Halloween

 

Höhö. Värsta spyan.


Fräjdag

Yey! Ledig dag idag!

Igår var en trevlig och effektiv dag i skolan. Vann första pris i våran egendesignade-båge-tävling, sen hade vi en slags musiktävling, terminologi och hann tillsist med att mäta en himla massa glas i vertometern. Känns bra.

Imorse vaknade jag med illamående och huvudvärk. Precis som alla fredagsmornar sen jag började skolan. Väldigt mystiskt. Men tvingade upp mig själv och tryckte i mig frulle. Sen bar det iväg på frisk promenad med en klasskamrat. Blev väl nån dryg timma. Kände mig väldigt hurtig och kry efter det. Proppade i mig frukt och vatten men dessvärre kom illamåendet och huvudvärken tillbaka. Urk för det.

Hämtade ut två paket idag, ett från H&M (som förövrigt kom jäkligt fort, beställde i tisdags) med kläder till Jonas och sen ett annat paket med julklappar till Jonas. Dock kunde jag inte hålla mig, så han fick dem på en gång... som en slags jag-älskar-dig-present. Jojo. Där fick man för man försökte vara ute i god tid.

Ikväll blir det att sova tidigt då vi ska upp och åka iväg kl. 7. KLOCKAN SJU!! På en lördag. Galet! Men det lär nog inte bli speciellt tidigt ikväll då det är en premiär för Flash Forward på fyran så sent som kl. 22.55. Den kan nog vara spännande.

Morfars båge

... har fått för mig att den kallas så? Kanske är helt fel. Hur som helst vill jag verkligen ha en sådan här till jul, men kan inte hitta någon någonstans. Ja, förutom Ellos då, men där är den vita slut och finns bara i röd och en ful inlindad i plastgranris.

 

Kul det är att få julpynta sitt egna hem för första gången. I måndags var jag en sväng på Rusta och införskaffade en vit pappstjärna till köket, en svart pappstjärna på fot till sovrummet och grangirlang med lampor till balkongen. Så nu fattas bara, eller bara och bara - det är massa mer som ska köpas, denna fina stake till vardagsrummet.

 

Börjar redan nu få julkänslor faktiskt. Förstår inte riktigt hur det kommer sig, men så är det iaf. Proppade i mig pepparkakor häromdagen och nu sitter jag med en kopp chailatte, vilket smakar lite juligt enligt mig.

 

Nu skall här pluggas!


MUSE 24/10

I lördags blev det konsert för hela slanten. Var väl inte egentligen på konserthumör om man säger så, men det var trevligt. Förbandet, The Horrors, var inge vidare. Själva musiken och melodierna var okej. Men sången var värdelös och alla andra ljud de höll på med lät jätteilla. En rolig grej iofs var att en i bandet såg ut som brorsan i Hot Rod och en annan såg ut som Sheldon i The Big Bang Theory.

Muse började spela nångång innan nio. Självklart var de jättebra. Mindre bra var att vi satt väldigt mycket sidan av scen och fick se hela konserten från sidan. Men det gick bra, det kunde varit värre. Vissa satt nästan bakom scen.

 








Ännu en måndag.

Har haft en bra och trevlig helg.

Men dumt nog har det varit lite sisådär med mat/vätska och alldeles för mycket onyttigt så igår kväll när vi kom hem efter en heldag i Uppsala fick jag ta stryk för det. Yrsel, svimfärdig, frossa och migrän. Känns nästan som att hela helgen har bestått av huvudvärk. Tungt med skola idag. Känns som att jag ännu inte riktigt vaknat.

Så nu ska det bli ändring minnsann. Synd att det inte är fören det är försent man tänker på hur pass viktigt det är att äta rätt och regelbundet.

Undisclosed desires




Försöker lyssna igenom nya skivan tills konserten imorn. Denna är än så länge en klar favorit. Väldigt olik deras andra låtar.

091020

Yepp. Skorna kom som sagt igår. Vid första provningen kändes de på tok för små. Men efter att kännt efter var de nog inte så små trots allt, åtminstone inte på längden. Sen provade jag med nylonstrumpor och då satt de som en smäck. Kanske att de klämde lite litegrann. Fick världens beslutångest. Sen att en storlek större var slut på hemsidan gjorde inte saken bättre. Drog med mig Jonas till Skoman för en timma sen och där hade de samma sko i annan färg i den storleken jag trodde jag behövde. Men den visade sig bli jättemycket för lång. Sen frågade jag personalen och de menade på att de töjer sig i och med att de är i skinn. Får lita på det och tror jag behåller mina. Så jobbigt sånt här. Man vill ju att de ska sitta bra med en gång och inte behöva töja ut dem.

Jösses. Vilka problem man har. Känns som att jag aldrig hittar skor i min storlek. Måste ha en väldigt konstig längd på mina fossingar. Antingen är de för stora eller för små. Inte ens när det finns halvstorlekar hittar jag nån bra.

Förutom detta är jag supernöjd med dem. Så fina så.

Timglas

 

Denna skall inhandlas. Snarast.


Almanacka

Har kännt stort behov av en almanacka länge, missade liksom den korta period de finns i alla affärer i och med skolstarter m.m. Och nu, de få man kan hitta, börjar inte förren i typ januari. Kändes inte helt okej. Därför gick jag in på personligalmanacka.se och gjorde min alldeles egna. Har varit inne på den sidan förut, men tyckte då att det var lite väl dyrt. Men nu fasen unnade jag mig en. Då blir den ju precis som jag vill ha den och så väljer man själv vilken månad den ska starta med. Bl.a. har jag valt att ta bort den där jobbiga tim-planen som de flesta kalendrar har och så kommer min att ha flera sidor med sudoku i slutet. Denna kommer nog bli perfekt. Fin blev den ju också :)


Pingvinresan

När jag ändå är inne på pingviner...

I våras kollade jag och mamma på Pingvinresan (March of the Penguins). Mycket mycket bra. I samma veva kollade vi även på Happy Feet. Hehe. Vet inte om vi körde ett Pingvin-tema eller om det bara blev så. Söt är den iaf.


Cityslickers

 

Igår när vi tittade på Vem kan slå Filip och Fredrik så fastnade vi på Kunskapskanalen (av alla kanaler...) i reklampauserna. Då visades denna film om pingviner (Pingviner i stan). Den var faktiskt väldigt intressant och söt. Man fick bl.a. se en räddningsaktion efter ett jätteoljeutsläpp. Nästan så att jag fällde en tår.

 

Tänk om man ändå kunde ha en liten pingvin som husdjur.


Måndag.

Är hemma på lunch. Mina skoor har kommit!! Det kallar jag snabb leverans. Däremot får jag inte hämta dem förren halv sex. Jaja, jag ska nog kunna hålla mig. Nu skall jag tillbaka till skolan och fortsätta lyssna på en herre från Optileks.

091018

Jösses. Känner mig lite trött måste jag säga. Först 4 dagars skolvecka, sen 3 dagars jobb och sen blev det visst inget kvar. Jag fick ingen helg. Får se fram emot nästa helg istället. Då blir det konsert och Uppsala-tripp.

Igår blev det lite släktbesök hemma hos mamma i form av mormor, morbror och moster. Och syster då förstås. Massa god middag och sen "inflyttningsfika" hemma hos oss. Bara 9 månader sen vi flyttade... hrm. Nä, men det var trevligt trevligt. Fick en jättemystisk inflyttningsblomma också. Tror inte jag sett nåt liknande förut.

Ja, det var väl det jag ville säga. Nu ska jag hoppa i duschen och sen krypa ned i soffan till nytt Gossip Girl-avsnitt (weeei) alternativt sängen då Jonas är fastklistrad i sitt sablans tv-spel som jag ogillar starkt.

091016

Då var denna fredag över. I jobbväg alltså. Hade nya stövlar på mig idag. Men jag tror inte mina fötter gillade att ha dem på sig 8 timmar i sträck. Ont ont. När jag slutade tog jag mig i kragen för att gå runt och höra efter praktikplats. Visade sig gå riktigt bra och nu har jag skaffat mig en. Weeei. Skönt att ha det klart i tid.

Ja just det. Hittade på mina drömconverse på Nelly och kunde bara inte låta bli att beställa. Genom CSN-kortet fick jag 10% rabatt, så då blev det ju nästan överkomligt. Sen blev det ett nagellack också. Och en nagelfil. Och så fick man en mössa på köpet. Tror jag ska bli nöjd. Var dock lite osäker på storleken, håller tummarna för att de ska passa.

Drömskon


Absoluta drömskon. Just nu i varje fall. Frågan är bara hur jag skall få tag på dem och hur jag ska ha råd. Men vill ha, vill ha, vill ha!

Barret har fått ny färg

Yees, har äntligen färgat håret. Det var inte en dag försent. Har kört med samma färg samma märke länge nu, men denna gång fick det bli nånting annat. Tydligen så innehöll den något så spännande som vitt te och litchi. Hur det nu kan tänkas påverka hårfärgen. Än så länge känns det bra, lite strävt kanske. Det har iofs inte torkat än. Spännande det här. Väldigt....


Torsdag = helg

Helg helg. Eller nja. Helg från skolan men ska istället jobba 3 dagar i rad nu. Det känns ju sådär men samtidigt kul. Men vetskapen om att nästa vecka kommer bli intensiv gör mig trött redan nu. Så måste verkligen utnyttja denna eftermiddag/kväll idag och "helga" lite. Dega i soffan och kanske läsa vidare i min bok som går väldigt trögt just nu. Förstår inte varför. Det är tredje boken i Twilight-serien, den borde jag ju läst ut för längesen. Konstigt.

Sen måste jag nog ta tag i städningen. Blir nog inte mycket gjort i helgen. Dessutom kommer syster hit för födelsedagsfirande långt i efterskott. Jaja. Dega eller städa? Dega eller... städa? Städa eller dega? Kanske lite intensivt städ för att sen kunna "helga".

Gillar mitt nya ord. Mycket användbart.

091013

Men asch då... jag är som är lite av en siffernörd missade att uppmärksamma datumet 091011. Kom på det nu när jag skrev 13. Jaja. Får uppmärksamma nästa roliga datum. När det nu kan tänkas bli.

Idag har det varit en lugn skoldag. Var där till typ halv 12 och åkte hem vid 14-15, minns inte riktigt. Hade i uppgift att slipa ned diametern med 1 cm på ett mineralglas. Vi har slipat plastglas innan och det kändes relativt lätt. Men mineralglas var desto klurigare. Flög lite glasflisor hit och dit och ja... Tid tog det också. Höll väl på med mitt glas i cirkus en timma. Att bara stå rakt upp och ned i en timme helt inne i sliperiet gör att man blir lite halvslut efter.

Sen har jag även gjort något så spännande som att hämta Jonas på jobbet. Inte skulle väl han få traska hem i detta ruskväder. Helt galet äckligt väder det har varit hela dagen. Hoppas det blir finare tills imorn då vi, som vi bara kom på mitt i middagen, ska åka till Stinsen och handla järnet, trots att varken jag eller Jonas har pengar. Men det blir nog finfint.

Lägenhetsvisning

Var med mor på lägenhetsvisning tidigare ikväll. En trevlig tvåa med fint kök och fin balkong. Men av nån anledning hade de valt att måla alla lister, fönsterkarmar och dörrar i en helblank svart färg. Mycket märkligt och förskräckligt fult. Inte nog med det så hade de även satt upp stormönstrad fondtapet i stort sett alla rum. Olika varandra alltså. Tycker det bara blir för mycket. Helt plötsligt skulle visst alla ha mönstrade fondväggar... Iaf om man tittar på Hemnet. Vad är grejen med det? Jag tycker också det är, eller åtminstone kan vara superfint, men en i varje rum tycker jag gör hela lägenheten superrörig. Jaja, det är kul att gå på visning. Kul att se hur andra väljer att inreda sitt hem.

Måndag.

Skall om inte alltför länge bege mig till skolan. Ska göra terminologi direkt på morgon eftersom jag missade den i torsdags. Känner mig inte supertaggad inför den direkt. Men det ska väl gå bra. Sen ikväll ska jag och mor gå på lägenhetsvisning. Ska bli spännande :)

Jag tror att...

grannarna tittar på Sverige-Danmark-matchen. De vrålar och har sig titt som tätt. Löjligt.

Swedish Grace

Vi var på middag hemma hos Jonas föräldrar tidigare ikväll. De har införskaffat ett jättelass nytt porslin i form av Rörstrands Swedish Grace. Nu har jag ett problem. Ett jätteproblem. Efter att ha kollat runt på Rörstrands hemsida bland annat känner jag nu att jag bara måste ha denna servis jag med. Har blivit totalt besatt. Hehe. Det kanske var att ta i, men iaf inte långt därifrån. Om jag hade en massa pengar över skulle jag med detsamma införskaffa en komplett servis i färgen grön, eller Äng som den faktiskt heter. Synd bara att jag nu inte har en massa pengar över. Men jag ska åtminstone börja samla. Tacka vet ja Iittalas outlet-butiker där detta porslin förmodligen finns i andra sortering och därmed till liiite lägre pris. Vid nästa tripp till en sådan butik ska jag åtminstone köpa denna underbara temugg med tillhörande fat. Det är en sak som är säker. En början till en förhoppningsvis framtida samling.


091009

Jahapp. Denna dagen började relativt tidigt med tvättstuga. Såå roligt. Inte. Men nu är det klart och ska hämtas runt 14. Hela åtta maskiner blev det, fattar inte hur vi kan få ihop så mycket tvätt, eller åtminstone så många olika sorters tvätt som kräver en egen maskin.

I tisdags blev det en lång dag i skolan och i onsdags var jag ledig. Satt då från åtta på morgon till kvart i fyra på eftermiddagen och målade 3 olika motiv. Jösses. Glömde bort att äta och fick ryggont. Sen blev det en snabb runda på marknaden. Köpte ett halvt kg marknadsgodis. Det var det enda.

Igår kände jag mig väldigt okry och stannade hemma från skolan. Kurerade mig med te, vila och en hel del avsnitt Sex & the City.

Tvättat, diskat, dammsugit, städat badrummet... man hinner visst en hel del om man är effektiv. Vilket inte är min starka sida i vanliga fall. Men plötsligt händer det.

Ledig måndag

Idag har jag alltså varit ledig. Det enda jag sysslat med i plugg-väg är att göra om alla terminologier på skolans intranätet typ 2-3 ggr. Lyckades få full pott på de flesta tillslut. Najs!

Förutom det har jag påbörjat en ny tavla idag. Hittade en fin bild på Internet som jag valde att måla av. Den är inte helt klar, fåglarna ska få lite färg på sig, men sen så. Sen ska den nog få sitta på väggen. Kanske måste införskaffa en ram också. Jag får se. Eller om jag gömmer den i hyllan som de andra.

Just ja. Glömmer hela tiden bort att jag har webcam på datorn. Lite fiffigt ju. Lustigt hur olik mig jag är på dessa bilder, eller ja, åtminstone den man ser hela ansiktet på då. Är det vinkeln? Är det kameran? Eller är det bara jag??

Såhär ser den alltså ut (än så länge). Känner mig ganska nöjd. Eller så är den webcamen som gör att den ser bättre ut på bild än i verkligheten.


Aaaj

Lyckades imorse på någe vis sträcka halsen. Ont gör det. Inte nog med det, har även ont i halsen också. Inte bra alls.

Nu blir det födelsedagsfika. Om nu Jonas kan bli klar nångång. Han har problem med att välja kläder. Hehe.

Hur ska detta sluta?

Är inne på mitt tredje bak på mindre än en vecka. Vad hände liksom? Både Jonas och jag lär ju rulla omkring nästa vecka. Då vår frys inte är en speciellt stor frys blir det klurigt att frysa in grejerna. Vilket ju vore den bästa lösningen.

Jaja, idag fick det bli kanelsnurror med äpplen. Får väl skylla på att det är kanelbullens dag på söndag (?), och vad vore kanelbullens dag utan just kanelbullar? Jo, ingenting. Dock ska vi iväg på födelsedagsfika på söndag, så jag vet inte riktigt när vi ska ha tid att mumsa i oss alla bullar. Eller... vid närmare eftertanke, är vi ju rätt duktiga på att hitta ätar-tillfällen, så det bör inte bli några problem.

Dagen idag har annars bestått av en sväng på stan. Vi försökte handla upp vårt presentkort på Cervera utan framgång. Hittade inget vi ville ha. Vilket är mycket märkligt egentligen. Imorse tittade vi på Snövit och de sju dvärgarna till frukosten. En hyfsad 3 år och 4 månaders-dag har det varit.

Det var ju på tiden


Inte en dag för tidigt. Äntligen har vi beställt oss en Sodastream, lite lagom efter alla andra. En svart fick det bli. Den snyggaste av dem billigaste helt enkelt. Tror denna kommer göra oss gott. Hoppas den hinner komma tills imorn, annars blir det väl i början av nästa vecka.









091001

 

Första oktober. Kan inte säga annat än Oj. Jädrans så fort tiden gått. Första oktober idag innebär andra oktober imorn. Vilket innebär 3 år och 4 månader för oss. Jepp. Blir nog en bra dag imorn, tror jag. Älskar dig.


RSS 2.0