Favoriten

Det har skett en ommöblering i taket. Jätterislampan har fått inta en ihopvikt plats uppe på vinden (tände den ju ändå aldrig), och denna favorit hänger numera stadigt mitt i vardagsrummet. Och nu, efter åtminstone 3 år i min ägo, fick vi för oss att prova med kronljus i istället för värmeljus. Vilken skillnad det blev, hur fint som helst.


101025

Vaknade imorse och kände mig rätt nere. Täppt i näsan och i huvudet, om man kan kalla det så, varvat med nysningar (gärna 3 på raken) har jag spenderat dagen hemma. Men rastlös som jag är måste jag ju ta tillvara på en extra dag hemma. Började först med disken, inget konstigt eller annorlunda med det... sen upptäckte jag hur äckliga våra skåp är och gick loss med rengöringssprayen och trasan. Förflyttade mig sakta vidare och närmade mig ugnen. Den stackars ugnen som varit igengrodd med skit och har inte sett till varken trasa, svamp eller nåt slags rengöringsmedel sen vi flyttade in. Tror inte den förra ägaren heller var speciellt duktig med ugnsstädningen. När inte en liter rengöringsmedel och svamp ens var i närheten av få bort skiten tog jag till spisskrapan, rakbladsmackapären för skitiga spishällar. Grymt äckligt var det. Tjockt tjockt lager inbrännt skit... Rakladet gick t.o.m sönder i ena hörnan. Men blev så illa tvungen att sluta innan allt var borta. Blev alldeles snurrig av ångan från Mr Muscle. Och nu på kvällskvisten när jag tillagade kyckling i ugnen så luktade det litegrann. Hoppas verkligen inte det tar smak. Kan inte tänka mig att det heller skulle vara speciellt nyttigt.


101020

Ja, idag varnades det ju för snöblandat regn som kunde ge upp till 5 cm slask. Men jag vet inte vad som hände med det, såg då inte till nåt slask. Men det var bra trist att gå hem idag. Kallt, grått och rått (?). Men hellre så än massa snö. Är inte redo för vintern än, den får gärna vänta tills en bit in i december tack.

Räknar fortfarande ned dagarna till helgen. Men idag har det gått undan faktiskt. Har sålt brillor till snälla tanter och rara gubbar. Har även hjälpt skeptiska kunder, som framförallt varit skeptiska pga min praktikant-skylt, vilket ju känns sådär. Men när de inser att jag faktiskt klarar av att hjälpa dem och inte är helt dum i huvudet så känns det riktigt bra. Men den där skylten är ju inte till någon fördel, helt klart.

Tror jag ska skrapa fram lite glass ur frysen, gräva ned mig i soffan och drömma mig bort.

 

Grekland, juni -10.






101019

Måndag... Tisdag... Imorgon är det onsdag, och sen torsdag och fredag och sen är det helg. Igen. Känns som att jag inte gör annat än att tänka på helg och på att få vara ledig. Inte bra. Dagarna går irriterande sakta, tycker jag. Förmiddagarna där jag gör min praktik känns oerhört sega och långa. Måste komma ur min helg/ledig-besatthet innan jag blir tokig.

Jaja. Firar att det endast är tre dagar kvar till helg med en Brago-kaka och kaffe från vår alldeles nya och tjusiga Moccamaster. Den är så fin, så fin. Men jag känner mig ganska osmidig när jag ska göra kaffe. Fattar för det första inte hur mycket pulver det ska vara, hur alla delar ska sitta och sen när kaffet är klart (som går i raketfart) står jag som ett frågetecken. Fattar inte hur jag ska få loss kannan och var jag ska göra av behållaren för filtret, den sitter ju liksom inte fast utan bara placeras på kannan. Nu låter jag säkerligen som ett pucko, men jag tror, eller hoppas att jag kommer få kläm på det så småningom...


101014

Ja, vädret idag har levt sitt egna liv. Storm, orkan, blåst i sidled, hagel, snö (?), regn om vartannat. Och sen när jag tittar ut genom fönstret får jag syn på det här. Lite häftigt, men svårt att fånga det på bild. Mycket man vill fota nu när hösten är här, men det blir aldrig, iaf om jag tar bilden, lika bra som bilden man får av att bara titta med ögonen. Antingen är det mig det är fel på, eller så kunde kameran vara lite bättre. Eller en blandning, jag som inte kan fota med kameran. Jaja. Det var fint på himlen nyss iaf.



101006

Är inne på min tredje praktikvecka nu och det återstår tre veckor till. Långa dagar och inte mycket liv till övers. Sitter i skrivande stund på bussen påväg hem. Det enda jag egentligen ville säga är att jag nog aldrig suttit på än varmare buss. Det var som en chock att kliva på. Hoppas jag inte dör av värmeslag. Kan nästan säga att jag hellre föredrar när det är lite för kallt.

RSS 2.0