Tisdag, mardi, tuesday, martes.

På tisdag på torsdag, på tisdag på torsdag.

På torsdag är jag förövrigt ledig. Trevlans. Har kollat vädret och det verkar bli duktig värme även då, mycket tacksam är jag, däremot ska det bli 18 grader på lördag. 18 grader!!! Vilken kyla det kommer att kännas som, fy säger jag. Jobbar ju iofs den dagen, så det gör detsamma. Men då lär väl folk tröttnat på beachen och vill handla istället. Eller räcker 18 grader för att steka? Har ingen uppfattning om grader längre, känner jag. Jaja, spelar ingen roll.

Även fast det kändes svalare i luften idag, så rann svetten när jag kom innanför dörren. Måste sluta cykla så förbaskat snabbt. Eller om det är uppförsbacken hela vägen hem som gör det. Äckligt är det i alla fall.

Lång lång arbetar-dag idag. Jobbade på nedre plan för en gångs skull. Blivit mycket övre plan på sistone, vet inte vad jag föredrar längre. Efter ett år på nedre plan blir man ju ganska van, men nu tror jag nästan jag gillar det andra mera. I vilket fall så är det lugnare och inte lika hysteriskt med rea och stökiga provrum och blaj. Idag skar jag även upp nagelbandet på mitt högra pekfinger ganska ordentligt på tejpkniven (eller vad det kallas) och jösses så det blödde. Ville ju aldrig sluta heller. Kändes lagom fräscht att stå i kassan med ett blödande finger inlindat i en servett i brist på plåster. Fast tillsist fick jag tag på ett plåster, ett barnplåster. Inte varje dag jag får gå runt med ett rosa prinsess-plåster på fingret. Kände mig mycket tjusig. Vill inte ta av mig det nu. Ska spara det i en låda.

Trots att jag sov typ 9-10 timmar inatt så är jag förbaskat trött. Så blir väl till att skutta in i duschen och sen krypa ned i sängen och glo på värdelös tv. Bara dålig tv på sommaren, det är det värsta med sommaren. Fast frågan är hur jag ska lyckas somna till oljudet i rummet bredvid. Jonas har sin spelkompis på en sleepover, och det brukar leda till sena sena kvällar med tv-spel.

Adjöken

Måndag, lundi, monday, lunez

Måndag hela veckan..

Tack och lov inte, men lär nästan kännas så då jag jobbar typ varje dag denna vecka. Men det är bara najs. Synd bara att man missar denna sjuka värme som är just nu. Inge kul att jobba i värme, iofs har vi ganska så svalt på jobbet, men blir varm bara jag rör ett finger. Blä. Har parkerat på balkongen sittandes på våra fina nya sittdynor till balkongstolarna. Har kännts lite väl träigt att sitta direkt på våra små stolar. Detta gjorde susen, vilket klipp jag gjorde! På rean på Åhléns, vad annars liksom.

Inväntar sambon som jag förmodar kommer hem med världens bästa idé på vad vi ska stoppa i oss till middag. Hoppas det inte blir en brakmiddag, pallar inte riktigt det så sent. Eller jag gör väl egentligen det, men magen blir inte glad på mig.

Den som lever får se.

Klockan åtta får jag flytta på mig till soffan, iofs så ser man tvn från balkongen, men blir inte riktigt samma sak. Är helt inne i Momma's boys på trean. För typ 2 helger sedan körde de repriser på det och jag fastnade totalt. Nästan lite väl pinsamt för att erkänna, men va tusan.

Hej hopp.

Kissen



Saknar att ha ett lurvdjur här hemma. Typ världens bästa sällskap när man är ensam och deppig. Iaf de gånger de vill vara med en. När vi hade Trasan på besök verkade hon mest föredra Jonas, vilket jag tycker är mycket märkligt. Men ändå, saknar henne. Kanske om vi skulle skaffa en liten kisse nångång. Men svårt att hitta en som är likadan till sättet som Trasan. Hon är då verkligen inte någon vanlig katt.

Slappsöndag

Ännu en ledig dag i värmen, otroooligt skönt må jag säga. Nästa vecka blir det jobb, jobb, jobb.

Natten till idag var ytterst jobbig och störande. Tror att första gången vid halv ett, ett så var det folk nedanför fönstret som snackade och var allmänt störande, sen ännu en gång till och sen ännu en gång till. Då var klockan 4. Jösses så de var högljudda, spelade musik, sprang i trapporna och slog igen dörrar, anar att det var sällskap till grannen precis bredvid. De ville ju aldrig heller sluta, fattar inte hur man orkar. Gick upp och kikade ut genom köksfönstret och då var det nästan så ljust som på dagen. Ljuset och oljuden gjorde ju en nästan klarvaken, så det var inte långt ifrån att vi gav upp sovandet. Men på något vänster lyckades vi somna. Tur det. Dock var det väldigt tungt att vakna och gå ur sängen vid 9. Hade ju planerat att åka iväg och sola riktigt tidigt. Iofs hann inte klockan bli jättemycket, men då börjar bilen krångla istället. Vi stannade hos mor och försökte få den att bli normal, men utan resultat. Fick med oss mamsen ut, så hon fick köra sin bil. Det blev ingen tidig utflykt som jag hade tänkt mig, men vi kom iaf iväg. Vårt hemliga ställe, vilket inte är speciellt hemligt egentligen, hade dragit till sig massa folk just idag. Varmt var det också, så lyckades faktiskt kliva i vattnet en snabbis. Årets första dopp liksom. Duktigt. Och välbehövligt.

Sedan for vi hem, tog knäppis-bilen hem från mamma. Att köra med en bil då blinkersen inte fungerar, bensinmätarn står i botten (trots bensin), lampor som blinkar och tjuter och med en hastighetsmätare som även den står i botten fastän man kör, känns inte helt okej. Men hem kom vi, fick sträcka ut armen vid sväng. Sen var det bara att invänta mor som skulle komma med käket. Och vilket käk sen. Potatissallad, bästaste och godaste potatissalladen jag vet (färskpotatis, soltorkade tomater, parmesan, valnötter, ruccola och olja och vinäger på det) och grillad kyckling. Gotti gotti. Sen blev det jordgubbar med kesella Jordgubb & Lime, vilket dock smaka som vanlig yoghurt, till efterrätt.

En härlig ledig dag helt enkelt.

En dag med syster






I fredags var jag då alltså till Sthlm för en heldag med syster. Dock blev det en ganska kort dag, men ändå. Bättre än inget eftersom vi inte ses så ofta. Vi möttes upp vid Slussen och letade reda på en vegetarisk restaurang vid namn Hermans. Jösses vad vi knallade runt bland kvarteren, kullerstensgator, backar, trappor. Hade ingen aning var vi var, vet om Mica hade nån aning heller, men jag sa ingenting. Följde bara efter henne och vips så var vi framme. Jättemysigt ställe uppe bland bergen ovanför där Birkabåtarna går. Jättefin utsikt över Djurgården och Gröna Lund. Synd bara att solen försvann ganska omgående, det blev nästan lite väl svalt tillslut. Det blev en hel del mat som slank ned, brukar bli så vid bufféer. Så när vi var mätta och runda gick vi tillbaka och skildes åt vid tunnelbanan i slussen.

Att åka buss från Sthlm till Norrtälje, en fredags eftermiddag, i stekande hetta, är inte det roligaste man kan göra. Galet mycket folk och svettigt och varmt och bara blä.

Fredagen den tjugosjätte.

Äntligen fredag. Eller mja, har väl inte direkt sett fram emot denna dag mer än nån annan denna vecka. Kändes märkligt att skriva ut 26 i bokstäver. Blev nästan osäker på stavningen. Ville lägga till ett i. Alltså tjugiosjätte. Jag tror nog att jag säger det så. Men så himla fel det ser ut. Jaja. Snart är juni slut. Känns ju himla märkligt att det redan snart är juli. Scheeesus. Som jag brukar säga.

Idag kanske jag skulle ha jobbat, då det är så förbaskat många sjuka. Ville egentligen inte då jag hade planerat att åka till sthlm. Så skrev en tjusig lapp när jag slutade igår att om de ville jag skulle in och jobba får de ringa innan 9, annars åker jag iväg. Har inte fått nåt samtal, så nu är det bara att bege sig iväg. Möta upp syrran och se vad hon har för planer. Spännande. Men att fara runt i staden i 27 graders värme känns inte helt okej, då ska man pressa på stranden. Men får ta det på söndag istället. Har ingen aning vad jag ska sätta på mig heller, har liksom glömt bort hur man klär sig på sommaren. Men jag trotsar värmen och drar på mig jeans. Känner inte för att visa mina likbleka och lurviga ben.

Tjillevippen!

Michael Jackson är död. Stackarn.

090624

Fick en smärre chock när jag kollade vädersidan i Norrtelje-tidningen imorse, som vi av nån anledning fick idag. Det ska ju, enligt dem, bli kanonvärme i helgen. Alltså upp mot 26-28 grader. Hur najs som helst. Har bokat in en åka-iväg-och-sola-med-picknick-utflykt med Jonis. Denna värme kändes verkligen på tiden efter skitvädret och kylan som vi haft så länge.

Idag har jag åter igen befunnit mig på arbetet. Det var förjävulskt segt idag. Knappt nåt folk ibland, inga varor att plocka med och inget annat att göra heller. Då går man bara och räknar minuterna. Började dock inte fören tolv vilket var skönt. Hann med att sitta en stund på balkongen. Ville ju knappt gå därifrån, men tillslut fick jag tvinga mig. Dels för att jag inte hade tiden och dels för att huden började få sån där äcklig sol-lukt. Som efter en dag på stranden. Kändes inte så värst fräscht. Men skönt var det iaf. Får ta igen det på fredag då jag är ledig.

Igår kväll så var jag så trött i kroppen så jag bestämde mig för att lägga mig i sängen på spikmattan. Äntligen har jag börjat vänja mig vid smärtan, så nu är det snarare en skön känsla. Men jag hade däremot tidigare inte förstått hur folk kunnat somna på den - tills igår. Det dröjde nog inte många minuter fören ögonlocken började falla ihop och tillsist låg jag väl och snarka. Nä, kanske inte riktigt, men sov gjorde jag iaf, tills Jonas kom in och väckte mig genom att peta lite lätt på magen. Vaknade med detsamma av att piggarna trycktes in mer i ryggen, pågrund av av hans pet. Så speciellt djupt sov jag nog inte. Men det var en skön känsla. Funderar på att köra en repris ikväll.

Yeees yes

Lång dag på jobbet idag, vilket har resulterat i ryggont. Märkligt. Har liksom svårt att böja mig ned. Får ta en utsträckare innan sovdags.

Mamsen har vart här och hämtat hem katten. Tråkigt. Jag var ju riktigt van vid henne nu. Kommer säkert ropa på henne för att sen upptäcka att hon inte är kvar. Nåja, hårtussarna hon lämnat kvar kanske tröstar en. Likaså kattsanden i hela lägenheten. Mamma hade iaf med sig glass till fika, och bara det gjorde ju en på lite bättre humör.

Precis innan jag klev innanför dörren när jag kom hem idag tänkte jag på om det inte var dags att få ett brev från skolan. Och mycket riktigt hade det kommit. Även om jag var rätt inställd på att komma in, så var det ju ändå hyfsat nervöst att sprätta upp brevet. Liksom tänk om jag hade fått läsa dessa orden; Du har tyvärr inte blivit antagen... osv, eller vad det nu kan stå. Men det var ett kort nervöst ögonblick. Självklart stod det som jag ville det skulle stå. Känns tryggt att veta att jag får sätta mig i skolbänken åter igen. Det är faktiskt dags nu.

Weeeeeeiii.... har inte direkt uttryckt nån lycka över detta tidigare ikväll, vilket är konstigt. Självklart är jag ju jätteglad. Får skriva min lycka. Yeeeees Yes YES! Jag är bäst, ingen protest!!!! Alla som inte kom in suuuuuuge.......

Ähhh, nu ska jag inte gå överstyr. Jag tackar för mig.

Tack och adjöken!

Fiskpinne

Det blev inte 14.30, det blev inte 16 det blev ända till 18 jag jobbade idag. Måttligt skönt när man egentligen är inställd på en kort dag. Sov alldeles för lite inatt gjorde jag också. Ska inte dricka sådär mycket kaffe igen, iaf inte på kvällen. Efter jag lämnat kneget for jag till Ica för att införskaffa frimärken. Fick även 2 tjusiga "sommarpåsar", som han så fint kallade det, på köpet. Snajsigt. Sen ringde mamma för att berätta att de kommit till Arlanda, så hon dyker väl upp här senare. Kul kul. Hoppas på presenter! :D

Fossingarna värker, så sitter i skrivande stund i schäslongs-delen i soffan (va den är bra att ha ibland) med benen på spikmattan. Innan hade jag bara fotsulorna och det känns redan bättre. Tror jag. Får väl se när jag reser mig härifrån.

Pratade med en praktikant på jobbet idag, har aldrig riktigt hunnit med det tidigare då vi verkar gå om varandra hela tiden. Iaf. Vi är lika gamla och hon är gravid med en bebbe. Jösses säger jag bara. Lustig känsla när jämngamla går och skaffar familj. Själv känner jag mig pytte fortfarande. Fast kanske dags att inse, att så inte är fallet. Hur som helst. Mysigt och spännande för henne, måste jag säga. Tänk den dagen det börjar gro en bebbe i mig. Läskigt. Kommer inte våga röra mig.

Nu. Ringa och fråga Jonas om det är okej att jag steker fiskpinnar till mig.

090621

Imorn kommer mamsen hem igen efter en vecka i Grekland. Fastän jag inte bor hos henne längre känns det ändå tomt på nåt sätt. Hon är bra att ha på några kilometers avstånd. Kom på mig själv en gång att jag tänkte ringa och fråga nåt, lite som jag brukar, men det funkade ju inte. Har fått några sms då och då så det har ju kännts tryggt. Katten har börjat trivas väldans bra här hemma hos oss nu, och vi trivs med att ha henne här, så jag tänkte vägra låta henne flytta hem igen... Det är ju ändå det svåraste som finns att få in henne i kattburen. Hon skriker och spretar med alla tassar, hjärtskärande ju. Men jag misstänker att om jag inte låter mamma få tillbaka henne, så smyger hon väl hit på natten, hon har ju trots allt nyckel, och tar tillbaka henne. Trasan.. världens bästaste kisse. Eller kittekatten, Jonas kallar henne. Haha, låter som nåt en treåring skulle säga, en som inte lärt sig uttala s ordentligt. Att jag även kallar Jonas för skruttet, gör ju inte saken bättre. Han kanske börjar vända i utvecklingen. Lite som filmen om Benjamin Button, vilken jag för övrigt längtar efter att se.

Hur som helst. Veckan ser lovande ut vädermässigt. Väldans trevligt. Nu börjar jag ju iofs jobba en hel del, men ändå. Man blir gladare, detta regn vi haft så länge nu gör ju en superdeppig. Synd bara att detta väder inte kunde ha infunnit sig en vecka tidigare, då jag var hemma hela veckan. Jaja, man kan ju inte få allt. Sol är jag ju iaf garanterad, med tanke på resan i augusti. Känns lite jobbigt att jag fortfarande inte vet hur mitt liv ser ut (mitt liv... låter kanske lite väl dramatiskt) under senare delen av augusti. Hoppas på besked från skolan nu i veckan som kommer. Har egentligen ställt in mig på att jag kommer in, vilket såklart är jättedumt. Men håller tummarna åtminstone.



Slutar redan 14.30 imorn. Och då vi fortfarande har sol på balkan vid den tidpunkten, kanske jag hinner få lite färg.

Nä, om man skulle skutta i säng. Misstänker att jag kommer få svårt att somna då det har slunkit ned ovanligt mycket kaffe i magen idag. Provade på att göra egen islatte, som blev riktigt bra. Är så himla förtjust i Nescafé's islatte på pulver och min egna kanske inte nådde samma nivå smakmässigt, men det är åtminstone himla mycket billigare.

Goder najt.


- Godnatt på mitt egna lilla språk... För den som inte fatta.


090620

En halvbra dag har det varit idag. Har så ont i halsen, käkarna, visdomständerna och en jätteond jätteblåsa i munnen. Antagligen hör väl allt det där ihop på nåt sätt. Blir så ledsen när det gör såhär ont. Gör ont att äta och prata och allt annat. Jaja, vaknade upp till solsken iaf. Lyckades äta en macka och lite cheesecake-rester till frulle. Det är ju helg. Då får man unna sig sånt till frukost. Och ännu mer just för jag har så ont.

Sen blev det en promenad i vår lilla stad. Runt flygfältet, över södra bergen, ner till ån och sen hem. Blev en redig sväng. Inte långt efter vi kom innanför dörren så började det spöregna. Ibland har man tur.

Tittar på Sommarkrysset nu.. att både Gynning och Carina Berg gått och blivit gravida hade jag helt missat. Tokigt. Deras tjockismagar gör att man ser in under deras korta klänningar, och sen att de filmar underifrån gör inte heller saken bättre.


Midsommar tjugohundranio

Vaknade med ett ryck imorse och flängde runt och tömde Trasans låda och gav henne lite mat. Sen tog jag tag i disken som såg ut att ta över i vårt kök. Men det var snabbt fixat, trodde inte allt skulle gå in i en maskin men det gjorde det allt. Sånt gör en glad. Tur att man kan bli glad för det lilla. Sen tog jag en bit kaka från igår, eller nej, tog faktiskt en bit kaka innan jag började med disken. För att hitta motivationen, liksom.

Det blev lite av ett pizza-kalas här hemma igår. Trevligt.  Fick dessutom för mig att baka. En cheesecake med blåbär fick det bli. Det kändes som att allt som kunde gå fel med den gick fel. Typiskt mig. Fel ingredienser hemma, för mycket av nån ingrediens och ingredienser som blir brända. Aja, den smakade gott iaf. Den såg ut ganska exakt såhär. Så lite lyckades jag faktiskt!


Bild från www.recept.nu

Dagen till ära hade vi tänkt åka ut och picknicka någonstans, men det känns inte helt hundra nu när det är detta tråkväder. Varken regn eller sol, utan bara tjockt med moln. Då känns det som att det lika gärna kan regna, det gör liksom sak samma. Men det såg ut på smhi att det skulle klarna upp senare på dagen, dock utan någon varm temperatur. Att det alltid är såhär på midsommar. Kan knappt minnas nån midsommarafton i mitt liv då vi haft 25 grader och sol. Möjligen när man var en liten skrutt. När man sprang runt i blommig finklänning med krans på huvudet. Dansade runt midsommarstången och åt långbord. Det var riktigt midsommar, det.

Jaja, tiderna förändras. Glad midsommar!

(Undra hur många gånger jag använde ordet midsommar i detta inlägg...)

A+J


Bilder www.panduro.se

Nästa gång jag har vägarna förbi Panduro, vilket inte blir alltför ofta, skall dessa bokstäver i papp införskaffas. Har inga idéer på vad jag skall hitta på med dem, bara att de ska stå på hyllan, våra framtida hyllor, ovanför tvn i vardagsrummet. När de nu kan tänkas komma upp. Borra i betongvägg är inge kul.

Tvättdagen med stort D... eller T...?

Idag står tvättstugan på schemat, tänkte ta en rejäl tvättning då jag är lite osäker på när det kommer blir nästa gång. Jag börjar jobba, jonas jobbar och jaa, då blir det klurigt. Tänk om man ändå hade en tvättmaskin. Det vore grejer det. Inte för att jag förstår hur den skulle få plats i badrummet, men ändå. Men vi kanske ska vara glada för att  vi åtminstone har diskmaskin. Tror nog att den är viktigare än en tvättmaskin.

Dock har jag inte tid fören kl. 14. Undra vad jag skall sysselsätta mig med. Att städa känns onödigt, katten kommer skräpa ned innan jag ens hunnit klart. Hon är en mästare på att sprida runt kattsand i lägenheten, även hårtussar lite här och var. Förmodar att hon tappar vinterpälsen fortfarande. Om hon ens hade sån, men det ser ut så.

Fram tills nu har jag slurpat i mig en smoothie och en macka med krasse på. Gott gott! Sen har jag kirrat lunchlåda till Jonto som ska hämta den senare. Lite lustigt att stå att steka pyttipanna runt 9 på morgonen. Men det gick ju fint.


Yoghurt, banan, mango, hallon, linfrön och vetegroddar. Det är nog favoriten.

Grodprins


Bild från www.honeyimhome.se

Jag känner att min egna prins (höhö) här hemma inte är räcker för mig. Har under en lång tid nu kännt en enorm saknad efter en grodprins! Till balkongen alltså. Fast helst ska han vara vit och lite blank och inte fullt så stenig som herren ovan. Var hittar man en sådan? Det är frågan. Jag tror mig minnas att Åhléns hade en förra sommaren, men kan inte finna en i år. Inte heller någon annanstans.

Vad är det som händer?

Det händer något konstigt med mig... De senaste gångerna jag ätit nånting, frukost, middag eller vad som helst, så får min mage spel och bullrar och vibrerar och har sig. Börjar tro att jag har ett monster i magen. Läbbigt. Ett monster i magen känns inte helt okej. En endaste liten macka och den blir helt galen. Inte bra. Vad gör man åt sådant tro...

Köpte melon när jag handlade idag, kanske ska mata monstret med lite sånt. Undra om det kan hjälpa. Alla gillar ju melon, liksom.

Pissväder

Fick precis sms av mamsen om att de hade kommit fram och hittat till ett hotell, de hade bara flygresan ned, så det var ju skönt att höra. Sitter i soffan och roar mig med Americas funniest homevideos för tillfället med katten bredvid mig. Stackarn, hon verkar inte kunna slappna av för en sekund. Vår lägenhet är ju hyffsad lyhörd och ljuden runt omkring är ju inga hon är van vid. Nu hördes nåt i trapphuset och hon springer iväg med en gång, förmodligen in i badrummet och lägger sig i duschen, det var där jag hitta henne för en stund sen. Oj oj, hur ska denna vecka gå, det undrar jag. Vill inte lämna henne själv.

Deprimerad jag blir av detta skitväder. Eller just nu regnar det visserligen inte, men så ofantligt trist. Fick för mig igår kväll att jag behöver skaffa mig ett par gummistövlar, då kanske man skulle uppskatta regnet på ett annat sätt. Hittade ett par fina svarta med blommor från Viking, dessutom på rea på nån sida, men då fanns såklart inte min storlek. Sen hitta jag samma stövlar på en annan sida, i min storlek, men inte på rea. Suck, fullt pris är inget jag har råd med. Kan inte någon vänlig själ ge mig??


Bild från www.brandos.se

Tråkig måndag

Min hals mår inge bra idag, den svider och det är svårt att svälja. Stackars hals. Trist väder ute också, ingen lust till nånting. Katten har gått och gömt sig under vår säng och hon har legat där nästan hela dagen. Äntligen sällskap här hemma, tänkte jag, men tji fick jag. Hon vill inte umgås med mig. Har försökt locka fram henne med hennes borste som hon gillar, men inte ens det funkar.

Tömde kattlådan tidigare idag också, vet inte om jag gjort det tidigare i mitt liv (som alltid innehållit katter), blev förvånad över hur många bajspluttar hon tryckt ut på mindre än ett dygn. Hon kanske är nervis fortfarande och därmed dålig i magen. Vad vet jag.

Har även varit en sväng och inhandlat lite mat för att fylla kylen. Äntligen har vi mjölk igen, då menar jag mjölk som inte har utgånget datum, så tänkte jag skulle fixa mig en kopp kaffe i hopp om att få lite energi.

Nu repris av Privileged, vilket jag halvt om halvt missade igår då jag hade fullt upp med katten och mor som var på besök.

Kattvakt

Imorse började dagen mycket stillsamt och mysigt med frulle och Bond-film med sambon. Fem i halv 12 ringer jobbet och undrar om jag kan jobba. Självklart säger jag, i sunkkläder och fettigt hår. Snabbt som attan in i duschen och inom en timma efter samtalet befann jag mig på jobbet. Ganska snabbt för att vara jag. Måste försöka hitta på nån bra rutin på att torka håret efter dusch. Kör med hårfönen tills mitt hår står åt alla håll och kanter och är superrisigt, sen drar jag med plattången. Det känns inte helt skonsamt. Kanske om jag skulle investera i någon slags fönborste. Nåt att krumelura på. Faktiskt. Hur som helst, det var en bra dag på jobbet med lagom mycket folk och trevliga kunder. 4 timmar och få lön för det dubbla. Det är najs det.

Efter jobbet kom Jonto och hämtade mig. Det blev en runda inne på ÖB, där lite smått och gott inhandlades. Efter det for vi hem till mor och hämta katten som vi ska vara kattvakt till nu i en vecka. Mamsen och syster drar ju iväg till Grekland imorn. Avundsjuk? Lite, i detta usla väder, men vi åker ju själva om 2 månader ungefär. Skönt. Nu har Trasan, katten, varit här hemma hos oss ett tag och försökt vänja sig i en helt ny miljö. Hon har verkat lite spänd och nervös och virrat runt i alla vrår, klättrat in i städskrubben i hallen och ett halvhjärtat försök till att hoppa in i diskmaskinen. Men favoritstället har hon hittat bakom toaletten. Inte jättetrevligt hörn kanske. Inte så mysigt heller när hon knatade in i duschen och fick blöta tassar för att sedan hoppa i kattlådan. Helt plötsligt var hennes tassar fulla av fastkletade kattsandkorn som sprätte iväg över hela badrummet. Mysigt. Men tror veckan kommer gå fint, hon har slutat pipa nu iaf. Lilla skruttan. Lite orolig över hur hon kommer klara sig inatt. Kanske man vaknar imorn bitti av att hon rivit ned allting.

Nu är det film som gäller, Queen sized, på femman, se om det kan vara nåt att hänga i julgranen.


090613

Min krasse jag odlade förra helgen (tror jag) växer så det knakar. Lite förundrande att de små fröna kan gro i  bomullsrondellerna jag petade ner i dessa minikrukor. Vet inte om vi kommer knapra krassen men de är åtminstone söta. Kortet tog jag på köksbordet på våra nya tjusiga och gröna bordstabletter jag köpte på Indiska för endast 15 kr/st. Härligt. Härligt med lite färg i köket för en gångs skull, annars går resten väldigt mycket i vitt, grått, svart och ek.

Just nu sitter jag och väntar på att mamsen skall komma och plocka upp mig så vi kan åka ned på stan och sen till ÖB så jag kan handla vatten. Absolut billigaste vattnet hittar man där. Gott är det dessutom. Sen skall jag in en snabbis på Åhléns, vi rear ut bijouterier med 70%. 70%!! Fatta, snorbilligt!! Hade tänkt gå förbi där redan igår, men blev inringd för att jobba och sen när jag väl sluta hade jag inte tid. Då var det snabbt hem och byta om och sen ner och käka på restaurangen vid badhuset, vilken jag aldrig minns namnet på. Trevligt! Sen gick vi vidare till Trädgårn. Där var det fullt med gapiga studenter, nedspydda toaletter och några gubbar och tanter. Men men, trevligt ändå. Blev tidigt hem, vilket kändes bra. Vädret var ju inte det roligaste precis. Väl hemma grilla vi varsin korv och sen sov. Najs.


Fredagsmys!

Så var det redan fredag igen. Känns som att det var fredag precis. Känns som att det är fredag hela tiden. Eller nej, det känns som att det är typ tisdag hela tiden, iaf oftare än fredag. Fast nä, tisdagar är bästa tv-kvällen och det känns som att jag väntar på den hela veckan. Så det känns inte logiskt. Onsdag kanske.

Igår blev det en liten spontansväng till Arninge och Täby med Cissi. Mycket trevligt. Arninge förvånade må jag säga. Tjusig solstol inhandlades på Rusta och en mycket mysig, fast lustig tröja på Lindex. På rea dessutom. Sånt gör mig glad. Sen råkar det alltid följa med lite andra diverse grejer hem. Tyckte det kändes bra att handla när det faktiskt fanns pengar på kontot för en gångs skull. Sen att det var skatteåterbäringen som fyllde kontot, som jag strängt sagt åt mig själv att den skall sparas, det är ju en helt annan sak.

När vi var hemma igen så spelade vi lite på vårt wii som bara står och dammar här hemma. Vi ville ju så gärna köpa vårat, sen när vi väl fått hem det spelade vi dag som natt för att sen typ glömma bort det. Dags att köpa något nytt spel helt enkelt. Vi spelade lite på Cissis Brawl. Det var skojigt, även om jag inte är riktigt haj på alla knappar och trycker på allting typ samtidigt. Men det visade sig att gå ganska bra ändå. Lyckades vinna när man slogs mot varandra. Med mina duktiga Ice climbers, från gamla Nintendo. Vi hade faktiskt det spelet till vårt Nintendo för längelängesen. Nu vet jag inte vart det tagit vägen. Trist. Det var jag ändå någorlunda bra på. Fanns liksom bara 2 knappar och själva styrknappen att välja på. Dock har jag hederliga Supernintendo i en låda någonstans. Yoshi's Island var mitt bästa. Kanske något att plocka fram. Fast nä, vid närmare eftertanke, har jag ju samma spel i mitt Nintendo DS. Om jag kanske skulle ta och spela lite. Har knappt kommit någonvart på det, Yoshi's Island alltså. Hade kommit superlångt på Jonas DS som jag slarvade bort i Thailand. Grämer mig fortfarande för det där. Sjukt irriterad blev jag på mig själv. Dock har han förlåtit mig och vi nu köpt ett varsitt. Men ändå. Hoppas för tusan att ungarna på stället vi bodde på blev väldans glada. Trist för dem att de inte fick tillhörande laddare. Hehe! Rätt åt dem.

Jaja, kanske frukostdags nu. Eller nån slags brunch?

090608

Idag har jag arbetat. Full rush. Jag har bl.a. märkt upp rean och på en gång känner jag hur jag bara vill köpa hur mycket som helst. Saker som jag förmodligen inte ens hade tittat på, men nu bara för att det är på rea så måste jag ha. Typiskt mig. Dumt köpbeteende som jag måste sluta med. Dessutom har jag gått runt och irriterat mig på alla tonårstjejer som sliter och slänger med allting, kastar kläder ut-o-in i högar på golvet i provrummen, sprutar ned allt och alla med parfym och dessutom är onödigt otrevliga. Usch. Var tvungen att lätta lite på mitt hjärta. Sen finns det självklart alla andra som är superrara och trevliga såklart. Det är inte att förglömma.

Då mina stackars ben är ovana att stå upp (i fel skor) i så många timmar har jag förbaskat ont i dem, känns som att det inte går att fälla ihop dem. Men det där vänjer de sig vid i sommar. Hoppas jag.

Nu har jag klämt i mig en macka med brie-ost och kalkon. Den satt fint. Tänkte ta och vila en stund, är så sjukt trött. Sov nog alldeles för få timmar inatt. Kunde varken somna igår kväll eller somna om efter jag vaknade imorse vid 6-7.

Har dock lovat att fixa middag till strax efter 20. Hmm, får se hur det blir med det. Sover jag så sover jag.

För guds skull, jag får INTE missa finalen i Project Runway ikväll. Spännande ju. Kanske skulle ställa nåt alarm för säkerhets skull.

Valvaka

Filmen är slut, självklart hade jag ju fel. Nedrans också. Trodde stenhårt på min teori.

Kollar nu valvakan på tvåan, reagerade lite på att Maud kommer in och är helt klädd i rött? Hur tänkte hon då, hon hade t.o.m matchat med rött läppstift. Menar såklart inte att hon ska stödja sitt parti genom att välja grönt läppstift, men ändå. Sen dyker Göran Hägglund upp med rödprickig slips? Snart ska tydligen Reinfeldt visas i en liten intervju, undrar vad han kan tänkas ha valt för outfit dagen till ära. Jag väntar spänt.

Nu visar de en liten "behind the scenes", där han kommer i sin flådiga bil. Nä, även han har valt en röd slirre. En randig sådan.

Är det bara jag, eller är det inte lite lite märkligt?

En annan sak som nu slår mig är att alla på tvn verkar ha röda slipsar? Alla karlar alltså. Förutom en ser jag nu, han har valt en blå.

Röda slipsar kanske är lite av en trend bland karlar just nu? Vad vet jag. Herr(gubb)modet är inte direkt något jag håller mig uppdaterad om.

UPDATE: 2 blå slipsar ser jag nu. Eller om det var samma gubbe? Dock ser den här lite yngre ut än den förra jag såg. Så kan omöjligt vara samma. Varför bryr jag mig? Det är en annan fråga jag ställer mig...

Microbrownies

Ja just det, en sak till!

Jag bakade en superenkel och snabb browniekaka i lagom ätarstorlek. En kaka i lagom ätarstorlek är alltså en lagom stor kaka, som två stycken delar på, inget blir över och sötsuget blir mättat. Helt perfekt. Dessutom knåpar man ihop den på knappt 5 min och sen ska den va inne i micron i drygt 3 min. Brilliant!

Orkar inte masa mig ur soffan, så ska försöka återskapa receptet ur minnet. Det bör tilläggas att jag ringde mor för att få tag på just det här receptet som kommer ur någon gammal kokbok tillhörande vår första micro, eller liknande.

50 g margarin
1 ägg
2 dl farinsocker
1,5 dl vetemjöl
0,5  tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver (kan ha varit 1 eller 2 tsk, när jag tänker efter. Dumt att jag glömde på denna viktiga ingrediens. 1 blir säkert bra)
1 dl (knappt) grovt hackade hasselnötter
1 msk kakao

- Smält smöret
- Lägg bakplåtspapper i en lagom stor form, jag använde en 17x25 cm stor form (kollade måtten på ikea:s hemsida, inget jag normalt har i huvudet. Ville bara tillägga det).
- Blanda övriga ingredienser
- Blanda i smöret
- Då smeten liksom verkar vilja hålla sig till en klump så får man trycka ut den med en sked i formen
- In i micron, full effekt (750 w), i 3-4 min. Bra att ha lite koll samtidigt, kakan ska bli rätt mjuk och smetig, inte rinnig eller för hård.
- Voilà! Sen är det bara att hugga in!

Synd att jag inte fotade den snygga kreationen innan den hamnade i våra magar. Nån annan gång kanske.

090607

Idag har varit en bra dag. Vi har storstädat. Då menar jag inte bara dammsugning små fläckar här och där, utan vi har skurat golv och torkat lister, dammat, en riktigt städgenomgång av badrummet, osv. Känns mycket mycket bra, nu behöver vi inte tänka på städning på ett bra tag. Fast om jag känner mig själv rätt kommer jag börja gnälla redan nu i veckan att vi behöver dra ett varv med dammsugaren.

Provade att ligga på min kära spikmatta sent igår kväll också. Dock hade jag en t-shirt på mig, så känslan var lite för behaglig. Visst att det skall kännas behagligt, men lite smärta vill man ju ha ändå. Annars känns det ju som att det inte händer nåt. Somnade på den gjorde jag också, vet inte om det hade med mattan och göra eller om det helt enkelt var för att jag låg i sängen och tittade på film. Är ju inte helt ovanligt att jag slumrar till vid ett sådant tillfälle.

Låg ännu en gång på den för ett tag sedan, denna gång utan tröja, i cirka 15 min. Tillsist kändes det faktiskt skönt på ett smärtsamt sätt. Så länge man inte rörde sig, vill säga. Gillar verkligen huden man får sen, knallröd och apelsinig. Men det känns som att jag håller på att lära mig nu, det är bra.

Dessutom har vi varit och röstat idag också. Känns väldigt vuxet. Iofs så fick jag rösta i riksdagsvalet förut också, men ändå. Vuxenpoäng. Men jag har nog vuxenpoäng så det räcker och blir över ändå. Lägenhet, sambo, bil, lån, ica-kort... Men va? Trodde jag kunde räkna upp mera. Tydligen inte. Jag kanske inte är så vuxen ändå, fast tur det. Ibland, i vissa stunder, känner jag mig fortfarande som 12. Eller om det är önsketänkade. Då man var helt bekymmersfri. Det var tider det.

Tittar just nu på filmen på fyran, efter att det hade gått 40 min så har jag listat ut hela filmen. Tror jag. Ska bli spännande att se om det är som jag tror.

Det var allt. Imorn blir det jobb. Najs!

Sjätte juni - Nationaldag

Jaha, idag är det vår nationaldag och allt. Igår på IKEA åt vi faktiskt en liten prinsessbakelse dagen till ära, bakelse och kaffe för endast 10 spänn. Inte dåligt må jag säga. Det var lite smått och gott från IKEA som fick följa med oss hem. Bl.a. min efterlängtade Benno-hylla, några krukor till balkongen, ett paraflax m.m.

Idag har det varit något så spännande som Custom Bike Show här i lilla staden. Skrutt och jag tog en promenad genom stan för att kolla. Massa hojar, skäggiga gubbar och lättklädda tanter, men framför allt väldans massa folk. Är det verkligen så spännande? Tror inte jag tycker det. Efter vi gått förbi socitetsparken så styrde vi våra steg mot flygfyren. Köpte gottis-lunch. Väl hemma efter vi ätit så blev jag så sjukt mätt att jag låg och snarka några timmar. Lite min grej, sova några timmar här och där.

Och just det! Fick min spikmatta igår och provade den för första gången imorse. Jädrans så ont det gjorde. Gör nästan ont bara jag tänker på det. Efteråt så var ryggen knallröd precis som en riktigt solbränna och hålprickig som en apelsin. Men jag antar att man kommer vänja sig. Låg nog max 10 min, och man bör väl ligga drygt 30 min när man är van. Ska prova snart igen. Jonas provade också, hans prickar ville aldrig försvinna. Nu kallar vi honom pricken. Kanske inte. Nu hittar jag bara på.

En annan rolig grej vi införskaffade från IKEA var såna här små glassformar, som man fyller med valfri vätska och ställer i frysen. Hade en sån när jag var liten faktiskt, som man fyllde med saft typ. Vi invigde den idag, dessvärre fyllde vi inte dem med saft utan vuxendricka. Vi är ju trots allt vuxna nuförtiden. Höhö. Koskenkorva peach och nån grön trevlig sörja, plus lite fruktsoda på det. Snabbt frös de, så vi slurpa i oss varsin "för-glass" innan vår kalasgoda middag. Så mysigt så.

Bild från www.ikea.se

Nu är jag tvungen och glo på fotboll. Jättekul. Inte. Eller jo, det är rätt okej faktiskt. Men ska nog börja snickra på Benno-hyllan för att roa mig samtidigt. Lite Pepino cactus på det. Lär ju bli lyckad hylla...

Efter fotbollen blir det film på sexan, Taxi med Jimmy Fallon. Jimmy Fallon - I like! När kommer egentligen Late night with Jimmy Fallon till Sverige?? Jag väntar... Förmodligen vill väl ingen kanal köpa in det.

Egg yolk



Häromdagen hitta jag ett gammalt utgånget ägg som jag lekte lite med. Lättroad, eller vad?
Eller kanske lite äcklig?
Sån är jag.

20.38

Idag har jag knegat några ynka timmar. Trevligt faktiskt. Men mindre trevligt att ta sig till och från jobbet i spöregnet. Då jag inte äger en regnjacka så blev jag riktigt blöt. Usch. Regnjacka är något jag borde investera i. När jag kom hem i pisseblöta byxor så hade jonas kirrat middag. Stekt ris med ananas, cashewnötter och kyckling. Lite Thailandvibbar över det. Duktig karl.

Nu är jag trött i mössan, sov ruggigt dåligt inatt, dels pågrund av regnsmattret utanför fönstret och sen alla dessa ambulanshelikoptrar som flyger över oss titt som tätt. Speciellt under senaste veckan har vi kunnat höra den mer än under hela vårt boende i lägenheten. Sjukt.

Fredag imorn. Najs. Sen helg. Najs. På lördag firar vi vår 3-årsdag i efterskott. Eller nåt. Vi kan säga så iaf, sen om vi gör nåt speciellt eller inte.

Igår beställde jag mig en spikmatta. Kunde inte hålla mig. En grön och fin. Den lär dyka upp redan imorn, kul på jul. Den lär göra underverk för mig. Jonas också för den delen. Men den är min, du får inte låna.

090604

Igår visade inte termometern många grader, rena hösten typ. Idag blåser och regnar det för fulla muggar. Trist, inte ser det ut att bli varmare heller. Juni och allt. Då ska det ju vara sommar. I helgen var det verkligen sommarvärme. Drygt 20 grader i skuggan och över 30 grader på balkongen. Det var fint det.



Imorn bär det av till Uppsala med mor. IKEA och Bauhaus är inplanerat. Nån slags solstol behöver vi. Hoppas vi hittar något billigt och bra.

Ismjölk

Imorse när jag rotade runt lite i kylskåpet i hopp om att hitta något att äta så hitta jag, vilket inte är ovanligt, ett mjölkpaket som var långt utgången. När jag lyfter så känns den med detsamma mycket tung, men tänkte att det är väl inte så konstigt, förmodligen full med klumpar. Men nej, när jag försöker hälla ut allt så går det väldigt trögt och det enda som kommer ut är små isbitar. Isbitar?? När dem väl kommit ut är det bara en enda jätteisbit kvar. Hur konstigt?! Mjölk kan väl inte bli till is i kylskåpet? Hallå.. det är något som inte stämmer. Ett riktigt mysterium tycker jag. Hällde hur som helst i varmt vatten så all mjölk tillslut kom ut, men det fanns inget spår av klumpar. Mjölken gick ut 22 maj, är det inte dags då?

Shakti spikmatta

Först såg jag dem på tradera, sen har jag läst om dem här och där och så provade jag några sekunder hemma hos Cissi i lördags (där jag för övrigt var på grillfest, mycket mycket trevligt! kubb, grillat, vinbrännboll, sangria från pet-flaska, vattenpipa, klappa kossor, slicka saltsten - men det är annan historia) och nu är jag fast. Dock provade jag den i lite för onyktert tillstånd för att minnas hur det kändes. MEN, jag måste ha en. Kostar gör dem ju, men tror att det kan vara värt det då de ska hjälpa mot lite allt möjligt..

Nån som vill köpa en till mig? Snälla?



De 6000 akupressurpiggarna gör Shakti spikmatta till ett mycket effektivt verktyg för att lösa spänningar och ge djupavslappning.

Shakti frisätter stora mängder endorfiner, må-bra och lycko- hormoner som ger kroppen återhämtning och vila. Ditt välbefinnande kommer att öka vid regelbunden användning, både fysiskt och mentalt.

Spikmattan ökar blodcirkulationen och syreupptagningen.

Används vid: stress, sömnbesvär, spänningar, ryggskott, ischias, migrän, depression, låg energi, träningsvärk mm.

Bilder och text från www.bodystore.com

Firrepinnar

Har precis krubbat i mig en portion potatismos med fiskpinnar. Något jag är löjligt förtjust i. Då det inte är Jonas favorit så får jag passa på när han är ute ur lägenheten. Blir lite fiskpinne-kalas för mig själv här hemma. Samma med potatis, köttbullar (i mitt fall kycklingbullar), lingonsylt och brunsås. Aaaah. Sjukt gott. När jag var var en liten knodd så kunde jag önska mig det till födelsedagsmiddag. Speciellt när allt var skurit i små bitar och blandat till en sörja. Då var det bara att sleva i sig. Mumma.

Hmm... På vår 3-årsdag så sitter jag hemma själv i soffan framför tvn, i mjukisar och käkar fiskpinnar. Känns inte helt hundra när jag tänker efter. Kanske en kanelbulle från frysen på det. Då... då känns det okej.

Kärlek

3 långa år, knasigt så himla jättefort allting går. För 3 år sedan var vi bara 18 år gamla, två små skruttar med andra ord. Hur som helst, älskar dig mer än någonsin. Puss! ♥



Inte lätt att hitta en bild på oss båda där både ser okej ut, alltid är det nån som ser mupp ut. Därav bilden bakifrån, Thailand -08. Och snart åker vi utomlands för fjärde gången tillsammans. Najs.

RSS 2.0