Vaxholm

 
Under förra veckans enda lediga dag så for jag och mamma iväg till Vaxholm och åt glass, drack kaffe och tittade på båtar. Det hängde mörka moln i luften men vi slapp regnet som tur var.

Fiskelycka

 
Igår kväll blev det middag och lite metning på en brygga. Regnet hängde i luften men vi klarade oss undan med några få droppar. Förutom alla tusentals mygg så var det en riktigt trevlig och ganska varm kväll och klockan hann bli halv elva innan vi åkte hem, två fiskar rikare. Vi var inte helt hundra på vad de för ena, men det hindrade inte Jonas från att slänga dem i stekpannan och käka upp dem.

Kattvakt

 
 
 
Vi har haft kattbesök under några dagar, ligger hon inte under sängen är fåtöljen eller kartongen hennes favoritställen.

Grönsaker

 
Blev även ett par gröna converse och en grön tröja rikare i Tallinn. Tröjan hittade jag på Zaras rea och conversen köpte jag på en slags outlet för en billig peng.
 

Iittala Teema

 
Senaste tillskotten till porslinsamlingen är 6 st små assietter som jag tror lämpar sig väldigt fint till en tårtbit eller dylikt samt ett stort runt serveringsfat/skål för typ sallad, gryta eller vad som helst. Så nu skulle det passa bra att svänga ihop en 3-rätters så vi kan få användning för dessa. Assietterna och stora fatet köpte vi i Tallinn till mycket bättre pris än vad jag sett i Sverige.
 
Det rektangulära fatet och småskålarna är också relativt nya, har fått båda från Jonas snälla föräldrar :)
 
Är löjligt förtjust i samlingen... (så pass mycket att jag lägger pussel med dem på golvet för att fota, inser nu att jag borde sluta att envisas med mobilkameran som ger skitfula bilder) och vilken skillnad det är kvalitetsmässigt jämfört med IKEA-tallrikarna som nu fått lämna plats åt dessa godingar.
 

Senaste virkningen

 
Nya surfplattan behövde självklart ett virkat fodral och efter lite funderingar över färgval blev det tillsist ett fodral lite inspirerat av Sonia Rykiels samarbete med H&M för några år sedan. Med andra ord alla färger jag redan hade hemma och jag slapp köpa nytt garn.
 
Ska ha ett par tofflor från det samarbetet liggandes någonstans. Borde kanske plocka fram dem igen för att matcha fodralet :) Vill dock minnas att de gav ganska så osköna skavsår, men ska ge dem en ny chans.
 

Fler minisemesterbilder

Tallinn bjöd på fint väder, vackra byggnader, mysiga gränder, Iittala-shopping, billiga Converse, butiksreor (hittade en jättefin klänning på Zara som jag ångrar att jag inte köpte) och skavsår.
 
 
 

Kryssning

Kryssningen som tillslut bar av till Tallinn var helt klart över förväntan. Vi åkte i torsdag kväll, spenderade en dag i ett soligt Tallinn, åt massa mat och drack drinkar där emellan, och kom hem till ett ganska gråmulet Stockholm igår förmiddag. Igår kväll hade jag ordentligt svårt att hålla ögonen öppna och kroppen värkte efter en hel del promenerande och dansande på båtens "disco" tillsammans med alla ester.  
 
Ser visst lite besvärad ut här på bilden nedan... skyller på solen som låg direkt på och bländade, men det var en fin kväll :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0