090830

Och så är det en ny vecka på gång igen. Börjar inte fören tio imorn, så det är trevligt. Imorn eftermiddag bär det förhoppningsvis av till Uppsala och IKEA med en klasskamrat. Snabba puckar. Men det blir säkert bra. Man behöver alltid grejer därifrån.

Igår åkte mor och jag in till staden. Med några stopp på vägen. Vilket innebar shopping... såklart... Sen for vi in till syrrans jobb och förberedde inför hennes födelsedagsfest. Bland annat förberedde vi drinkar. Jag stod för syrup-pumpandet. Lite kul. Vi gjorde en blåbärsmojito som smakade riktigt bra. Måste prova den hemma nångång. Vilket iofs kan bli svårt då vi inte äger blåbärssyrup. Men det är ett senare problem. Den innehöll iaf frysta blåbär, blåbärssyrup, vodka, mynta, lime, sodavatten och is. Riktigt gott. Sen kom Jonas med sällskap och hämtade mig precis utanför. Kändes inte alltför lockade att åka tunnelbanan själv på kvällen. Så det uppskattade jag massa massa. Älskar dig skruttet.

Nu blir det sällskapsspel.

Adjöken!

090828

Tänkte vara hurtig och kliva upp ur sängen när Jonas åkte till jobbet runt halv åtta, men det gick ju verkligen inte bra. Så sjukt jävla trött. Fattar inte var den här tröttheten kommer ifrån. Känns inte helt bra. Iaf lyckades jag sätta på tvn och tända lampan i ett försök att läsa lite (började på tredje boken i Twilight-serien) men det dröjde inte länge innan ögonen strejkade. Efter många om och men kravlade jag ut till soffan med täcket under armen för att glo på tv där. Har väl vaknat till liv nu iaf, så illa tvungen då jag ska möta Jonas om en kvart. Kändes som att jag gjorde mig i ordning sovandes. Fast jag tog mig i kragen en kort stund för att städa inne på toan. Den har sett riktigt äcklig ut nu alltför länge. Nu ser det okej ut iaf. Det "synliga" är städat. Sen fattas det torkning och dammsugning av golvet. Som tur är så kamouflerar plastmattan allt skit. Så det får bli nån annan gång.

Har inte fått i mig frulle heller. Men vi ska väl köpa med lunch hem, så det får gå ändå. Känner mig inte speciellt hungrig ändå.

Skönt med helg :) och denna extra lediga dag är jag mycket glad över.

Torsdag lika med helg

Nu är första skolveckan slut, härligt härligt. Då vi har "eget arbete" på fredagar så får man vara hemma och därmed har man 3 dagars helg. Woho :D Trots att jag varit hemma runt två varje dag denna vecka har jag ändå varit totalt slut varje gång jag kommit hem och t.o.m sovit en stund. Galet. Likadant idag. Känns som det varit en lång dag idag. Började med prov 8.40 imorse. Liksom prov.. Redan? Jaja. Gick väl okej antar jag. Mest för att testa oss antagligen. Sen hade vi föreläsning med massa raster hela tiden, märkligt. Sen hade jag 1,5 timmas lunch på det. Tillsist fick vi vara med om nån slags "nollning". De som går klassen över oss gav oss ett varsitt par uråldriga brillor och placerade oss på Stora torget med sånghäften i handen. Ja, sen var det bara att börja sjunga då. Lät väl inte alltför vackert, men vi fick lite pengar av folket som gick förbi. Även polisen började prata med oss. De frågade om vi hade tillstånd för att sjunga så fult som vi gjorde. Haha.

Nu ska det iaf bli väldigt skönt med 3 dagars helg. Välbehövligt. På lördag blir det Stockholm med mor och på söndag blir det Älmsta med Jonas.

Nu: Fun with Dick & Jane

Nighty nighty

The uprising



Ojdå, så råkade det bli ännu ett klipp från youtube. Jaja. Detta är alltså nyaste låten från Muse; The uprising. Den påminner lite här och där om vissa låtar på förra skivan, men det gör inget. Den är bra ändå. Låter resten av skivan på liknande sätt så blir det ett stort nöje att gå på konserten om 2 månader ungefär. :)

Sweet dreams



Hörde den här imorse på The Voice, eller har säkert hört den tidigare, men imorse såg jag åtminstone videon också. Beyoncé är inte så tokig hon. Faktiskt jättebra ju.

Det är väl typiskt...

Jag tyckte jag hade hittat en faktiskt okej present till syrran som fyller på lördag. Det bör nämnas att hon är sjukt svår att köpa presenter till. Men så när jag tittar idag så var det slut. Näääh. Bara sätta igång att hitta på nåt nytt då.

Skitapa också.

Köpa handdukar?


Bild från www.jysk.se

Sitter och funderar på om jag skall ta mig till Jysk och investera i ännu en uppsättning handdukar. Handdukar kan man väl inte ha för många av? Just handdukar och påslakan är sådant som jag bara kan "råka" köpa massor av. Vet inte varför. Ett mysterium.

Men vilken färg ska man ta?

Muse i oktober :)


Oktober -07

Satt och försökte få biljetter till Depeche Mode, men det gick inge vidare, så nu blev det biljetter till Muse istället. Härligt! Vi var på dem för drygt 2 år sedan och det var klart en av de bästa konserterna som jag varit på.

Lite bilder från Marmaris


Världens bästaste glarre

Att Magnum Double finns i Turkiet men inte här i Sverige, är för mig ett mysterium. Dessutom hade de den i tre olika varianter. Men hallååå, dela med er!!

En tanke som dök upp alldeles nyss.

Första skoldagen

Första skoldagen avklarad. Somnade förvånansvärt lätt igår kväll. Somnade framför nån film men vaknade igen ganska snabbt av att jag själv gav ifrån mig en jättesnark. Helt galet. Blev lite skrämd där ett tag men somnade kort därefter. Morgonen var lite nervös sådär, men så fort jag kom dit började det ge med sig. Blev en ganska kort dag idag med en jättelång lunch och rundvandring och diskussion i smågrupper. Får se vad det blir för något imorn, då vi börjar redan 8.40 istället för 10 som idag. Fick reda på att jag alltid kommer börja 10 på måndagar, 8.40-15.40 tis-tors och eget arbete fredagar. Najs.

Efter skoldagen tog jag mig till H&M och unnade mig en behövlig kofta för min 50 kr-check jag fått. Så den blev nästan gratis. Inte ens en hundring, liksom.

Sen har jag degat i soffan och glott på värdelös tv. Men nu blir det fotbad. Fötterna har behövt det ända sen vi kom hem ifrån Turkiet. Ska även prova pimpstenen jag köpte med mig hem för en tia. Spännande.

Depeche mode



31 januari. 19.15. Globen. Stockholm. Jag. Vill. Gå.

Spel

Idag fick det bli en beställning av lite sällskapsspel. Carcassone och Ticket to ride Europe blev det. Spännande tycker vi. Men attans så dyra de ska vara. Lite trist.


Bilder från www.spelexperten.com

090822


Igår blev det bio som sagt, var med mamma och Jonas och tittade på Sommaren med Göran. Kul film med mycket skratt. Men sen vet jag inte om det var så mycket mera än så. Biosalongen i vår lilla stad hade de byggt om, tyckte jag var spännande.

Efter många om och men fick jag barret klippt också. Men det var inte lätt att hitta en tid någonstans, tillslut hamnade jag på ett drop-in-ställe. Visserligen var det billigt, men man fick verkligen vad man betalade för... Bara att sätta sig, klippning av torrt hår (märkligt) och sen var det klart. Men men. Huvudsaken att jag blev av med mina skruttiga hårtoppar. Såg riktigt illa ut. Sen ska jag färga det imorn så kanske man ser representabel inför måndagen.

Idag blev det fyra timmars jobb och slutade redan vid två. Härligt härligt. Att jag har varit ledig i nästan två veckor kändes. Kände mig ringrostig jag. Sen har vi haft mamma här på middag idag och så lite sällskapsspel på det, trevligt! Imorn blir det aktiviteter som gör att dagen går så sakta som möjligt (vill inte att det ska bli måndag). Vad det nu kan vara...


Det börjar närma sig...



3 dagar kvar...

090821

Igår satt vi och spelade Spiderman-monopol tills typ halv två på natten, vi spelade genom två filmer. Kom tvåa av tre, inte jättetokigt. Är desto tröttare idag, men men. Idag kanske det blir en sväng på bio och så måste jag ta mig till en frisör och få barret klippt. Ser just nu förjävligt ut. Jag har typ aldrig varit hos en frisör, alltså en riktig frisör. Tidigare har jag klippt mig hos syrrans kompis, även om han jobbar på en salong så är ju inte det samma sak. Töntig jag är som blir alldeles stressad och nervös över detta, men det är faktiskt allvarliga grejer. Fastän det finns huur många frisersalonger som helst i vår lilla stad har jag ingen aning om var jag ska hitta en bra.

Norrköping

Och så var vi hemma ännu igen. Känns som att man inte riktigt hunnit vara just hemma på ett tag nu. Men nu blir det inge mera åkande på ett litet tag. Det blev ju en sorts spontantripp till Norrköping tisdag till idag. På vägen ned stannade vi till på Vingåker Factory Outlet, där även Iittala outlet fanns. Blev lite till mig inne på det sistnämnda, men jag höll i mina pengar. Köpte två st Kivilyktor, en Höganäsmugg till skolan, en äppelurkärnare och så en liten present till Norrköping. Blev dock inte helt nöjd med färgvalet av mina lyktor. Hade två sen tidigare och tänkte matcha dem, men det blev inte helt okej. Nu har jag två mörka i två olika gröna nyanser och två blåa i en ljus och en mörk nyans. Den ljusa blåa förstör allting. Vet inte riktigt hur jag tänkte. Förhoppningsvis löser det sig vid nästa inköp av Kivilyktor. Har ju fått för mig att samla alla färger. Dessutom fick jag en liten Alvar Aalto-skål alldeles gratis för att jag är medlem. Skitbra!

Tror det var dessa färger jag köpte. Borde ha förstått redan när jag lade ned dem i korgen att det inte skulla funka.. Bara de två tillsammans ser ju illa ut.
 

Bilder från www.iittala.com

Igår blev det en hel dag shopping i Norrköping. De har en himla massa affärer. Inte illa. Sen blev det Tacos till middag och skräckfilm á la Stephen King och marängswiss på det. Mysigt. Imorse for vi iväg runt 11 och stannade till på Stinsen i Sollentuna där det blev ännu lite fler inköp. Och slutligen är vi hemma igen.


Single ladies



Lite fräsigt, tycker jag...

En GPS rikare.


Bild från www.elgiganten.se

Idag har vi investerat i en GPS. Det blev så mycket som en Tomtom One. Hade kikat ut den på Elgigantens hemsida innan vi for dit. Väl där kostade den mer än vad som stod på internet, men då vår kära gamla klasskamrat jobbar där fick vi den till samma pris som på hemsidan. Trodde inte att det kunde fungera så, men vi blev så nöjda så. Tror att vi kommer att ha en stor användning av denna. Jag menar.. ibland är det ju svårt att hitta till Willy's och till ICA. Höhö. Nejdå. Men känner på mig att det blir mycket åka bil i höst, så.

Borta bra, men hemma bäst.


Så var vi hemma igen då. Borta bra, men hemma bäst. Skönt att komma hem, hade väl gärna stannat för värmen och badandet, men nää.. Marmaris var ingen riktig höjdare. Ingen "wow"-strand, lite dyra priser på det mesta och ingen speciell mat. Jag betalade 100 svenska kronor för en vegetarisk pasta en kväll och fick något som inte smakade ett skit. Då var jag sur resten av kvällen. Men solen var ett stort plus. Riktigt varmt och skönt. Vi såg nog ett enda moln på hela veckan. Härligt! Men nästa gång blir det inte Marmaris. Dock gärna någon annanstans i Turkiet.

Beslutsångest


Att resa bort innebär Tax-free-shopping. Hugo Boss Orange eller Burberry Summer. Sprutade dem på vardera handled igår på jobbet och gick och sniffade hela dagen. Så himla svårt. Orange eller Summer. Hugo Boss eller Burberry? Hum hmm.. kanske att priset får avgöra. Dock doftar Burberryn lite halvskumt precis i början, vilket är lite jobbigt. Men efter den satt sig så gillar jag den massor. Men Boss Orange gillar jag ju också massor. Jaja. Jobbiga problem man har.

Hejdå Sverige. Hej Turkiet



Apan och skrutt.

Apan kan jag gå med på men imorse blev jag kallad Apfejjan. Det kändes inte helt okej.

Blev väckt runt halv 7 imorse av nån som säger "Jag kan inte sova"... Liksom nähe, men jag kunde. Dock inte efter väckningen. Så vi var uppe runt 7 och började packa sista i väskan och jag hittade en räkning med förfallodatum under resan. Nu är jag typ klar men helt slut och trött i kroppen. Lär väl kunna sova i bilen och på planet. Så det blir säkert bra ändå.

Jahaa.. så typ om 12 timmar befinner vi oss alltså i ett annat land. Härligt härligt. Hoppas på regn i Sverige nu veckan som kommer. Moahaha.

Packning pågår

Idag slutade jag redan vid 16. Helt galet tidigt. Då mötte jag upp Jonasen och cyklade hemåt. Efter det har jag farit runt här och där och packat lite i väskan och städat lite. Nu känner jag mig trött, men ska masa upp mig och gå till Flygis och handla grejer. Sen blir det nagelmålardags och annat fix.

Maaaah.. en dag kvar. Sen åker vi. Att morgondagen lär bli en trevlig dag gör inte saken sämre. Jag börjar inte fören kl. 13, så innan dess ska jag fixa sista grejerna och jag slutar kl 18. Då blir det mysig tillställning hemma hos oss innan vi går och käkar. Sen får vi se hur kvällen blir :)

Määh

Skrev precis att jag skulle gå och skölja ur hårinpackningen, jomen tjena.. Jag hade ju inte ens haft i någon. Snacka om virrig. Men nu har jag smetat i den och ska låta det sitta ett litet tag och sen blir det duschen.

Hämtade ut paket idag efter jag slutat. Hade beställt nya påslakan och julgardiner till vardagsrummet. Gäller ju att vara i tid angående det sistnämnda. Höhö. De var på rea och kostade endast 69 spänn för två vepor. Wohoo. Och till påslakanen hittade jag någon rabattkod så att jag fick två st för 199 spänn istället för det dubbla. Jag blev nöjd. Tror de kommer passa fint i vårt sovrum. Dessutom är de av 100% bomullssatin istället för bomull som vi har på alla andra. Så nu kommer vi sova gott och lyxigt.



Bild från www.jotex.se

Ännu en arbetsdag avklarad.

När vi käkade middag runt  klockan åtta(!) så satt den förbaskade gamligen och visslade igen. Denna gång leta jag  fram kikaren och kan nu konstatera att det är en tant. Var så ruggigt irriterad när jag inte fick sova pågrund av tanten imorse. När jag berättade om problemet jag hade för Jonas så undrade han varför jag bara inte gick och la mig i vardagsrummet istället. Eeeh... ja, det var ju en bra fråga. Den tanken slog mig faktiskt aldrig. Dumt. Men imorn börjar jag redan kl 8 så då kommer jag inte hinna störas av visslar-kärringen. Skönt det. Skönt att jag även slutar så tidigt som 16 (händer typ aldrig). Då ska vi handla det sista inför resan och även packa klart väskorna. Härligt härligt.

Nu skall hårinpackning sköljas ur och jag ska duschas. Sen sängen. Typ.

Inte många dagar kvar nu...















Inte många dagar kvar nu tills vi far iväg. Det får mig på bättre humör efter den visslande åldringen. Att vädret ser riktigt bra ut är ju ett stort plus.

Sluta vissla k-rring (eller gubbe..)!!!!

Det är en riktigt jobbigt tant, eller gubbe - vi har ännu inte listat ut vad, som sitter och visslar på balkongen huset tvärs över gatan från tidig morgon till förmiddag. Imorse försökte jag sova ut ordentligt då jag hade lite sovmorgon, men det var störtomöjligt!! De hjälpte inte ens efter jag stängt fönstret. Hon/han måste haft kraftiga lungor idag och därmed kunnat vissla extra högt. Jag orkar inte längre. Man måste få sova på mornarna.

Sluta sluta sluta

Trettioåtta månader



Idag firar vi alltså månadsdag. Hela 38 månader. Galet. Massa myspys idag. Känns som hur längesen som helst vi båda var lediga på samma dag och så prickade vi in månadsdagen på en ledig dag. Sen blir det massa jobb tills vi åker iväg. Har kollat vädret ett antal gånger senaste veckan. Ser ut att vara fint. Men är lite bekymrad över att det endast är drygt 21 grader på nätterna. Jag vill ju ha den här superdupervärmen, Thailandsvärmen. Men det här blir säkert bra det också. Åtminstone 35-36 grader på dagen och det är jag helnöjd med.

Jaja. Är alltid överintresserad av vädret. Kan ju hålla det för mig själv. Det jag ville säga var att jag älskar dig snutte, grisen, babe, prutten, pruttgrisen, gurkan, korven, älskling eller vilket namn du nu tycker passar. Har ju några på lager. Ett nytt varje dag. Nästan iaf.

Augusti

Så var veckans jobb avklarat. Härligt med en ledig dag imorn. Sen är det endast 5 dagar och sen åker vi till värmen. Som jag längtat. Som sagt, ska nog bära ned väskan ikväll och börja packa. Om jag har tid. Fullt upp i tvättis för tillfället. Sjukt mycket tvätt. Torkställningen kommer bli proppfull. Vill inte hänga kläderna i torkrummet för där torkar de ändå aldrig.

Hittade en grej jag absolut ska unna mig efter lönen denna månad. Som tack och lov inte kommer fören näst sista dagen på resan. Så att man inte känner att har pengar att göra av med. Det är farligt. Iofs var det ju just så jag kände med denna grej... eh. Jaja. Men en sån här behöver jag. Det är alltså en smyckeshängare jag talar om. Det är något mina egengjorde smycken behöver. Just nu dräller de överallt i bokhyllorna, och mer lär det bli. Så.. Måste ha. Fin är den också. Dock kostar den 298 spänn. Men det är sådant man får ta.

Bild från www.honeyimhome.se


RSS 2.0