Yeah yeah yeahs

Av nån märklig anledning så har jag gått runt och nynnat på den här då och då här hemma. Lustigt, det var ju hur längesen som helst jag lyssna på den sist. Bra är det iaf.


090529

Höll på att tapetsera hemma hos mor fram till halv elva igår. Innan var vi lite nervösa om hur resultatet skulle bli, men ack så snyggt det blev. Riktigt imponerad blev jag faktiskt. Lite avis är jag på tapeten, men vi har ju fina väggar här hemma också. Faktiskt.

Imorse fastna jag vid ett sånt här tävlings/ord/ring-in-program. Tittar man för länge så fastnar man och man bara måste få veta vad det rätta svaret är. Den här gången så var det en stor ruta med massa olika bokstäver, och i där så skulle man hitta bilmärken och så kunde man vinna pengar om man sa just det bilmärke de sökte. På slutet när fortfarande ingen hade kommit med rätt svar så blir man ju bergis på att man själv har det rätta svaret. Självklart så ringer man en gång och hoppas, men det känns ju helt omöjligt att kunna komma fram, även om man ringer flera gånger... Som jag råkade göra. Sen visade det sig att jag visst inte hade rätt svar, jag trodde på subaru och mercedes. Men det som de sökte var adam och byd. Aldrig, aldrig hört nåt sånt förrut. Taskigt.

Jaja, snart skall jag bege mig ned på stan där lunch på chinarestaurangen väntar. Najs.

Efter det, eller några timmar efter det blir det att jobba som gäller.

090528

Vilket skitväder det är ute, har ingen lust till nånting. Sjukt hur regnet bara öser ner. Men det kanske är välbehövligt. Men till helgen ser det mycket lovande ut, värsta sommarvärmen. Massa mys.



Har ägnat dagen till lite nyttigheter, fixat disk, betalat räkningar... aha, var det bara det. För det första, hatar att diska stekpannor, som alla hade samlats på hög. Det är bara blä, speciellt då våra av nån anledning är dränkta i fett. Usch, rena blev de iaf, tur det. Räkningar är inte heller speciellt kul, dyrt att leva. Speciellt då det går ut mer pengar än vad som går in, åtminstone när det gäller min del. Men förhoppningsvis så vänder det vid bättre tider. Höhö.

En liten grej... de ringde en sån här undersökningsmojjäng, eller de har ringt flera gånger, första gångerna svara jag inte, sen har jag sagt ifrån, men häromdagen tog jag tjuren vid hornen och lät mig undersökas. MMS eller vad de hette. Massa frågor om tv och kanaler och annat kul. Blev lovad en trisslott för besväret. Najs, eller vad. Hoppas jag vinner massa pengar på den. Men har egentligen ingen riktig aning om vad man skulle göra om man vann massa pengar. Svårt. Vara tråkig och betala av saker som lägenheten, eller köpa ny bil eller ut och resa. Klurigt. Behöver iofs inte lägga så mycket energi på det då man vinner så sällan, typ aldrig. Men hoppet är det sista som överger en, eller hur var det nu?

Väldans så klok jag kände mig.

Inte.

Blää

Världens värsta dag. Kanske inte, men väldans jobbig. Fysiskt. Nu är jag slut som en pannkaka och huvudet värker som tusan. Idag får jag tycka synd om mig själv, även om jag får skylla mig själv litegranna. Men lite synd är det om mig.

Titta, det växer


Isbergssallad och ruccola. Rocculan växer så fort att man nästan ser det med blotta ögat.


Blommor, mynta, psysalis, citronmeliss, gräslök, timjan, basilika, kanelbasilika, smultron o lite till.

Koutsläpp

I lördags var vi på koutsläppet ute på Väddö. Det var smock med folk och bilar, inte nog med det så var de även spöregn. Lite trist. Men men, trevligt var det iaf. Se på lyckliga och glada kor skutta och fladdra runt. Mysigt.

Efter det bar det av till handelsträdgården i Söderbykarl, även där var det mycket folk. Vi knallade runt och kikade på blommor och växter. Och en gubbe med världens största mage. Vi plockade på oss några blommor, ett keramikfat, lite färskpotatis och en enorm, ENORM gurka. Eller den kanske inte var så enorm så man måste skriva med stora bokstäver. Men i lådan med alla gurkor så fanns det faktiskt en gurka som var enorm. Den var nog den största gurkan jag skådat i hela mitt liv, liksom löjligt stor. Det lustiga var att de hade styckpris på dem, 15 spänn bara. Den jättegurkan hade räckt till en livsförbrukning av tsatsiki för båda oss. Okej, nu överdrev jag kanske lite. Men bara lite. Sjukt stor var den iaf.

Hursom helst, lite bilder på kossorna. Blev inte så bra bilder, skyller på vädret och alla sydvästar(?).


En lango flera langos

I fredags hängde jag ju hos morsan ett tag och hjälpte henne med målningen, efter det blev vi, Jonas och jag, bjudna på mammagjorda langos. Så ruggigt gott. Allt som är gott vill man äta mycket av, så jag blev ju himlans mätt alltså. Men gott var det. Dessutom fick vi med resterna hem så vi kunde äta en minst lika god lunch.

Det var bara det, sjukt gott var det. Lite fettigt om fingrarna kanske. Men gott, väldigt gott.

Just det, gott var det. Mycket.

En fin bild på godsakerna. Eller två rättare sagt.

IKEA


Bilder från www.ikea.com

En tripp till IKEA vore lägligt. Men det får nog dröja lite ändå, kanske när vi får lite mer klirr i kassan. När det nu kan tänkas bli. Har planterat klart på balkongen idag, men det fattas ett par fina krukor. Sen skulle jag även vilja ha en vit keramikgroda med guldkrona som jag har sett nånstans. Men minns inte riktigt var. Får krumelura på det.

Benno

Det bara slog mig häromdagen, att en svart Benno-hylla från IKEA, det är det jag behöver...
Så alla mina prylar och pinaler kan få ett hem. Tror den skulle passa himlans bra i hörnet i sovrummet. Att den dessutom endast kostar 249:-, det är ju löjligt. En sån bara måste jag ha. Men först måste vi kasta ut den överflödiga Billy-hyllan som bosatt sig mitt emot sängen.


Bild från www.ikea.se

Regn & rusk

Sitter och slurpar i mig lite te som jag fick av mamsen igår. Fläderte. Fläderälskare som jag är så gillade jag detta. Dock har de blivit lite väl kallt nu. Men dricker ändå, har för (o)vana att lämna och hälla ut halva, minst halva, muggen med te. Så får jag antingen lite skäll eller mördande blickar från Jonas. Men jag hinner ju liksom inte med. Hatar när det är för varmt och när det är för kallt är det trist. Då hinner jag knappt dricka när det är sådär lagom. Så försöker dricka upp den här omgången så att jag stolt kan visa att jag druckit upp.

Känner mig lite frussen här hemma, regn och blåst ute ju. Men det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder, eller hur var det nu man alltid fick höra i skolan och på fritids när man var liten. När man var ännu mindre brydde man inte det minsta om vädret, då var det bara att dra på sig galonisarna och ut i geggan. Tiderna förändras. Nä, men vi skall ju ut till Väddö på koutsläpp så vi får dra på oss lite oömma kläder så vi kan kravla runt i leran :) Paraflaxet får vi inte glömma heller. Men tror nog att det kommer lugna ned sig lite och kanske klarna upp lite senare.

Tjillevippen.

090522

22 maj. Tjugoandra maj. Vad hände med våren egentligen? Tiden har bara sprungit förbi. Jättekonstigt, jag har ju egentligen inte gjort någonting nångång, halvt-om-halvt-eller-ganska-mycket-arbetslös som man är (iaf ett litet litet tag till). Det är väl då, om nångång, tiden borde gå sakta. Men våren försvann rekordsnabbt. Inte längesedan som de var typ februari. I över 4 månader har vi bott i vår lägenhet. Det är nästan ett halvt år. Eller ett tredjedels år åtminstone. Snart är man väl en gammal skruttis-tant. Med barnbarn och barnbarnsbarn. Om man hinner med dem innan man lämnar jordelivet. Förmodligen inte. Men vid den tiden kanske de har kommit på nåt mirakelmedel så att man kan leva hur länge som helst. Fast det vet jag inte om jag vill egentligen. Aja.

Sitter hos mor, vi skall börja måla hennes sovrum, något som hon gått och dragit på länge nu känns det som. Men det är lite så vi är i vår familj, tror jag. På med målarbyxorna. Kanske en kopp kaffe först. Efter det ska vi käka langos. Gotti ju. Lite Gröna Lund-vibbar över det. Himla smarrigt.

Imorn skall vi bege oss ut Väddö och titta på lyckliga kossor som springer ut i hagen. Kul. Kor är fina djur. Precis som elefanter och ankor. Tänk om man kunde få ha en alldeles egen anka. En liten ankfamilj. Mysigt. Sen har jag bestämt att vi ska stanna i Söderbykarl, på handelsträdgården som finns där. Köpa fina blommor till balkongen.

Måla var det ja.

Det blir vitt och en fondvägg med tapet. Mycket fin tapet tycker jag. Från Rusta. Det kan man inte tänka sig. Finns faktiskt många fina tapeter där.


Bild från www.rusta.se

Stockholmarna anfaller

Skjutsade ned min älskade sambo (höhö) till jobbet i förmiddags och mötte sedan upp mor en kortis. Men snacka om att lilla Norrtälje har växt på folk de här dagarna. Det kryllar ju av folk överallt. Bilköer utan dess like, parkering går knappt att hitta. Får man syn på en så kan man räkna med att en bil (icke norrtälje-bo) tänker samma sak från alla hållet. Djungelns lag liksom. En annan grej som gör att man märker tydligt att det kommit mycket folk utifrån är när man hör människor säga saker som: "Vart ligger Stadium?". Men hallåå liksom, det finns inget här får jag lust att ropa ut. Och när folk kallar typ Norrtälje (eller vad de nu pratar om) för "Landet" så håller man ju på att storkna. "Vi ska ut till landet", "Ute på vårat land". Vadå land? Sverige är ett land. Norge är ett land. Här är inget eget land!

Måste. Läsa. Mer.


Många på hög som vill bli lästa. Men kom halvvägs i En shopaholic får en syster igår.


Gårdagen

Gårdagen spenderades med mor och syster inne i stora staden, mycket trevligt. Först knatade vi runt i ett fåtal affärer, trodde verkligen inte att det skulle vara så pass mycket folk som det faktiskt var. Smockat, med andra ord. Sen vid Sergels torg, eller typ ovanför vid Kulturhuset var det en slags marknad med mat o grejar från massa olika länder.
      Vi smakade på marmelader och chutney's och ostar. Sen fanns de massa kakor, strudlar, nötter av alla dess slag, nå slags våfflor, kebab och bröd. Ja lite allt möjligt. Självklart var man ju döhungrig också så man ville ju ha av allting. Dock var det mesta ganska dyrt.
      Vi hitta ett jättestånd med jättegodisar (typ fudge och nougat), 25:-/hg. En godis vägde typ ett hekto. Så vi köpte iaf 2 st och delade på. Mycket goda men så väldans sockriga och söta. Mica köpte en jättebit soft nougat för 52 spänn. Saftigt. Dyrt alltså, den var inte så saftig. Men god. Hon gick och knapra på den hela dagen.
      Sen satte vi oss i Kungsträdgården en stund. Massa folk och massa barn. Barn med dyra kläder. Jösses alltså. Så onödigt, eller självklart får man klä sina småttingar hur man vill, men jag kommer absolut inte göra det.
      Efter det var vi till syrrans jobb och kollade lite nu efter ombygget. Spännande. Sedan etade upp en malaysisk restaurang och käkade mycket god mat. Sen klurade vi på vad vi skulle göra därnäst, det fick bli ett spontanbesök på biografen. Slumdog Millionaire, har ju redan sett den men inte mamma och Mica. Mycket bra film.
      Trevlig dag, dock slutade den med huvudvärk. Inte speciellt ovanligt.


090517

Om man skulle ta och yttra sig lite igen. Mina inlägg verkar komma väldigt sporadiskt. Händer ju inte så speciellt mycket så det är väl inte så konstigt egentligen. I övrigt måste jag lägga till att jag tycker ordet sporadisk är mycket roligt. Jättekonstigt ord ju. Så kul att säga. Passar in på mig gör det också, kanske inte i den bemärkelsen som tillfällig, utan snarare oregelbunden. Det mesta är oregelbundet när det gäller mig och framförallt mitt humör. Ibland blir jag förvånad och ibland t.o.m förskräckt över mitt egna humör. Men men, nog om det.

Norges nationaldag idag. Trevligt för dem. Vann i Eurovision song contest gjorde de också. Vilken trevlig bonus liksom. Nä, men kul faktiskt att land i norden vann för en gångs skull ... tänkte jag säga. Finland vann ju faktiskt för bara några år sen. Men det har man ju redan glömt bort, hur det nu är möjligt att glömma Lordi. Jösses. Annars var det några länder som jag tyckte var bra. Blir intressant att se vilka som man kommer höra framåt sommaren.

På tal om det, om bara 2 veckor så ska det vara sommar. Lite lustigt, känns inte så himla varmt än. Brukar väl inte vara nån höjdarvärme runt den tiden iofs. Men vill att det ska bli tillräckligt varmt ute snart så att vi kan ha våra växter och blommor ute på balkongen utan att behöva ta in dem på nätterna. Det blir ett himla bök. Idag har jag mekat med blomlådehållarna. Det var verkligen ingen lätt match. Fick göra om och skruva ur och greja fram och tillbaks innan jag fick någorlunda kläm på det. Hållarna ville inte riktigt passa nånstans på vår balkong. Trist. Men jag får kanske komma med nån nödlösning eller nåt. Vill ju ha våra blomlådor uppe. Får införskaffa lite blommor senare att plantera i den ena lådan, den andra har vi planterat sallad och ruccola i. Kul. Kul med egen ruccola.

Ännu ett kul ord. Ruccola. Låter som en början på en melodi. Ruccola-la-la-la la la la la la - ruccola-la-la-la-la-la la la. Fint fint. (Ingela-melodien: Ingela-la-la-la-la la la...)

50 min promenad imorse. Inte illa. Sen har vi tryckt i oss pizza till middag så då kanske man får ta plus minus noll idag då. Plus allt godis igår då. Men det är en annan historia.

Nu får det vara stopp.

Film ikväll. Eller alldeles strax. Déjà vu. Spännande.

090512

Gick en timmas promenad med mor igår. Mitt ute i ingenstans kändes det som, mitt ute i skogen, men ändå så nära här hemma. Jättefint var det, vi stannade och tittade på allt möjligt, var det inte mängderna med blåbärsris så var det granbarr eller knoppar och minikottar, harsyra, giftiga växter, smultron och småblommor och konstigt träd. Kände mig som värsta skogsmullen. Men det blev ändå en hejdundrande promenad i väldans fart. Duktigt. En repris idag med nytt sällskap. Hoppas jag hittar och inte går vilse. Vore förargligt.

Egentligen ganska obetydligt

Idag har jag något så spännande som namnsdag, inte mitt förnamn utan ett av mina mellannamn. Inte alls speciellt med andra ord, men kommer hur som helst inte på nåt annat som skulle kunna vara mer av intresse.

Kvinnonamnet Charlotta (eller Charlotte) är ett franskt namn som kan härledas till det latinska Carolus, det vill säga Karl, som har betydelsen "fri man".

Hittade en sida där man kan kolla vad ens namn betyder. Mitt förnamn betyder både "försvara" och "man". Fri försvarande man är jag. Mitt andra mellannamn betydde visst skön och älskad. Men det passa liksom inte in bland det andra. Kändes inte lika tufft.

Jonas. Ditt namn betyder vit duva. Hah!

Fri man försvarar vit duva.

Höhö.

090511

Som jag trodde så dök mitt paket med böcker upp idag (enastående, Cdon!). Dumt nog har jag bara hunnit läsa 2 kapitel i nuvarande boken, som jag lovat mig själv att läsa klart innan jag börjar med någon av de nya. Så nu är det sträckläsning som gäller. Fast just nu sitter jag och väntar på mor som skall dyka upp. Har lurat med henne på en promenad. Roligare med sällis ju.

Har påbörjat en tavla idag, får måla vidare på den senare då den behöver torka innan jag börjar med resten. Men tror nog den kan bli lite fin. Själva grunden är jag ganska så nöjd med. Kul kul, kul på jul. Långt kvar till jul.

Blue monday '88

Nu en trevlig låt, tycker jag. Det är ju faktiskt måndag idag. Ganska så blått ute. Och bara för att jag är född 88.



Jösses Amalia

Fick precis ett mejl från cdon att mina böcker är levererade (gjorde beställningen imorse). Snabba puckar, må jag säga. Cdon is the shit! Lär ju dimpa ned i brevinkastet redan på måndag. Då får jag rappa på med boken jag tänkt hinna läsa innan de nya kommer. Nu blir jag nästan lite stressad.

Remember me?

Läste ut Mitt nya jag av Sophie Kinsella igår. Känns som om jag precis började med den, och nu är den slut. Den var bra, men inte riktigt i närheten av Mina hemligheter. Trodde nog att det skulle hända lite mer, hon låg ju på sjukhus mer än halva boken. Kanske inte riktigt, men det kändes så. Ska läsa Karriär och köksbesvär snart, när den kommer på lådan. Även fjärden boken (ääntligen) i shopoholic-serien. Hmm, undra vilken jag ska börja med. Klurigt. De lär väl dyka upp nästa vecka, kanske att jag hinner med nån bok innan dess. Har alldeles för många i hyllan som inte blivit lästa än. De känner sig nog lite ledsna.

Hur som helst, ser verkligen fram emot när Mina hemligheter blir film. Hoppas det inte dröjer allt för länge.



http://www.bokia.se/jackets/large/70/9789173514170.jpg
Bilder från www.bokia.se

Forever mine forever thine forever ours

Snart 3 år. Älskar dig. ♥

Bullibulle

Längtar tills vi köper våran hund. Har velat haft en minibulle (eller åtminstone en bullterrier, men det var innan jag upptäckte att det fanns miniatyrer) nästan så länge jag kan minnas, så länge jag kan minnas att jag velat ha en hund iaf. Ibland när jag inte har nåt vettigt för mig så brukar jag kolla på massa videor på youtube på söta och fina bullterriers. Så sitter jag där helt trollbunden och längtar. Finns liksom ingen annan för mig. Fast det förstås. Efter att vi fått våran bulle så ska vi ju ha en mops också. Bulle och moppe. Moppe och Bulle. Blir fint det.

Djurtema

Spånar vidare på mitt lilla djurtema jag verkar ha haft idag. Fågelfrön, min tjusiga, men ack så simpla header jag knåpade ihop, och tillsist marsvinet Kurt.

Jo, alltså, vill så gärna ta min idé om tatuering till verklighet. Eftersom det är en lite jobbig grej att göra så är det ju inget man (jag) tar tag i i första taget. Min första (och enda) hade jag ju syster som moraliskt stöd t.o.m vid bokning av tiden. Men iaf, verkar ju förstås dumt nu när sommaren snart är här. Får bli till hösten. Men det är hur som helst någonting djuriskt. Jag som är så himla djurisk av mig. Inte. Men jag gillar min idé.

Men alltså...

... var tog Kurt vägen? Satt och tittade igenom en himla massa gamla bilder och Kurtan dök upp. Minns faktiskt inte vad det blev av han. Kanske inte så konstigt att jag inte minns, det var ju trots allt 3 år sedan. Förmodligen ett tecken på att man håller på att bli äldre.

Men oj, oj oj. På tal om det här att bli äldre. Så lustigt. Innan jag hittade bilden på Kurt så fick jag en plötslig uppenbarelse. Hux flux så får jag ett starkt sug efter att börja sticka. Har väl nästan aldrig gjort det (vad jag vet) tidigare, men nu så är jag helt inne på börja. Med andra ord, ännu ett tecken på att jag börjar bli till åren. T.o.m Kurtis päls känns inspirerande. Måste börja snarast.


Kurtan, tänker på dig, var du än är.

Fågelbo

Fick för mig att ta en svängom med dammsugaren tidigare idag (vilket var mycket mycket välbehövligt). I köket var det fullt med fågelfrön... eller alltså solrosfrön, sak samma, fullt med fågelfrön över hela golvet. Förvirrande. Kändes som om jag helt plötsligt befann mig i en fågelholk eller ett fågelbo eller nåt. Har vi gått och blivit fåglar här hemma? Märkligt. mycket märkligt.

Nä, nu larvar jag mig bara. Men lite tufft att vara en fågel, egentligen. Undra vilken man skulle vara. Jonas skulle säkert vara en hetsig ettrig liten kolibri, en pyttekolibri som viftar och har sig. Jag skulle däremot vara nånting tuffare. Kanske nånting sådant här? Ena riktiga snyggingar.



Lurigt

Ganska precis hemkommen från en lite kortare morgonpromenad. Precis när jag upptäckte att min mp3 var död och stoppade tillbaks den i fickan så säger en kvinna hej till mig och jag tittar upp. Hon såg snäll ut och frågade om jag ville ha en broschyr som handla om läkemedel och ungdomar som missbrukar läkemedel. Ja tack, säger jag trevligt (kan ju vara intressant och hon verkade så trevlig, ville inte säga nej) och så säger vi tack och adjö. Vilken trevlig tant tänker jag, rullar ihop broschyren och knallar vidare. När jag kommit en bit så surar jag över att mp3n var batterilös och så får jag för mig att titta i papprena jag fick. Upptäcker att det inte bara var ett häfte utan två. Det andra var alltså en broschyr för Jehovas Vittnen. Woho. Hon lurade på mig den. Lurigt, tanten. Lurigt. Men nejtack, jag vill inte ha.

Dessutom plockade jag tre små vitsippor i ett dike. Fint. Kanske man skulle ta sig ut nångång och fota lite.

Tack och adjöken.

090505

Idag har jag målat en tavla. Kändes bra. Fast måste allt säga att den blev lite lustig. Ville måla nåt abstrakt och hittade en trevlig bild att måla av på google. Blev väl inte jättelikt, men jag gillar den. Kanske att jag t.o.m sätter upp den någonstans här hemma. Men först måste den få en kompis i liknande färger. Får bli en annan dag. Kanske imorn. Blir trött av att vara så kreativ.

sostotenonaror


RSS 2.0