Fanfanfan

Dålig, tråkig-dålig dag. Arg och sur är jag. Sur på allt och på mitt förbannade huvud som alltid bestämmer sig för att göra ont flera dagar i rad. Sur på beteenden. Men visst, får väl komma igång o ta tag i allt som ska göras.

Kryssning

I helgen var vi på kryssning. Birka Paradise. Aldrig åkt med dem tidigare, så det var lite trevligt. Trevligare båt än Viking Lines. Men att det alltid ska vara samma sorts folk som åker, man blir lite trött. Dels är det alla gamlingar och pensionärer (Sockervadd, som Jonas så fint kallade dem) men även alla jobbiga barnfamiljer med galna barn och sen alla andra gäng i olika åldrar som alltid verkar dricka lite för mkt. I tax freen var de propp med gamlingar som tränger sig och tar plats. Blev lovad av mor att få en Iittala marimekko skål, som vi trodde skulle finnas på båten, tråkigt nog gjorde det inte det. Blev lite ledsen. Vill ju så gärna ha en. Annars åt vi god mat och så blev det litegranna dans (fuldans) på kvällen. Så sammanfattningsvis hade vi det trevligt.

♥ ♥ ♥


Scheeesus

Idag har jag varit på intervju till skolan. Blä blä. Imorse var jag jättenervös, minns knappt när jag var såhär nervös sist. Min mage blir helt galen i sådana här situationer. Hur som helst, det hela gick egentligen ganska bra förutom 1,5 timmas tråkig väntan på själva enskilda intervjun. Suck. Alla andra, vi var totalt 7, hade visst bråttom iväg hit och dit så jag blev sist kvar. Men men. Lustigt. En sak på intervjun när jag trodde vi var klara så langar hon fram massa grejer och jag känner mig som ett frågetecken. Får i uppgift att först pilla upp en lins på pekfingret och sedan vända den ut och in. Har aldrig nånsin petat på en lins eller ens sett en på nära håll så detta blev ju lite lustigt. Kände mig väldigt osmidig när jag höll på. Sprutade ned mig själv i vätskan som den låg i. Mycket märklig situation. Sen fick jag skruva loss näsmojjängen (ingen aning om vad det heter) från ett par glasögon för att sedan skruva tillbaka. Gick lite smidigare. Men har nog aldrig sett en mindre skruv. Imponerande. Hoppas jag gjorde gott intryck i varje fall. Hon sa att allt såg bra ut, håller tummarna. Slutet av juni får jag besked.

Optometritekniker... Om sisådär 2 år kanske jag kan kalla mig så. Vore tufft.
Håll med om att det låter tufft? Ett krångligt och långt ord är det åtminstone.

Blev förvånad över att 4 st av alla vi 7 som var där låg minst 35-45+. Vi var 3 i ungefär samma ålder. Bökigt att utbilda sig i den åldern.

Kalas

Bulle + kaka + muffins + saft ... vad blir det?

Jo, födelsedagskalas som det blir imorgon kväll. Fast vi har ingen saft, får byta ut det mot nåt starkare. Men inte för starkt, är lite rädd för att få en 3 dagars baksmälla som jag fick sist. Det var döden. Fy så hemskt. Så synd jag tyckte det var om mig då.

Ikväll var vi och handla lite mat för våra sista pengar, trodde vi. Allt som allt gick på 275 och vi hade bara 273 ynka spänn på vårt matkort. Hade jag bara skippat ena lättdrycken hade det fixat sig. Tog en med svartvinbärssmak. Varför, den är ju inte ens speciellt god? Men men. Inte lätt att ha koll.

Fast lite god tycker jag nog att den är. Faktiskt. Nu blev jag lite sugen. Men nu blir det att hoppa i bingen. Upp tidigt imorn och följa karln till jobbet. Han tycker ju faktiskt att det är läskigt att gå själv. Jag vet nog.

♥ ♥ ♥


21 år


Imorn smäller det

Idag har varit ett bra dag trots min hemska natt. Var omöjligt för mig att sova igår kväll, alldeles för många tankar snurrade runt i skallen, så jag gick upp och gjorde nytta istället. Var vaken fram till 3 ungefär. Ruggigt trött imorse men annars har det funkat fint. Fått massa bra grejer gjort. Äntligen fått iväg min ansökan till skolan jag vill börja i till hösten. Så kan man äntligen släppa det från tankarna. Som jag har gått och dragit på det. Så typiskt mig.

Sedan har jag ägnat eftermiddagen till bak. Kokostoppar med choklad, morotsmuffins och även tårtan/kakan är påväg att bli klara. Trevligt trevligt. Mycket märkligt att jag grejat detta med tanke på min knappt 4 timmars sömn inatt. Men iofs hinkade jag i mig en balja (som mor min utbrast när hon fick se min jättekopp) med kaffe innan baket, så då kanske det inte är sä himla märkligt längre. Bra grejer det där. Kaffe. Hoppas bara jag kan somna ikväll. Kanske blir alldeles pirrig i magen inför födelsedagen imorn. Förmodligen inte.
♥ ♥ ♥





Videungar


Häxan surtant

Imorse gick jag en långpromenad innan frukosten. Blev nog lite jobbigt på slutet då jag skutta upp i trappan, när jag kom innanför dörren så svarta det lite för ögonen och magen ville vända sig ut och in och spykänslor smög fram. Knasigt. Hur som helst, kände mig iaf duktig. Sen så var det dags för tvättstugan igen. Alltid lika roligt. Inte. Behöver ju inte skriva om varenda maskin jag tvättade utan det jag ville komma till var att en surtant förstörde min dag genom att vara otrevlig och anklaga mig för att lägga en matta i dörren så att hon knappt kunde komma ut ur dörren med sin cykel. Varför skulle jag göra nåt sådant. Bara för att jag råkade gå in i den dörren precis som hon skulle ge sig iväg på sin cykel så var hon bara tvungen att börja hugga. Surtant. Surkärring. Kunde väl lika gärna vara hennes egna fel när hon promt skulle böka ut sin cykel ur dörren. Tantjävel. Går inte att få fram exakt hur det gick till, men hennes sätt var bara blä. Typiskt ett tantbeteende som menar att bara för man är ung så förstör man allt typ. Men jag ska inte dra alla tanter över en kam då det faktiskt finns många snälla och rara tanter. Nog om det.

♥ ♥ ♥

Idag står alltså tvättstugan på schemat (är inte klar ännu), sen kanske handla lite och hämta grillen hos modern min. Vi ska ge oss på grillning ikväll. Då känns det verkligen vårigt. Över till något helt annat. Vi rensade lite och la ut auktioner på Tradera ugår, har redan fått en del bud, men då våra utgångspriser låg på 1 krona känns det inte lika roligt. Hoppas det stiger. Och förresten, idag har vi bott i lägenheten i hela 3 månader. Inte illa. Känns som om det vore längre ändå. Sen får vi nog tillbaka vår mikro idag som vi varit utan ett tag nu. Rätt tungt att inte ha en mikro faktiskt. Att värma fryst korvbröd i ugn funkar inte. Då fick man skorpa. Korv med skorpa. Nä, tror jag föredrar bröd i det fallet. Även om korv med skorpa lät roligt och var lite kul att säga. Korv med skorpa. Skorpa med korv. Korvskorpa, haha. Korvbröd. Lite roligt var det. Nej, nu skall jag störta ned till tvättis och hoppas för tusan att jag inte möter häxan surtant igen.

Sjukt många olika grejer jag fick med i ett enda stycke, iofs skulle det blivit underkänt på en svenskalektion. Men jag är ändå imponerad.

Perfekta födelsedagspresenten

Har kommit på en sak jag verkligen vill ha i födelsedagspresent. En ny CYKEL. En redig en med cykelkorg och grejer (men absolut inte fotbroms och åtminstone 7 växlar, om nån vill köpa en till mig alltså). Den jag har nu har jag haft sen jag var typ.. 10. Jag har alltså haft en och samma i halva mitt liv. Inte undra på att den börjar kännas liten. Har höjt sadeln så mycket det går och ändå måste jag böja benen för att kunna ha fötterna på tramporna. Känns inte helt okej.


Virrpanna

Imorse hittade jag min yoghurt där den inte alls hör hemma, i skåpet ovanför kylen. Måste ha varit lite virrig i lördags morse. Nu har den säkert blivit dålig. Stackars yoghurten. Den fick tillbaka sin plats i kylskåpsdörren. Hoppas den blev nöjd.

Jorå så att...

Såg att jag faktiskt har lyckats klämma ur mig 20 inlägg. På typ 2 månader bara. Tio inlägg i månaden. Ett inlägg var tredje dag. Inte illa måste jag säga. Mycket imponerad av mig själv. En annan sak jag är imponerad av är att jag redan har fått reklamkommentarer bland mina ytterst få kommentarer. Yes! Det får mig att känna mig stor!

Haha.

Nä men ärligt. Gratissidor. Jag gav gratisbio en chans en gång, för mig är det totalt omöjligt att få poäng verkar det som. Kommer ju verkligen ingenvart. Kändes som om jag har kastat bort mycket av min (inte speciellt) dyrbara tid på att jaga poäng. Totalt meningslöst. Men häromdagen mindes jag sidan Gratisgodis som jag fick för mig att gå med i för ett par år sedan. Så jag loggade in på min gamla inloggning som visade sig finnas kvar. Behövde bara klicka lite här och där och vips så tjänade jag in lite godis. Så nu är elva godisar påväg hem till mig. Inklusive en t-shirt verkade det som. Haha, släng er väggen alla sidor man får presentkort på. Det här ger resultat med detsamma. Dock verkar det som att det kommer dröja evigheter innan mitt paket dyker upp. Är ju väldans spänd på t-shirten. Om jag ens får någon. Den hade jag tjänat in förra gången jag loggade in, alltså två år sedan. Vi får se.

Skärtorsdag, rosa dagen?

Om man kanske skulle ta och önska sig en till tatuering i födelsedagspresent, vet ju redan vad jag vill ha för något. Annars så vill jag ha typ vadsomhelst från Iittala. Framförallt en svart (eller möjligtvis mörkgrå eller knallröd) marimekko skål. Den står nog allra överst på listan. Men annars vadsomhelst. Kanske en Aalto tulpanvas, hur fin som helst. Men lite väl dyr kanske. Men nåt från Alvar Aalto kollektionen vore inte heller så tokigt. Presentkort på Panduro skulle förstås också sitta fint.

Hur många dagar är det kvar nu då.. låt mig se. Endast 12. Tolv dagar. Löjligt lite. Inte ens två veckor. Vet inte om jag är redo än. Eller redo och redo, fyller ju bara tjugoett. Inget speciellt alls med det. Löjligt.

Yes. Rädda Willy på tvn. Denna dagen räddad. Ska hämta Jonas om en halvtimma. Det förstör lite måste jag säga. Men stackarn, inte ska han få gå 10 min i regn. Vet inte ens om det regnar längre iofs. Tänkte ju ta en långpromenad imorse. Men vad ser man utanför fönstret om inte spöregn. Blä. Blev lite lättad iofs, då slapp jag gå ut. Men det behöver ju inte nämnas. Massa svammel här. Men det kanske tar igen det faktum att jag inte skrivit något på typ en vecka.

090409


April april

Bild härifrån

Idag när jag var ute och gick så såg såna där videung. Videungar? En videung flera.. videkissar? Vad heter det egentligen? Aja, fina var det iaf. Kanske skulle knalla dit imorn igen och sno några grenar.

Just det. 1:a april idag, väldigt spännande. Inte några direkta aprilskämt för mig inte,. På fyrans väder imorse visades kanonväder med 22 grader och sol, väldigt fantasifullt. Och deklarationen damp ner i brevinkastet idag också. Känner mig ganska nöjd.

Första april.. alltså endast 20 dagar till födelsedagen. Måste klura ut vad jag vill ha. Speciellt då Jonas alltid har såna problem med fantasin. Nu skall jag bege mig till köket och fixa en dundermiddag.

RSS 2.0