Fredagskakor :)

 

Finaste och bästaste sambon slängde ihop ett härligt gäng chocolate chip cookies, några lite brända i kanten, några ser redan halvt uppätna ut (?), några med en märkligt hög höjd, några oförklarligt små och några oförklarligt stora, men de kommer nog bli de godaste jag någonsin ätit :) Fredagsmys på hög nivå!

 

Har för övrigt namnsdag idag också, glömmer som lite bort att jag heter Frida i mellannamn ibland.


110218

Trevlig överraskning på posten idag. Eller både trevlig och otrevlig, det är vid såna här tillfällen det verkligen slår mig hur mycket pengar jag gör av med på H&M. Jösses, men kan trösta mig med att det är drygt 1000 spänn mindre än förra året.... Men men, jag är tacksam att man åtminstone får nånting tillbaka så nu ska jag unna mig nåt fint :) Synd bara att det är så krångligt att använda dessa som betalning i deras webshop, det är väl där jag handlar som mest. 2 paket i månaden kanske, och sist jag hämtade ett talade postkillen om att han började känna igen mitt namn. Vilket ju kändes sådär, men han talade även om att det fanns de som var värre. Ja, det var ju tryggt att höra.

 

 

 


Ljushuset

 

Se, så fint :)


Grattis på namnsdagen

Idag är det Alexandras dag så grattis till mig själv på namnsdagen. Fick en påminnelse om det imorse i form av ett fint sms, tack! :) Genast smsade jag mamma med en hint om detta och en önskan om namnsdagfika. Och så blev det, fick även en fin present!

Ett ljushus från Cult Design till min change-ljusstake, tack!



110217

Idag har vi haft sista dagen i skolan, en ganska kort sådan så det var ju trevligt. Förmiddagen har vi ägnat oss åt att dissikera ögon och efter att lärarn gått igenom instruktioner och visat videoklipp på dissektioner tyckte hon det var dags för fika, vilket ju kanske kändes lite sådär. Men de bjöd på fina tårtor i form av jätteögon, väldigt tjusiga och gott var det!

 

 

(klicka för större bild)

 

Tänkte att det kanske var bäst att göra minibilder av koögat vi fick skära i, inte så värst mysigt att titta på. Jag är ju lite äcklig av mig så jag tycker ju sånt här är kul medan många andra kräks av  bara lukten. Tyckte det var mycket märkligt att ett koöga luktade väldigt mycket fisk och nu kommer den här fiskdoften förfölja mig resten av dagen. Men den vänstra bilden visar ögat innan jag har börjat peta på det, fullt med slamsor och lite fett och i och med att jag fotade med blixt syns reflektionen, den ljusa ringen, från åderhinnan (tror att det är den), annars ser ögat helt svart ut. Lite häftigt. På den högra bilden ser man linsen till höger i form av en fin genomskinlig spelkula. Den var jättemysig att känna på och när man höll den på fingret eller på en liten text såg man förstoringen. Och den svarta/gröna/blåa grejen är alltså "baksidan" av ögat, vänt ut och in, det är åderhinnan man ser full av färger och på en människa är denna helt svart och ger inte alls ifrån sig samma reflektioner när vi bländas med en kamerablixt.

 

Häftigt tycker jag :) kul att jag fick in en tårta och ett koöga i samma inlägg. Det hör nog inte till vanligheterna...

 

 

 


110216

Har fått dille på mannagrynsgröt så har precis käkat en skål med sylt. Mhmm... Idag hade vi sista tentan i skolan, eller tenta och tenta, det var egentligen ett ganska simpelt prov vilket ju var skönt och imorn blir det dissikering av ögon sen är det liksom nästan färdigt. 10 veckors praktik på det och sen blir jag färdigutbildad. Märklig känsla måste jag säga.

Alla hjärtans dag

 

Denna trevliga överraskning hittade jag i postfacket när jag kom hem efter skolan idag. En helt anonym present, men om jag inte är helt ute och cyklar tror jag att det är kära mamma som varit i farten... Tack! :)

 

Förutom detta så har morgonen inte varit jätterolig. Byggarbetarna som börjat renovera gammelhemmet mitt emot oss gillar att börja tidigt. Runt sju imorse började de med att slänga skräp (dörrar och garderober) ned i containrar från tredje våningen (!) vilket smäller på rätt bra. När man väl trodde att de skulle sluta efter att ha varit tysta i några få minuter kom ännu en smäll, högre än någon annan. Tillsist gick det inte att ligga kvar så de var bara att masa sig upp med huvudvärk till vardagsrummet... Men tack vare det blev jag klar rätt tidigt för att bege mig till skolan och när jag väl satt mig i bilen efter att ha krånglat mig igenom all snö utanför förardörren så startar inte bilen. Bilfan. Kände mig inte jättepigg på att gå i 20 minusgrader så jag parkerade hemma i soffan igen. Några timmar senare var jag så illa tvungen att gå ut och gå till skolan (vilket faktiskt tar längre tid än vad man kan tro) och på vägen domnar låren bort. Synd att alla brallor jag äger ska vara så jäkla tajta att långkallingar inte får plats.


Måndag

 

I lördags var vi och handlade mjölk och andra prylar på Flygfyren redan innan klockan slagit 9 och igår blev det en promenad till Norrtelje Tidning för att posta vårt tävlingsbidrag till deras resetävling innan klockan var 10. I veckorna finns de inget man ser fram emot lika mycket som sovmorgon. Men sen när det väl är tillåtet med sovmorgon, nä då är man plötsligt pigg och alldeles för rastlös för att ligga kvar i sängen. Så helgens dagar har för en gång skull kännts långa, men kanske inte så välutnyttjade.

 


Snöoväder

 

Imorse när jag gick upp såg köksfönstret ut såhär så det måste ha varit ett rejält oväder inatt. Sovrumsfönstret såg ännu värre ut, det gick knappt att se ut. Visste inte att man kunde bli insnöad på tredje våningen...


Ugnspannkaka

 

Ugnspannkaka med äpple och kalkonbacon på gång. Det var min tur att laga middag idag och det händer max 2 ggr i månaden så lite beröm skall jag väl ändå ha, tack!


Ljuskrona

Bild från Jotex


Jag beställde denna tillslut, som en Alla Hjärtansdag-present från Jonas till mig själv :) Den kommer göra sig bra i vår hall. Skulle ju också vara trevligt om vi fixade någon slags dimmer i samma veva. Som det är nu tänds sällan den nuvarande lampan i hallen och om denna fina ska få ta plats istället får den ju gärna vara lite tänd också. Får klura på det där.

 

Synd bara att den inte levereras förrän 25 mars. Men den som väntar på nåt gott...


Studiebesök



Trevligt studiebesök hos en bågleverantör med skolan idag, om än lite väl kort kanske. Fint kontor hade de iaf :)

Invigning av kvarnen

En väldigt trevlig bild var det här... Vår fina multifunktionella Kenwood har en köttkvarn som vi invigde alldeles precis nyss. Funkade ju finfint. Har även kommit på hur jag skriver ett blogginlägg från mobilen. Detta är alltså ett sådant. En sorts test liksom, därav den kanske inte mest trevliga informationen...


Semlor :)

 

Redan vid nyårsskiftet började semlorna dyka upp i affären. Själv börjar jag känna mig redo för en snart. Fettisdagen kommer ju ovanligt sent i år, men då är det väl lite mer okej att tjuvstarta lite?

 

Bakade egna, jättegoda förra året (eller om det var året innan det) och då åt vi flera stycken i veckan...


Uppdatering om mormorsfilten

 

Den börjar ta sig, mormorsfilten... Att jag i november trodde att den skulle bli klar till jul var ju lite roligt. Tidsoptimist eller vad? Jag satsar på julen 2011 istället. Känns som ett mer realistiskt mål.


Morotsbröd

 

Bakade bröd igår, igen... Denna gång blev det morotsbröd. Svårt att tänka sig att den lilla klumpen på bilden resulterade i den största limpan jag nånsin sett. Sjukt stor och väldigt god, det kunde dock ha varit ännu mer morötter i. Nu har vi, tror jag, 6 påsar med bröd i frysen, plus två påsar rostbröd, plus 2 påsar bröd framme. Vi badar i bröd just nu. Men letar redan efter nästa recept vi ska ge oss på. Tror vi är redo för surdegsbröd snart. Får fråga om råd av syrran då hon bakade ett fantastiskt gott surdegsbröd förrut.


Taklampor

Bilder från Jotex

 

Jotex har just nu 50% på valfri vara och jag måste säga att jag är bra sugen på en ny taklampa till hallen. En av dessa ovan tror jag skulle passa fint, speciellt den till höger, och med den rabatten blir det ju ett överkomligt pris. Mja, får fundera lite till... tror inte att jag har sambon på min sida riktigt. Inte än...


110202

 

Fotade bilden med mobilen alldeles nyss och försökte även skriva ett blogginlägg på den, men det gick sådär. Kunde inte skriva något mer än en rubrik. Ska klura ut varför det inte fungerade för annars var det rätt smidigt. Bilden är lite felvänd också, fotade en åt "rätt" håll, men den lyckades jag inte spara efter att jag roterat den.

 

Förövrigt är det den andra i månaden idag, så: älskar dig min andra halva. Idag firar vi, lite snabbt räknat, 4 år och 8 månader.


RSS 2.0