090328

Fattas lite träd bara...

Jordtimme

Idag har jag jobbat. Kommit hem. Och nu sitter jag här med en hejdundrande huvudvärk. Jäkla huvud.

Jaha, Earth hour ikväll. Hade tänkt släcka ned hela lägenheten, men nu när det visar sig att jag ska vara själv så känns det inte lockande längre. Utan mera läskigt. Mörkrädd som jag är (Fast bara när jag är själv... eller.. lite annars också, ganska mycket. Det går i vågor) kommer väl ligga under täcket och skaka av rädsla. Nä, så illa är det väl inte. Men kanske skulle övertala Jonas och stanna ändå. Får se.

Dessutom så går vi ju över till sommartid inatt. Lite jobbigt att missa en timma. Kommer ju behöva min sömn inatt då vi drar till Kungsberget imorn. Då måste jag alltså gå och lägga mig ännu tidigare. Bökigt. Fast kanske slocknar vid 9 kväll ändå. Är ju inte helt ovanligt för att vara mig. Igår klara jag mig till åtminstone tio tror jag. Minns inte riktigt. Kanske var tidigare ändå?

Just det...


Resa bokad i augusti. Najs.

Bild: Apollo

090326

Var och hämtade ut mitt paket från Panduro som vänligt nog dök upp idag, trots felsortering. Blev mycket glad och slet upp kartongen, men så märker jag att jag visst gjort lite missar. Råkat ta fel färger och så, men det är väl okej antar jag. Det blir nog bra ändå. Har inte börjat pyssla än, har jobbig huvudvärk, men det kanske är mitt skaparhuvud som har fått skaparabstinens. Dags att sätta igång antar jag. Så kanske det försvinner.

Har även lovat Jonas att middagen ska stå färdig när han kommer från jobbet. Har inte riktigt klurat ut vad det ska bli, men nästan. Hoppas han blir nöjd. Får ju ofta höra att jag har konstiga åsikter när de gäller mat och vad som passar ihop eller inte. Fattar inte, mat är ju bara mat. Blandas ju ändå i magen. Lingonsylt till makaroner är inte konstigt.

Time to go pyssling and knåping.

Panduro

Har fått dille på att tillverka egna smycken på sistone. Beställde en massa grejer från Panduro förra veckan, så gick jag in idag och kollade kolli-numret, då står det att mitt efterlängtade paket har felsorterats och kommer att dröja. APA! Vill ju ha mina grejer nu ju. Blir lite sur faktiskt. Det kliar ju i mina skaparfingrar.

Lundililundlund

I helgen var vi till Lund, Cissi och jag för att hälsa på Helena. En mycket trevlig visit och fint bodde hon också :)

Måste säga att vi hann med en del på så få dagar, bio (En shopaholics bekännelser), Malmö, biltur runt hela Skåne (nästan), Ales Stenar, egen sushi och så tittade vi in på Helenas skola. Massa trevligheter :)


Gotland


Bilder från Gotland för en himla massa år sen, eller åtminstone 3 eller 4 eller kanske 5. Hur som helst så var det länge sen nu jag var där sist. Kanske på tiden att ta en tripp dit snart, kanske inte i sommar men kanske sommaren därpå. Får ta en funderare på det. Gillar verkligen Gotland.. Jag ♥ Gotland liksom.

Alltid är det något.

Imorse försov jag nog mig för första gången i mitt liv. Skulle vara klar 7.45 men när mamma ringde 7.20 så ligger jag fortfarande och sover. Så det var bara o slänga sig ur sängen. Jag som i normala fall går upp mellan 1-1,5 timme innan jag ska iväg, blev ju otroligt stressad. Men det gick faktiskt och vi kom iväg i tid.

Träffade syster och käkade frukost på deras gömda Wayne's som ligger allra högst upp och längst i i Mio-affären på Sveavägen. Knasigt läge. Sen var vi hit och dit och här och där.

Hämta ut mitt H&M-paket idag och blir så irriterad. Mitt kuddfodral jag beställde fick jag inte, istället skickade de en jävla kökshandduk. Men har skickat iväg ett argt mejl nu.

Och inte nog med det, har en ruggig huvudvärk, är hur trött som helst och träningsvärken sitter fortfarande i. Ingen bra dag för mig idag.

Bara en massa gnäll.

090317

Började inte jobba fören kl 16 idag, så låg i soffan hela förmiddagen och läste ut boken Mina Hemligheter och hur bra var den inte då? Åh, den var ju hur bra som helst. Visst att den var ganska så förutsägbar, men det gjorde liksom inget. Den var så mysig och romantisk. Blev nästan lite ledsen när den tog slut, svårt att välja vad jag ska läsa härnäst som kan vara lika bra. Funderar på Luftslott av Sheila O'Flanagan. Vi får se.

Har en sån sjuk träningsvärk i rygg, axlar och armar. Då kan man ju kanske tänka sig att jag har varit duktig o tränat. Men nej nej, jag har bara kört stenhårt på Wii i helgen och igår. Vadå otränad. Min stackars kropp och muskler som just nu lever i chock. Imorse kändes det nästan som om jag inte skulle kunna ta mig ur sängen och att klä på mig var riktigt klurigt.

Imorn bär det av till hufvudstaden med mor. Lite sjukhus- och frisörbesök skall göras. Sen även till syster för att äta oss mätta. Sen tänkte jag även ta en sväng förbi Panduro för att se om jag kan införskaffa något trevligt pyssel som jag sysselsätta mig med framöver.

Nu, Desperate Housewives.

Fredagen den trettonde.

Råkade visst bli en liten beställning hos H&M, får skylla på att man får 10% rabatt just nu. Just det, sen "råkade" vi beställa ett Nintendo Wii häromdagen. Som vi även "råkade" köpa spel till igår. Mycket råkande just nu. Hur ska detta sluta, Lyxfällan nästa? Nej då, Wii tog vi ju faktiskt på avbetalning. Hrm hmm. Som ju är så mycket bättre. Eller inte. Strunt samma, det verkade som om det skulle hinna komma idag, hoppas hoppas. Då vet jag vad vi kommer sysselsätta oss med i helgen...

Nej, nu ska jag gå och måla en tavla.


Födelsedagspresent?



Iofs är det så mycket som 5,5 vecka kvar tills jag fyller, men bra att börja med önskelistan i tid :)
Det här vill jag ha... Se nu till att lägga det på minnet... (Jonas)

Thailand -08


Koh Chang, Koh Samet & Pattaya

Svårt att inte längta tillbaka när man tittar på bilder från när vi var i Thailand i höstas.
3 riktigt härliga veckor. Längtar tills nästa gång.

Vi fotade väl närmare 2000 bilder (om inte mer) när vi var där nere. Lyckades välja ut 250 som jag framkallade och fick hem igår. Allt kom i en enda röra så det tog lite tid att sortera allt, men nu är det gjort och nu fattas bara ett fint fotoalbum att sätta in allt i.

Åldersnoja

Jag fyller 21 år om exakt 41 dagar. Häromdagen pratade jag med min vän C om det här med åldrar och att fylla år. Hon har nyligen fyllt 21 och jag fyller om, som sagt, 41 dagar.
  • När man fyllde 13 så var det stort för då blev man tonåring och man tyckte man var mogen och "vuxen", man gick ju faktiskt på högstadiet. 
  • Vid 15 blev man byxmyndig, då kände man sig mogen, för då fick man faktiskt ha sex (sen om man hade det eller inte, sak samma).
  • 18-årsdagen, tre mycket viktiga saker: KROGEN, KÖRKORT och MYNDIG, med andra ord, nu var man vuxen.
  • 20 år = systemet, nu om nånsin, vuxen på riktigt!
Jaha, nu då? Sen då? Vilken ålder har man att se fram emot nu? 21 år? Det är ju ingen grej, inget som man får göra då. Nu känner jag mig inte ens vuxen längre. Känns lite trist. Känns ungefär som att fylla 17, vilket var värdelöst. För då hade man ett helt år kvar till 18. Men nu har man inte ens ett år kvar till 18, nu har man snarare 44 år kvar till pensionen vid 65. Är det det vi har att se fram emot? 44 år kvar till en spännande födelsedag. Känns inte helt okej.

Födelsedagar att se fram emot?
  • 30 år lika med trettioårskris?
  • 40-45 år lika med medelålderskris?
Nä, känns inte okej.

Festligt

Haha, va lustigt. Bläddrade bland kanalerna på tvn nyss, och vem är det som pratar med Tyra i Tyra Banks Show på trean? Jo, nämligen hon tjejen, Eva, som spydde i det där spelprogrammet på fyran förrut. Festligt minnsann!

Mina Hemligheter

Började läsa på en ny bok imorse. Har inte läst ut den förra än, men det kändes inte som om jag kom någonvart i den, så jag tröttnade och gav upp. Så borde man väl inte göra kanske, men jag hade en annan som lockade mer, jag kunde faktiskt höra hur den liksom ropade på mig..

...Nämligen Mina hemligheter av Sophie Kinsella. Har läst hennes andra böcker (En shopaholics bekännelser, En shopaholic i New York och En shopaholic säger ja) och de är nog bland de roligaste böcker jag har läst, längtar verkligen tills de andra ges ut på svenska. Och till filmen som har premiär nästa vecka. Ska nog bli underhållande, gillar Isla Fisher, även om det nog kanske inte var så som jag hade föreställt mig Becky Bloomwood. Men den är nog bra.

Hur som helst, har bara läst kanske 3 kapitel i boken än så länge. Men jag gillar verkligen Sophie Kinsellas sätt att skriva. Så den här boken kommer nog vara minst lika bra, hoppas jag iaf.

Nu ska jag ta och slå in paket, ska nämligen på födelsedagskalas imorgon. Men jag hittade inga bra småkartonger att lägga grejerna i. Bara glödlampskartonger. Hoppas hon inte tror att det är det hon får. Känns alltid så dumt, och så måste man alltid lägga in en dum kommentar som "...hehe, nu tror du att du kommer få glödlampor va?". Typ som när man var liten och var bjuden på födelsedagskalas, alltså riktigt kalas, med sjömansklänning, kalasbyxor o lackskor. Så hade man med sig sitt lilla paket som mamma hade slagit in i fint papper med blommor på. Men alltid var det nån ful glödlampkartong, strykjärnskartong, flingpaket, hårtorkkartong, potatismoskartong osv. beroende på vad det var för grej. Och när pappret slets av och synen av ett russinpaket skådades, så skämdes man och blev retad. Alla trodde att man gav bort russin istället för grejen inuti. Som ju faktiskt alltid var nån fin penna, med tillhörande suddigum och pennvässare i fint mönster. Men det spelade liksom ingen roll, verkade det som.

Hehe, nä nu ljög jag. Ville bara få ihop en töntig historia. Men va fint det vore, på tal om nåt annat, om jag imorn dök upp i sjömansklänning, med tillhörande rosett i håret, spetsstrumpbyxor och lackskor på kalaset. Hmm, fast nu lät det plötsligt lite väl kinky. Eller var det bara i mitt huvud som det dök upp helt fel bilder?

Nej nu räcker det för min del. Annars vet jag inte var det kommer att sluta.
Tjingeling tingeling..

Tingeling tingeling
Betyder jag ingenting?
Och jag ber dig min älskling,
Lägg av med ditt svingeling
Tingeling tingeling


(nåt sånt)

Nä, om man skulle ta och...

... skriva ett riktigt första inlägg.

Har gått och dragit på det i flera dagar nu, men jag har skyllt på att jag saknat den där "inspirationen" som visst verkar vara ganska viktigt, om man som jag, läser en hel del andra bloggar. Nästan lite för många för att vilja erkänna. Men jag vet inte, kanske för att det är roligare att läsa om någon annans liv än att skriva om mitt eget, vilket känns ganska så innehållslöst just nu. När man jobbar arslet av sig så längtar man efter att bara få vara ledig, men när man jobbar (på tok för) lite, så längtar man efter att jobba. Konstigt det där, aldrig är man nöjd.

Nöjd, nöjd, nöjd... mannen här är väldigt nöjd.. nöjd, nöjd, nöjd... han är glad för han är nöjd!

En liten sång jag knåpade ihop, tyckte den var passande (eller egentligen inte). höhö. Vill också vara glad för jag är nöjd.

Nä, nu ska jag dra ett varv med dammsugaren, då kommer jag bli nöjd. Jag skulle kanske t.o.m ta och torka golvet i köket, Jonas lyckas alltid kleta ner så att det blir massa fläckar, och så samlas allt damm vi har i lägenheten just i de fläckarna och så torkar de ihop. Så blir det nån slags svart torkad-kladdig-gegga-mojja av det hela. Lite halväckligt måste jag säga att det är. Men men, jag ska nog fixa det. Som jag fixar det mesta. Skruvade t.ex. upp en gardinstång alldeles själv häromdagen, blev finfint!
 
Detta blev ju mest ett meningslöst dravel. Men jag fick iaf pressen på mig att städa, Jonas, om du ser det här o kommer hem till ett icke städat hem, då.. då.. händer väl egentligen ingenting skulle jag tro, men jag får iaf känna mig nöjd!

nu får det allt räcka. hej, hej, hemskt mycket hej.

Apa

an apa två apa tre apa
fyra apa

RSS 2.0