Kivi x 3

 

Dessa står högt upp på önskelistan till födelsedagen som börjar närma sig. Hade jag haft pengar till övers hade jag köpt dem själv för längesen, men 3 stycken kostar drygt 600 spänn (iaf vad jag kunnat hitta) och det är förbaskat mycket pengar för en student som jag. Tusan!


Inte riktigt påsk än

Påskpynt är egentligen ett konstigt pynt, man hinner ju knappt ta fram det innan det ska plockas bort igen. Så blir det i alla fall här hemma, så nu när jag ändå införskaffat lite nytt tänkte jag ha det framme redan nu. Känns ju lite mer rättvist så, julprylarna får minsann vara framme i en dryg månad då kan ju lika gärna påskprylarna också få vara det.


De gröna kycklingarna till vänster fick jag av mamma förra året och sen dess har de legat i en låda. Den ena hade tydligen hamnat under något tungt och var platt som en pannkaka. Men vi lyckades återuppliva den något och när man tittar på den lite från sidan ser han rätt okej ut i alla fall.


Äntligen!

Äntligen ett gott besked plus att mitt bröd blev supergott. Vill bara ha mer, meer, meeera!

Ny lägenhet?

 

Bilder från Hemnet


Hänger rätt mycket på Hemnet nuförtiden och hittade en lägenhet i min smak... Eller kanske inte, men den här lägenheten ligger i "ett perfekt läge på Östermalm", har 14 rum (en 14:a, hur säger man ens 14:A?? Fjortona?), flera balkonger, 6 kakelugnar för bara 51 500 000 spänn. Femtioen millar!! Scheesus! Men avgiften var ju hyfsat låg iaf; 3 245...

Premiärbak!


Väntar med spänning på mitt allra första hårda bröd gjort på majsmjöl, lin-, solros- och sesamfrön. Har flera brödrecept på lager som jag vill baka, men det finns helt enkelt inte plats, varken för oss att äta upp eller att stoppa i frysen. När vi någongång flyttar är en stor (eller åtminstone normalstor) frys ett måste!


110324


Den mörka blomman i mitten är en nyligen utslagen orkidée-blomma, den tittade plötsligt fram bland fejk-orkidée-kvisten som jag tryckt ned i krukan. Kanske ett tecken på att våren är påväg nu? Har invigt mina nya Ray Ban-solisar, en uppdaterad variant av den klassiska wayfarer-modellen, och mina nya bruna (!) stövlar. Har nog nästan aldrig ägt ett par bruna stövlar, men de gör sig bra på den annars väldigt svarta skohyllan.




Santorini

 

Sitter och gör allt annat än vad jag borde göra. Jag blir sjukt oeffektiv när jag är hemma såhär... Hur som, sitter och ägnar timmar åt att kolla resor inför sommaren, och om allt går som jag vill (för en gång skull) hoppas jag på en resa till en trevlig ö i Grekland. Santorini står allra högst upp på önskelistan, men det verkar vara ganska dyrt att leva där och för mig som förknippar semester med billigt så kanske det inte är det bästa valet. Kalymnos, Zakynthos och Kreta står som andra val. Först var jag anti Kreta då det känns för "vanligt", men det kanske inte är så tokigt ändå. Boendet verkar vara bra och billigt och det verkar finnas mycket att titta på där. Har ju gått och blivit kulturell (pensionär?) och tycker sånt är roligare än att bara bada och handla billigt turisttjafs. Ja, vi får väl se hur det blir.


Iittala Outlet

 

Skulle inte tacka nej till en tripp till närmsta Iittala Outlet i helgen och göra av med lite pengar nu när de har världens lagerrensning. Tror ingen vill följa med mig dock... Eller?


Fettisdagen, Internationella kvinnodagen och Internationella pannkaksdagen



Jag fick mig en semla tillslut, jag var lite orolig där ett tag. Dock jäste inte degen som den skulle och jag missade att pensla dem med ägg, men den slank ned utan problem ändå. Fullproppad med mandelmassa och grädde. Precis som det ska vara :)

110306



Premiärkaffe i de nu säkert ett år gamla Filippa K-muggarna tillsammans med nybakta tekakor framför Inception. Bra söndag hittills.

Fredagsmys



Slog till på stort inför helgen, VARSIN hink med godis. Slipper man tjafs när den ena äter upp allt..

110302

 

Fotat uppe vid Södra Bergen en vacker vinterdag. Norrtälje är rätt fint och bra ibland. Men funderingarna om framtiden är många och just nu har jag kärat ned mig i ett gulligt hus någon annanstans.


57 månader

4 år och 9 månader senare och denna dag är fortfarande lika viktig. Undra hur lång tid det ska gå innan man inte orkar bry sig längre... Men det är iaf en utmärkt ursäkt till att fika mitt i veckan :)

Älskar dig, min finaste.

Sen hade jag tänkt mig en fin bild på oss båda här, men det finns verkligen ingen. Bara fula ifrån gymnasietiden eller med konstiga grimaser. Dags att fixa, tycker jag.

Ny bricka

Igår svängde mor förbi och lämnade av världens största bricka. Eller det kanske är att ta i, men stoor är den. Största jag sett på länge iaf. Äntligen börjar min idé om att samla alla Iittala kivi-lyktor på en gammal silverbricka bli till verklighet. Först budade jag hem en (alldeles för dyr) på Tradera, men den visade sig vara mycket mindre än vad jag först tänkt mig. Sen hittade jag en bricka för en tia på loppis, men den var ändå på gränsen till för liten och nu fick jag denna som kommer ifrån mormor, och den är alldeles perfekt. Den rymmer alla lyktor utan problem och nu fattas det istället några stycken. Ska försöka köpa åtminstone en till av den stora varianten och någon liten till, sen blir det nog finemang, tror jag. På bilden syns det inte hur stor den faktiskt är, men den är enorm och jättefin!

 

Vad jag nu ska göra med resten av brickorna vet jag inte, har plötsligt 3 stycken till övers, alla i olika storlekar.

 


Söndagspromenad förrförra veckan


RSS 2.0