Flora vs. Club

Mitt önskemål om Filippa K-muggarna blev nedröstat av anledningen att de ser "billiga ut". Humpf!? Så nu är vi istället inne på att köpa muggar ifrån Höganäs. Tror det för tillfället står mellan Flora eller Club.

 

Det pirrar i mina shoppingnerver just nu. Var tidigare i veckan inställd på en tripp till Uppsala och Iittala-outleten i Örsundsbro den här helgen, men det har istället (förhoppningsvis) blivit förskjutet till nästa helg. Jag som ville handla nuu...


Ny bikini

Urk. Har nyligen druckit en stor kopp kaffe och det bara kryper och sprätter i kroppen. Faktiskt litegranna märkligt får jag lov och säga. En så ovan kaffedrickare är jag inte. Känner mig sjukt rastlös samtidigt som jag inte orkar göra nånting alls. Men måste ändå säga att vi har varit duktiga idag, som både storstädat lägenheten och varit och handlat. Och det innan klockan slagit 13-14.

Jaja, känns som jag skriver inlägg här på löpande band just nu men det är väl bara att fortsätta. Fick paket ifrån H&M igår. Det innehöll bland annat en ny bikini som jag unnat mig. Minns faktiskt inte när jag köpte en bikini till fullpris sist, utan brukar istället köpa det ingen annan vill ha på rean. Men nu tyckte jag att jag var värd en ny.

Men efter att ha provat den så kändes det sådär... Eller så är man ruggigt ovan att se sig själv så lättklädd på vinterhalvåret. Men trots märkliga blickar ifrån Jonas (som inte fattat grejen med bandeau-bikini) tror jag att jag behåller den. Mönstret var ju fint.




Bilder från www.hm.com

Pythagorion

Vad jag har fattat efter att ha läst på flera forum så verkar det finnas mycket att göra och se i och runtomkring Pythagorion, staden vi ska bo i. Känner mig sugen på att köpa mig en liten behändig guidebok inför resan. Kanske lite pensionärsvarning eller nåt. Men tror nog det kan vara spännande. Har hittat en som verkar vettig. Men man kanske skulle vänta tills alla bokreor börjar... i februari/mars, eller när de nu äger rum.


Grekland-Samos-Pythagorion

Yes! Äntligen har vi bokat oss sommarens resa. Eller, det är kanske närmare en vecka sen vi gjorde det nu, men men. Känns ruggigt skönt. Och äntligen ska man för första gången besöka Grekland, det ser jag verkligen fram emot. Vi var ett tag inne på att välja Turkiet i år igen, men vad glad jag är över att vi ändrade oss. Det är alltså till ön Samos vi kommer att ta oss till i början av juni, till en liten stad vid namn Pythagorion. Har ingen riktigt koll på var själva ön ligger, men om jag inte är helt ute och cyklar så tror jag att den ligger väldigt nära Turkiet.

Här är även lilla hotellet vi ska bo på. Blir nog fint, tror jag.


Fredagsmys!

Värsta vinterlandskapet ute nu. Fint!

Jag var en sväng till skolan nu på förmiddagen. Valde mellan att gå/pulsa i snöväder och att ta bilen. Fick för mig att ta bilen... fick stå och borsta av hela bilen från ett tjockt lager snö PLUS skotta fram den så att jag överhuvudtaget skulle kunna ta mig loss från parkeringen. Detta tog mig drygt 20 min, alltså samma tid det skulle ha tagit att gå. Jaja. Tänkte att det var smart ändå, skottar man inte fram den nu så kommer det bli ännu svårare att få fram den vid ett annat tillfälle.

I skolan klarade jag mitt "körtkort" på slipmaskinen. Detta innebar att jag skulle göra ett helt eget jobb utan hjälp, med övervakning av lärare. Det var några grejer som trasslade, men jag fick godkänt iaf. Najs! Nu har jag tillåtelse att använda maskinerna helt på egen hand.

Det här är alltså maskinerna jag snackar om...


Sjukt krångliga i början med massa knappar och alternativ och konstiga ikoner. Men nu känner jag mig rätt haj på dem.



Ännu en torsdag

Happ. Så var det ju torsdag igen. Har varit i skolan en sväng på förmiddagen; terminologi och föreläsning, och nu fördriver jag tiden med Sex & the city. Klurar på vad jag ska göra härnäst.

Dammsuga? Diska? Städa toan?.... Nääe. Det får vänta. Om man kanske skulle ta o rita lite. Har haft en bild i huvudet ett tag nu. Kanske dags att göra nåt åt det.

Bastvålen

Sitter och krumelurar på 12 bokstäver som ska bilda en stad/land i Norrtelje Tidningens "Resejakten". Förra veckan tog jag det redan på onsdagen men denna vecka är det desto svårare. Att en av bokstäverna är ett Ä borde göra det lite lättare, men inte då. Försökte mig på att googla lite och så kom staden Bastvålen upp... Vad är det för himla namn på en stad?! Ligger tydligen i Värmland.

Funderare lite på hur det kan tänkas uttalas... Bas-tvålen kanske. Bast-vålen. Men vad är en vål för nåt? Eller Bastv-ålen... Kanske lite väl svårsagtr. Jaja, roligt namn var det iaf. Piggade upp mig såhär på morgonen.

Grönt är skönt

 

Har blivit helt insnöad på grönt helt plötsligt. Eller så är det vårkänslorna som satt igång. Vilket iofs är ganska märkligt då det fortfarande är drivor med snö ute och långt ifrån ett enda vårtecken. Kanske mer är viljan om att det ska bli vår som satt igång det hela. Hursom, nu ska vi (läs jag) introducera grönt i vårt vardagsrum som innan varit ganska så färglöst med grått, vitt, svartbrunt trä och en orange filt. Vet dock inte riktigt hur jag ska göra med den oranga filten när allt det gröna kommer. Möjligt att det blir lite morotskänsla då. Den kanske får flytta in i garderoben en tid framöver.

 

Häromdagen fick jag paket från Jotex som innehöll en grön filt och asfula gardiner med tillhörande asfula kuddfodral som jag hade tänkt ha i vardagsrummet. Men det sket sig ju litegrann. Vem vill ha asfula gardiner i fönstret? Tacka vet jag Hemtex som vi var på i måndags. Där hittade jag tjusiga gröna vepor till ett överkomligt pris. Så än så länge har rummet fått gröna vepor (som skall fyllas på med vepor från IKEA) och en grön filt. Filten uppskattades kanske inte så mycket som jag hade hoppats på från den andra parten i förhållandet. Han tycker visst inte man behöver 5 filtar på två personer. Men hallåå... alla ska ju nödvändigtvis inte vara framme samtidigt.

 

Jisses, vad jag babblar. Ny grön ryamatta skall införskaffas likaså nåt tjusigt tyg att sy kuddfodral av. Möjligen tyget med träd som är på bild. Tyckte det var lite mysigt.


Så typiskt mig

Något som blivit så typiskt mig på senare tid är att jag går och förälskar mig i nån speciell pryl eller märke och så bara måste jag köpa det bara för att få ha det i min ägo. Tror det hela började på allvar med Iittala. Underbara Iittala, från att inte haft så stor koll på märket så äger jag plötsligt drygt 15 grejer... Galet. Efter att ha gjort mitt första besök (som nu blivit väldigt många) på en av Iittalas Outleter så har det egentligen bara gått utför. Pengamässigt, alltså. Grejer-mässigt har det ju gått uppför. Hehe.

Sen var det ett par Converse som jag bara var tvungen att köpa. Svindyra för min lilla ekonomi egentligen, men jag hade ju bestämt mig. De skulle bli mina. Sagt och gjort, inte många dagar senare satt de på mina fötter. Jaja, nu ska jag inte rabbla upp allt detta, det ger mig mest ångest. Utan skulle berätta om det senaste som jag hittat som jag bara måste ha...

Vad som helst, men helst allt ifrån Cult Design. Såå fina grejer. Kan sitta och klicka runt på flera webshopar som säljer märket, jämföra priser, lägga i kundvagnen och drömma mig bort i evigheter. Säljs bl.a. här, här och här.

Åh, vill så gärna ha. Tur att födelsedagen är inom räckhåll. Nästan i varje fall.

 

Äsch. Nu ska jag tänka på annat istället... dricka vidare på mitt mangostan-te och släppa mitt ha-begär. Snart dags att åka och hämta Jonas och hämta ut mitt H&M-paket på ICA... Jorå, så att....


Filippa K

 

Har nyligen kommit på att jag bara måste investera i dessa tjusiga muggar från Filippa K. Kaffemuggarna vi använder nu är de beiga 3 kronors-muggarna från IKEA. Absolut inget fel på dem, men vore ju roligare att kunna bjuda på kaffe i dessa fina istället.

 

Om man skulle ta och planera in en tripp till Uppsala och Örsundsbro där Iittala Outlet finns.

 

Igår blev det en ganska spontan tripp till Täby C. Så sent som dagen innan bestämde jag mig att börja spara pengar och skära ned på handlandet. Men det räckte med att gå in på Hemtex ioch kolla in deras rea innan det sprack. Fast jag kände mig väldigt nöjd när vi kom ut därifrån. Köpte två st bäddset, ett dra-på-lakan (för övrigt skitsvårt att hitta till vår 140-säng), en tvålpump, ett örngott till 50x90 cm-kudden jag köpte för en tid sen (också väldigt svårt att hitta) och tillsist nya panel-gardiner till vardagsrummet. Många många grejer men ändå gick det inte på mer än 470 spänn. Jag ♥ Hemtex rea!

 


100112

Fy så kallt det ska vara överallt. Jag blir tokig.

Har nyligen kommit hem från en kort dag i skolan. Fick handslipa in glas i en båge. Vi har gjort sånt förut men idag skulle vi slipa efter pd och monteringshöjd. Ja, kanske lite oförståligt för en annan, men det var lite mer pyssel och helst ska varenda lite milimeter stämma. Tror jag fick till det hyfsat bra iaf. Skönt att ha det klart då deadline egentligen var i början av feb. Så jag är nöjd. Sen har jag tryckt i mig lunch och nu sitter jag nedbäddad i soffan och tänkte ta och spela lite Sims 3 innan jag ska ta tag i tjockis-skol-boken och läsa lite.

Det jag egentligen skulle skriva var att jag fick min nya fina jacka igår. Den var väldigt bullig och gosig och värmde väldigt bra på premiär-användningen idag till och från skolan. Försöker fortfarande intala mig själv om att den var värd alla de pengar den faktiskt kostade... hua... Ska slita på den i flera år.

Nu blev det visst vinter på riktigt...

 

Fick en smärre chock inatt och imorse när jag tittade på termometern. Kan inte minnas nångång tidigare vi haft såhär kallt här. Var ute på eftermiddagen och handlade och frös ihjäl. Nästan. Fullt påpackad med kläder, tre strumpor, dubbla byxor, trippla tröjor, mössa och tjockaste halsduken över ansiktet, men ändå frös snoret i näsan till is. Ruggigt.


Pompelmus?!?

Var en sväng på stan idag med mor min och köpte mig en pomelo. Har för mig att jag käkat det förut, men sökte nyss på Google om vad man kan göra med en sån. Kommer in på wikipedia och läser att pomelo även kallas pompelmus. Pompelmus?? Vad är det för himla ord egentligen. Jaja, hittade hur som helst inget vettigt tips så får väl käka den som den är.

 

Håller för övrigt på att installera The Sims 3 på Jonas splitternya dator. Hoppas det fungerar felfritt denna gång. Jonas andra dator valde nämligen att avsluta spelet lite när som helst, utan nån chans att spara. Så nu håller jag tummarna.

 

För övrigt nummer 2, kollar på Juno för andra gången. Ellen Page är grym!


Huslykta

Tänk om man fick äga en sådan här. Fina.

 

Bilder från www.carlssoninterior.se

 

 



Plugg

Sitter nedknölad i soffan med böcker omkring mig och skriver om ögonlocken. Eller skriver och skriver, googlar mest och försöker läsa och klura ut vad som står i min engelska tråkbok Clinical ocular anatomy and psysiology. Inte ett dugg spännande. Men har åtminstone förstått att, enligt boken, är Östersjön det enda havet som det går utmärkt att simma i med öppna ögon eftersom vattnet och tårvätskan har liknande saltkoncentration (osmolaritet). Varje dag lär man sig något nytt, minnsann.

Var för övrigt till H&M idag och införskaffade lite nödvändiga grejer. Bland annat hårfärg som mitt hår behöver mest av allt just nu. Så det känns ju bra. Däremot förstår jag inte hur jag ska lyckas färga håret, eller framförallt, hur jag ska lyckas skölja ur färgen då en tvättmaskin tar upp hela ingången till duschen sen en tid tillbaka. Det är nåt jag får klura på. Sen köpte jag även en skogsgrön mössa på rea som sitter på huvudet just nu. Färgen kanske känns sådär men den värmer gott iaf och så är den lite lurvig och mysig.


En vecka kvar...

En hel vecka kvar av jullovet. Kanske dags att ta tag i plugget.

Igår kväll hände en alldeles förfärlig sak. Satt och knapprade på datorn som vanligt när den alldeles förfärliga "bluescreen" dyker upp och datorn stängs av. Då den inte gick att starta normalt trodde jag att jag skulle dö ett tag. T.o.m någon tår fälldes. Som tur var lyckades det lösa sig idag på morgonkvisten och den är nästintill som vanligt igen. Eller blev åtminstone inte av med någonting. Vilken lättnad.

Men nu, fixa lunch och sen plugga plugga plugga.

Tio NollEtt NollEtt

Första dagen på året, jajamen. Vaknade upp med ruggig huvudvärk och släpade mig till soffan för att titta på Mad Men-marathonet på Nian. Gick sådär, dröjde inte länge innan jag låg och snarkade igen. Som tur var hann jag trycka i mig några mackor innan jag somnade så när jag vaknade igen var värken så gott som borta. Hade tydligen lyckats dregla lite i filten också.

Självaste Nyårsafton tillbringades hemma då jag låg med i huvudvärk och Jonas med förkylning. Men men, som tur är så är det ju bara ett år kvar tills nästa Nyårsafton.

Bilder från juldagen då syster och jag klär mammas julgran (det bör tilläggas att den blev förskräckligt ful, då någon var lite väl ivrig med glittret) och skrapar lotter med hög koncentration. Vann faktiskt 50 kr, vet dock inte riktigt var jag gjort av de där lotterna. Tusan.


RSS 2.0