100223

Ganska precis hemkommen från skolan. Färden dit imorse gick hyfsat bra, men nu när jag gick hem... uuh, snö i hela ansiktet, fingrarna och tårna frös till is och var nära att halka flera gånger.

Sitter och smaskar i mig lunch, en halvtrist wok, en halv bulle av mitt supergoda bröd jag bakade igår och en fet kopp kaffe. Tror det kan behövas då jag inte var långt ifrån att somna på föreläsningen vi hade. Fick räta upp mig och skaka mig till liv flera gånger om. Jobbigt då det faktiskt var en intressant föreläsning.

Hur som helst.. började igår kväll Elsas Mode som jag fått låna av min kära vän. Tänkte först bara läsa litegrann och sen sova hyffsat tidigt. Men det gick ju sådär. Det var riktigt svårt att sluta läsa, speciellt då kapitlena var så pass korta. Sånt gillar jag. Till skillnad från Ljudet av ditt hjärta (tredje boken i Twilight-serien). Den har irriterande långa kapitel och det känns som om jag aldrig kommer framåt. Tror jag har nött på den i över ett halvår nu...


Nä, om man skulle ta och krypa ned i soffan med en filt och fortsätta läsa lite. Så kanske man förhoppningsvis kan komma in i en läsperiod igen...

Bröd med morötter och pumpafrön.

 

Slutresultatet!! Jag känner mig storligen nöjd måste jag erkänna. Hoppas bara de smakar lika bra som de ser ut.

 

Recept från tasteline.


Bakar

Bilden föreställer alltså mjöl. På min alldeles nya bakduk i silikon jag fått av mor.

 

Dagen idag har spenderats hemma. Kände mig inte alls på topp imorse så hoppade skolan idag.

 

Började på eftermiddagen att baka bröd. Har provat att göra samma recept tidigare, men då blev de inte ett dugg bra (små runda degklumpar). Men nu ser de mer lovande ut. Så det känns ju bra. Dock är jag inte riktigt vän med ugnen. Den är ojämn och irriterande. Precis som alla andra vitvaror i vårt kök. Han som renoverade köket, och som vi köpte lägenheten av, verkade inte riktigt ha alla chips i påsen... Så att säga.

 

Medan jag väntade på jäsningen så smetade jag i hårinpackning i håret, drog över en plastpåse och därefter på med en mössa (som förövrigt är ett superbra knep!) och satte mig med datorn vid köksbordet. Som man kanske kan förstå, så ser det ju inte helt normalt ut, att jag sedan hade en knallturkos mössa på mig gjorde ju inte saken bättre. När jag satt där i min självlysande mössa och alla lampor tända tittade jag ut genom fönstret  för ett ögonblick och fick syn på gamlingarnas balkonger mitt emot (bor alltså granne med ett äldreboende). Där stod en tant och råstirrade på mig... och jag skojar inte, hon stirrade verkligen så hennes ögon var på väg ur. Jag kände mig väldigt iakttagen och när hon aldrig ville sluta så försökte jag smyga lite obemärkt ur rummet...

 

Att bo på tredje våningen hjälper alltså inte alla gånger.. man kanske skulle sluta knalla runt utan kläder och ha konstiga saker på huvudet m.m. Man syns nog bättre än vad jag velat tro.


G L E E

 

Kul, tycker jag.


100219

Sitter inlindad i ett täcke, dricker te, fryser och pluggar. Sitter och finurlar med konsumentköplagen men börjar känna mig grötig i huvudet av alla säljare och köpare och den jobbigt korrekta svenskan. Svårt är det också.

Imorse efter frullen masade jag mig upp på motionscykeln som står och dammar här hemma. Körde järnet (eller så pass "järnigt" som min kondition klarar av) och slängde mig på soffan, då bestämde sig min chef att höra av sig... med en puls på 100 000 och andfådd som tusan lyckades jag svara. Så ska få jobba imorn. Weei :) det var över en månad sen sist, så det ska bli kul faktiskt.

Snart skall jag bege mig ut i den s.k snöstormen och hämta upp Jonis för att åka och handla godis för helgen. Ett måste numera som ju skulle vara himla bra om vi kunde vänja av oss. Men äsch...

100218

 

Nu är den hääär!! Och jag är mer än nöjd, den är så fin så fin. Men jag har inte riktigt kommit på än var den ska få stå och se tjusig ut. För tillfället har den fått ta plats i köksfönstret.

 

Har precis slurpat i mig en passionsfrukt och glor på en inte jätteunderhållande film, men det får duga.

 

Tack och hej!


Namnsdag

Japp, idag har man ju nåt så spännande som Namnsdag. Fick ett namnsdagssms imorse vilket var mycket trevligt. :)

Men sen har det gått utför. Har gått här hemma och muttrat över allt möjligt. Städa upp och fixa efter andra är inte alltid lika roligt, plocka ur disk som stått fel och därmed måste diskas om är inte heller kul. Plocka undan en annans tvätt... Listan kan göras lång. Men det är väl bara att knipa igen och gilla läget. Är ju trots allt ledig idag. Att plugga finns det väl alltid tid till...

Är med andra ord inte så munter idag, men det kommer säkert ändras när mamsen kommer förbi med present (vet vad det är, och den är mycket efterlängtad) och semlefikat idag/ikväll. :)

Håller även tummarna för att min fina ljusstake från Cult Design trillar ned i brevinkastet idag. Hoppas!

Cult Design

 

Weei, äntligen ska jag få äga en pryl från Cult Design. Det var verkligen på tiden. En ljusstake ur Change-serien kommer att få pryda vårt köksbord här hemma, eller varför inte vardagsrumsbordet? Kommer nog bli finemang det här.


Som en liten Alla Hjärtans Dag-present till mig själv :)

Funderar för övrigt om jag skall orka mig iväg och införskaffa muffinsformar m.m inför muffinsbaket senare. Dock så är syster på ingång lite när som helst...

Seg dag

Natten gav inte speciellt många timmar god sömn då vi tydligen har en idiot till granne. Han bestämde sig för att vara egoistisk och bortse från att det var måndag och spelade musik på absolut högsta volym långt långt in på natten. Vilken normal människa gör så?!

Detta förstörde humöret för hela dagen och jag har ingen lust att göra någonting. Tacka vet jag min lediga dag idag iaf.

Semla

 

Bakade egna semlor igår för första gången. Och jag måste säga att jag blev väldigt nöjd. Riktigt riktigt goda blev de. Fast när den var uppäten mådde jag ruggigt illa istället. Var liksom sjukt mätt redan innan jag tryckte i mig bullen. Kanske var det som gjorde att jag varit vaken sen 6 imorse... Magen har kännts som en stenhård boll eller nåt. Nej fy. Inge mer onyttigt för mig inte. Förutom lösgodiset som vi införskaffat till kvällen. Men sen får det vara nog.

 

Nu beger vi oss in till stora staden och handlar bilen full!


S N Ö igen

Började morgonen med en snajsig frulle, bestående av egenbakat bröd, te och en halv grapefrukt och tittade på nyhetsmorgon. Sen tvingade jag mig själv ut på promenad. Mys med strålande sol. Men det var på ett ställe jag var osäker på om jag faktiskt skulle klara av att ta mig hem... usch. Sen blev det så mycket längre än vad jag hade tänkt från början. Men det är väl bara nyttigt, antar jag.

Fick en plötslig lust att baka semlor. Eller är det fusk? Det är väl inte såå långt kvar till fettisdagen nu? Måste rota fram nåt passande recept.

SNÖ

Jag har väl aldrig varit en snöhatare. Men nu, nu.... nu har jag banne mig tröttnat rejält. Knallade till skolan imorse (och blev dyngsur) i tron om att vi bara hade fram till lunch. Men icke, då fick jag knalla hem fort som tusan (i blöt jacka,halsduk,vantar) för att hinna hem och käka lunch för sedan vända igen. Men då tog jag bilen istället och fick skotta snö i en kvart, typ. Fick ta i med hela kroppen för att orka borsta av allt. Tungt med blötsnö. Och sen var det även klurigt att backa ut men det lyckades ganska bra. Till skillnad från en annan man på parkeringen, han gasade och gasade men stod helt still och däcken kördes ned ännu djupare i snön. Värre var det nu när jag skulle hem och hitta en parkering. Det var stört omöjligt. Försökte mig på en ruta. Men det slutade nästan med att jag satt fast snett halvt inne i en ruta. Som tur kom jag loss och fick ställa mig vid vägenkanten istället. Men det känns inte helt hundra.

Men faan vad jag hatar det här vädret just nu. Nollgradigt, blött och snö som väger ton. Nä, då är det tusan bättre med 15 minus och snö lätt som bomull som man inte blir blöt av.

Nu ska jag varva ned med en bit sockerkaka och en stor kopp te, spela Sims 3 och glömma allt vad snö heter.

B r ö d

Andra brödbakningen på mindre än en vecka idag. Förra gången blev det inte helt lyckat vilket gjorde mig lite sur. Vissa ingredienser hade ett utgångsdatum för mer än en månad sen, fel mjölsort och fel frön, för lite av en ingrediens och det hela slutade med pannkaka. Fast bröd alltså. Eller snarare lite för små hårda degklumpar. Kändes sådär. Tills Jonas kläckte den smarta idén att trycka ned dem i brödrosten. Då blev de nästan helt okej.

Men idag har jag gjort nya ryck. Av en annan sort. Dock hade jag för lite vetemjöl (fastän jag t.o.m varit och handlat idag, suck) och fick köra med hälften grahamsmjöl istället. Nu ska de kalljäsa över natten och gräddas imorn. Jag håller tummarna för att de blir lyckade. Känns som att varje gång jag ska baka så får jag alltid ta till med kompromisser och ändra lite här och där av olika orsaker. Så det är svårt att bli helt nöjd alla gånger.

Andra februari Tjugohundratio

Ett fint datum idag. Jonas och jag har varit ihop i hela tre år och åtta månader. Galet. Fast bra. Älskar dig fortfarande lika mycket, om inte ännu mera.



O'boy

 

Titta hur min O'boy såg ut imorse efter jag värmt den i micron. Bubblorna hade regnbågens alla färger. Väldigt märkligt tyckte jag. Lite svårt att få med det på bild, men det syns litegrann iaf.


Tjusiga telådor

 

En sån här tjusig skulle man ju behöva. Just nu står alla kartonger med tepåsar huller om buller i skåpen. Vissa har även en märklig tendens att försvinna bland allt annat skit.


S k i m m e r

 

Ljusstakar Skimmer, bild från www.ikea.se

 

Ja, nu är denna bild knappast i någon korrekt skala. Men det föreställer iaf en liten och en stor ljusstake ifrån IKEA, tänkt att användas för blockljus. Kostar 79:- respektive 99:- och ska nog införskaffas vid IKEA-besöket som förhoppningsvis blir av nu till helgen. Men köper nog bara den lilla till att börja med. Dels för att jag redan skrivit en lång lista på annat som ska köpas och dels för att vi egentligen inte har någon som helst brist på ljusstakar/lyktor för tillfället. Men de är ju så ruggigt fina och det blir nog inga problem att hitta en plats för dem/den.


RSS 2.0