga ut.. Mamma, vad skulle jag göra utan dig? :)

 

Ikväll blir det sällskapsspel för hela slanten.


I don't quite know how to say how I feel, those three words are said too much, they're not enough.

Ledig dag idag. Har hunnit vika ett jättebärg av tvätt, och stökat in det mesta i klädkammarn. Är inte riktigt nöjd med den dumma planeringen vi har där inne. Men inget jag känner mig lockad att ta itu med. Så då får det vara.

Skönt med fredag, dock jobbar jag både lördag och söndag. Så undra hur pigg jag kommer vara i skolan på måndag. Jaja, det blir nog bra ändå. Har ju lite sovmorgon åtminstone. Då får jag vara nöjd.

Adjöken adjö

090903

Idag fick vi lära oss vad man ska tänka på när man väljer ut bågar till kunder. Vad som passar till vilken ansiktsform bland annat. Det hade t.o.m ett så tjusigt ord som Faciologi. Äntligen något jag känner att jag kan behärska. Allt det andra vi lärt oss känns som en gröt i min hjärna. Men det sätter sig säkert sen. Det var hur som helst en bra dag i skolan idag. Kul då vi fick välja ut bågar åt varandra. Jag blev dock inte speciellt nöjd med de som valdes till mig. De var inte fula, bara väldiga vanliga och tråkiga. Jag vill ha nåt som syns. Markerat och kantigt. Men tydligen passar inte det min ansiktsform som är hjärtformad. Då ska man ha "mjuka" bågar. Jo men tjena. Nej tack.

Lustigt att efter bara 2 veckor i skolan är det så att jag kollar på folk och deras glasögon, hur de sitter och vad som passar. Att jag dessutom kan se på Jonas brillor att de inte sitter riktigt rätt tycker jag känns bra :)

Idag har jag även jobbat några timmar till stängning. Ja, det var väl allt jag hade att säga.

Just det. Hämtade ut världens största paket från H&M på posten idag. Aldrig skådat ett sådant stort tidigare. Hade problem att bära omkring på det.

Najti najti.

Torsdag vare ja...

Har tryckt i mig kokosyoghurt och tittar på The voice. Lustigt vad snabbt jag gjorde mig i ordning denna morgon. Ska det gå såhär fort kan jag ju börja sova längre på mornarna.

Jaja, prov direkt på morgonen i skolan. Jösses, så mycket att hålla reda på så lite tid. Tror jag har lite koll, men sen har jag ingen aning om jag har koll på rätt saker. Vi får se.

September

Håller på för fullt i tvättstugen. Hade ett jätteberg av lakan och handdukar, av nån anledning. Plus kläder, såklart. Tar sån tid det där.

Igår var jag på IKEA, lite smått och gott fick följa med hem. Lustigt att man alltid hittar mer än vad man behöver. Nä, fast jag höll faktiskt i pengarna tycker jag. Böt även storlek på ett par skor jag köpt tidigare på Skopunkten. Stod först i kanske 10 min och letade efter storleken jag skulle ha, utan resultat. Sen gick jag och frågade, så hjälpte hon mig att leta. Knappt 5 sekunder senare så hade hon hittat ett par. De stod mitt framför näsan på mig. Kändes ju lite löjligt. Men lite tur för mig. Köpte ett par exakt likadan jag har sen tidigare, men det har blivit lite fula. Men nu har jag ett sprillans nytt par i vår. Najs!

Imorn ska jag fara och jobba på eftermiddagen efter skolan. Det går säkert bra, börjar komma ur mitt trötta jag som hållt i lite för länge. Fast så ska man väl inte säga, då lär jag stå och snarka på jobbet. Jaja, tjäna lite pengar är ju aldrig fel.

September nu va.. Månaden som kom lite vääl snabbt. Hösten på intåg. Fast idag var det nästan stekande varmt. Åtminstone i solen.

Nä, dags att kila ned i tvättis igen.

RSS 2.0