Balkongpiff

 

Igår inhandlades diverse kryddor (ska inte ge mig på att namnge dem då jag egentligen inte har nån större koll) och idag planterades de i en trätunna och hinkar. Med sol och värme på balkongen och en spindel som sällskap tycker jag att jag lyckades ganska bra då mina fingrar är långt ifrån gröna. Vi köpte även vita pelargoner, favoritblomman, men dem glömde jag fota.


Fåtöljbygge

 

Äntligen är stommen (IKEA:s POÄNG-fåtölj) färdigmålad. Jag vet inte hur många strykningar det blev innan den blev någorlunda vit, men många blev det för att täcka den ursprungliga bok-färgen. Efter blod, svett och tårar... eller nä, efter svett och våld lyckades jag även bygga ihop den igen. Det var faktiskt klurigare än vad man kan tro då den tydligen var limmad på vissa ställen, med andra ord gick det alltså inte att skruva ihop den i den ordning det är tänkt. Men nu står den på sin plats igen, men det blev det ingen bild på då hela vardagsrummet är belamrat med skräp just nu...


Oljat balkong

 

Idag firades det fina vädret med att sköta om balkongen litegrann. Den fick sig en omgång olja. Försökte mig även på en sån här "före och efter"-bild, men det gick ju sådär.. På bilden syns ju knappt någon skillnad, men i verkligheten är skillnaden stor. Efter vintern ser träet väldigt matt och trist ut, så lite olja piggar upp. Sen ska den nymålade bänken ut, en väggpanel ska skruvas upp och mamma har lovat mig ett olivträd. Kommer nog bli finfint det här.


1 år äldre

 

I helgen firade jag min 24:e födelsedag. Det känns helt okej att bli äldre, än så länge. Födelsedagen började med lyxfrukost och avslutades med lyxig 3-rättersmiddag med fint sällskap. Fick fina paket och blommor och det premiärgrillades på balkongen. Jag är även glad över att premiärbaket av en key lime pie blev hyfsat lyckad (bortsett från vissa utseende-missar) och att den smakade finfint. Den kommer jag nog prova på att baka igen, men då blir det efter ett annat recept.


Den där mormorsfilten

 

Bilden till vänster är från februari förra året, ett halvår efter jag gjorde första rutan. Då trodde jag att jag skulle bli klar på nolltid. Så blev det inte riktigt... Nu, många många månader senare, börjar jag äntligen närma mig slutspurten. Den har verkligen varit ett evighetsprojekt, det kommer att kännas tomt när den är helt klar. Då får jag helt enkelt hitta nåt nytt projekt. Ingen, förutom jag, kommer att få sitta på den, röra den eller mysa med den.


120420

 

Bläddrade igenom IKEA-bloggen och fastnade för bilden till vänster. Ett olivträd skulle inte sitta helt fel till balkongen, har dessutom en förträffligt passande kruka till den. En stor fördel är att trädet är konstgjort vilket gör att man inte behöver oroa sig för att det ska vissna och bli bortkastade pengar. Är väldigt ivrig på att få ta tag i balkongen och börja ordna till den, men detta trista väder sätter stopp. Just nu vräker snöblandat regn ned och graderna är inte många över noll. Trist.


Färgning

 

I början av veckan tog jag tag i att färga gamla urtvättade svarta jeans. Det gick sådär kan jag väl säga. För det första misstog jag mig och slängde bl.a. i fel par jeans i maskinen. Detta upptäcktes när allt var färdigt att hängas på tork. Då var det bara att knata iväg till ICA och köpa ett nytt paket.

 

Och för det andra hade jag färg mest överallt, det stod klart och tydligt på förpackningen att påsen med färgpulver skulle handskas varsamt för att undvika spridning av färgstoft. Jorå, händerna var svarta, handfatet och toaletten blev svarta och för att inte tala om inuti tvättmaskinen. Jösses. Efter att jag kört en tom maskin och rengjort med trasa så finns fortfarande spår. Vågar mig inte riktigt på en ljus tvätt än...

 

Men brallorna, alla brallor, blev svarta och fina. Hoppas att de håller sig fina ett tag också. Har hört att man kan fixera den svarta färgen med ättika. Det ska jag kika närmare på.


Födelsedagspresent?

Kan man få önska sig en lite "light" renovering av badrummet i födelsedagspresent? Är trött på det mesta därinne, trött på handfatet som håller på att ruttna och golvet som ser allt annat än fint ut. Plastmattan, som tydligen ska gå att måla om, känns som ett alldeles för stort projekt  för oss. Men att byta ut handfatet och andra smågrejer skulle nog göra stor skillnad. Föreställer mig att det inte ska vara speciellt svårt att byta ett handfat, eller?


Påskbakelse

 

Alla påskdagar sprang förbi utan att jag egentligen åt nån typisk påskmat mer än nåt ägg och denna tjusiga påskbakelse som jag lyckades knåpa ihop nästan på egen hand. Inte så dum tycker jag.


Påskchoklad

 

 

Syrran överraskade mig och mamma med fina chokladgrejer. Jag fick ett stort tjusigt ägg helt i choklad (röda ägget på bilden), t.o.m. foten den står på är i choklad. Dessutom skramlar det om ägget när jag skakar på det, är lite spänd på att öppna det men det känns lite trist att ha sönder ägget.


Skärtorsdag

 

Betongkaninen har fått ny plats

 

Igår kapades håret hos frisören, tror det rök 10-12 cm som mest. Kom även därifrån med en slags lugg, tror vi missförstod varann litegrann ang längden på den där luggen. Men det ska väl bli bra efter att det växt till sig litegrann.

 

Nä, om jag skulle ta och sätta upp håret, det som finns kvar, i tofs och hoppa i kläderna och sen bege mig ned på stan för att möta upp sambon. Har även ett paket skor som väntar på mig på posten.

 


Teema


Högst upp på önskelistan (mindre än 3 veckor till födelsedag) står tillökning av teema-porslin från Iittala. Ett gäng assietter och småskålar skulle jag inte tacka nej till.

RSS 2.0