101219

Helt slut efter en jobbhelg. Kan ju ha och göra med att jag hela veckan suttit med hemtentan och knappt rört mig ur fläcken. Men gårdagen blev rätt mastig, det vanliga arbetspasset på 11-17 ändrades till 10-19 och jag kände mig mer vilsen än vanligt i och med den nya butiken. Men vilken skillnad! Synsam var tidigare en liten grotta där man trampade på varandra och nu har det blivit en stor fin och luftig butik :)

Somnade nästan på en gång igår kväll, kom hem strax efter 21, proppade i mig massa käk från Max och sen var det kört. Denna kväll lär inte bli mycket bättre. Var och käkade ännu mer onyttigt i form av pizza med det bästa sällskapet efter ett arbetspass på Åhléns.

Kan nog räkna minuterna på en hand tills jag somnar...

101217

Sista rycket på tentan nu. Trodde jag skulle bli klar igår men nope. Det tar ju så jäkla lång tid. Och nu när det inte är så fasligt mycket kvar tar det ännu längre tid...

Juligt kakfat

Satt och kikade på IKEA:s blogg och hittade det här tjusiga arrangemanget...


Bild härifrån

Vi äger ju faktiskt just det dära kakfatet så jag blev lite sugen på att ordna något liknande själv. Har ett gäng silverkulor kvar som inte fick vara med i julgranen i år. Men granris... vart får man tag på sånt? Jag har ju inte någon större lust att klampa ut i skogen i en halvmeter snö. Något att fundera på.

Såg även att mattan vi beställt till vardagsrummet är påväg nu. En dryg månad senare... Irriterande. Jag beställde den först på Ellos för att sedan få ett brev om att den sålt slut. Som tur var fanns exakt samma matta på Jotex som jag beställde snabbt som attan, fick den även till ett bättre pris med hjälp av en generösare rabattkod än första gången. Håller tummarna stenhårt att den dyker upp imorn. Har ledsnat totalt på den fula kombinationen illgrön ryamatta till bruna gardiner.

101214

Jag har precis slängt ihop en Kavring som nu står i ugnen. Är det bara jag som tycker att kavring låter som ett namn på en fisk? Tror att jag länge trodde det och blev väldigt förvånad när jag upptäckte att det var en limpa. Jaja, det ska hur som helst bli väldigt smarrigt. Helt plötsligt är det ju kul att baka bröd och näst på tur står rågsiktskakor. Imorn kanske. Jag och köksassistenten har blivit goda vänner.

Har för övrigt bokat klipptid tills imorn. Inte en dag för tidigt. När jag klippte mig sist, i juni, var frisören väldigt noga med att tala om att jag max borde vänta till augusti. Och nu är det december... jisses. Håret ser förjävligt ut så det ska bli skönt att kapa av en bit.

Jordglob

Letade efter denna fina jordglob på Indiska i lördags, men den måste tagit slut. Lite trist då den skulle passa finfint i vårt vardagsrum.


101213

Det blev ändrade planer i helgen och lite snö satte stopp för att jag skulle bli ensam hemma. Märkligt, hade det ändå lite på känn.

I lördags blev det julklappsshopping hela långa dagen med några klappar till mig själv, eller kanske mest till mig själv... Köpte bland annat mysigaste och varmaste filten någonsin. I Täby Centrum var det helt galet mycket folk överallt, tillslut tappade man lusten totalt. Men kikade iaf in i nya fina Synsam-butiken och åt några karameller. Ska bli kul och jobba på lördag även om jag kommer känna mig lite vilsen.

På lördagen hämtade vi även ned julgranen från vinden och pyntade den. Men jag sparade lite på kulorna i år och granen fick bli guld-röd. Tjusigt.


Fina granen. Lite irriterande är den fula piltavlan som sitter på väggen. Förstör ju hela bilden.


Mysigaste filten till vänster och nya kudden till höger, med finaste tyget från Svenskt Tenn.

101209

Är hemma på lunch och käkar en tallrik havregrynsgröt. Sitter även och studerar vår nya fina köksmaskin/bakmaskin/allt-möjligt-maskin som ligger halvt uppackad på köksgolvet och planerar allt jag ska använda den till :)

Jaja, precis innan lunch drog jag igenom min redovisning om ögonsjukdomen Keratokonus. Då hela förmiddagen gått till att lyssna på allas redovisningar började jag känna mig rätt less och ännu mer nervös mot slutet. Men det hela gick som en dans, kändes kanonfint och nu är det snart jullovsdags! :D Bara ett par timmar kvar...

Idag drar även andra halvan och sambon iväg till Berlin och lämnar mig ensam kvar i en ensam lägenhet. Känns inte alls okej, vi är alldeles för ovana att vara ifrån varandra... Men jag har lite skoj inplanerat så jag hoppas jag inte dör av ensamhet.

Kenwood

Jag har visst tydligen tagit jullov. Att ta tag i redovisningsförberedelserna var visst jobbigare än vad jag trodde. Har ingen som helst motivation. Skönt som tusan att jag ändå lyckades ta mig i kragen förra veckan och fick PowerPoint-presentationen klar. Tror jag ger upp och läser igenom allt senare ikväll och hoppas på det bästa. Blir ju inte värre än att jag läser innantill, vilket ju ändå de flesta gör.

Drömmer istället om våran nya fina Kenwood Prospero som vi fått idag. Håller tummarna för att den är så bra som den verkar vara. Det får bli en ommöblering i köket också, den ska få stå och glänsa någonstans på våran minimala bänkyta :)




101208

Äh, har inget att skriva... Måste ta tag i förberedelserna inför en småjobbig redovisning tills imorn. Hade hellre krypit ned i soffan och glott på halvdålig tv och äta pepparkakor.

MEN... efter morgondagen är det jullovsdags (bortsett från en veckas hemtenta)! Känns fint.

Hjorthuvud

 

Fyller på önskelistan lite... Ett silvrigt hjorthuvud står högt på listan och den ska gärna vara stor. Just denna kommer ifrån Inreda.com, men jag har sett en ännu finare på MIO.


Kärleksdag

Idag fyller vi 4,5 år. Älskar dig.

101202

 

Arrangerade en liten julgrupp, eller hyacint-grupp igår och gömde undan de fula halvvissna orkidéerna bakom gardinerna. Ser ju lite trevligare ut.


101201

Idag blev det en kort dag i skolan, tack och lov för det. Måste fixa klart ett arbete om ögonsjukdomen Keratokonus som skall vara inlämnat på fredag. Men just nu står det helt still. Frågorna som ska besvaras i arbetet är jättesvåra...

Jaja, idag kom mina fina fina bågar iaf, kul kul. Antingen ska jag beställa nya plan-glas till dem imorn eller så ska jag få återanvända en klasskamrats oanvända glas för en billig peng. Håller tummarna för att de funkar för då är de redo att användas till helgen :)


Att fota bågarna var ju inte helt enkelt, här speglas nästan hela vardagsrummet.

RSS 2.0